5 haftalık hamileyim, doktor iki kist gördü, geçer mi?

0 oy
222 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (16 puan) tarafından

Kızlar 5 haftalık hamileyim ama doktor iki tane de kist gördü başına gelen var mı geçer mi zamanla acaba ??

3 Cevaplar

0 oy
(33 puan) tarafından

En İyi Cevap

Merhaba geçmiş olsun . Zararlı kist olsaydı söylerdi doktor mutlaka. Ben iki doğum yaptım ikisinde de kisttim oldu hatta doktor bana bu kistlerin gebelik kisti olduğunu söyledi ve oldukça büyüktü. Bebek geliştikçe kist küçülüyor ve yok oluyor.Bu da genelde üçüncü ve dördüncü ayları buluyor.Bu süreçte biraz dikkat etmeniz lazım kisttin patlamaması adına adına. Ağır yük,yukarıya uzanma, hızlı koşma, zıplama ve kesinlikle cinsrl birliktelik olmaması lazım. Aslında bu bilgileri doktorunuzun size söylemesi gerekiyordu.Geçmiş olsun tekradan

(16 puan) tarafından

Aynen size söylediklerini söyledi 5 cm birine 2 cm de birine dedi Bebek geliştikçe yok oldu mu sizin yani? 

Çok teşekkür ederim canım içimi ferahlattin .

(33 puan) tarafından

Evet,tabiki yok oldu. Hatta şöyle söyleyim biri 5 yıl önceki gebelimde diğeri de geçen sene yani yeni. Öyle şiddetli ağrı erken doğum vs yapmadı. Normal hamilelikten hiç farkı yoktu. Bir zamana kadar büyümeye devam edecek korkmayın ancak bebek büyük onu sıkıştırıp yok edecek inşallah

(16 puan) tarafından

İnşallah canım sağol ALLAH razı olsun dediğin gibi olur benimde bı sorun olmaz inşallah 

(33 puan) tarafından

Amin cümlemizden inşallah. Hiç korkmayın Allahın izniyle bir şey olmayacak inşallah. Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alır,analı babalı hayırla büyütürsünüz inşallah.

(16 puan) tarafından

Amin canım hepimiz kucagimiza alırız inşallah 

-Reklam-
0 oy
(736 puan) tarafından

Onun için düzenli kontrole gidersin görümcemin de vardı kistler bebeğiyle büyüdü ama doktor demişti hiç bir zararı yok diye sağlıklı doğum yaptı zaten normal doğumda kistler de bebekle birlikte çıkardılar 

(736 puan) tarafından

Yok bnm enfeksiyon var  3.5 aydır  hala her sabah Bi ağrıyla uyanıyorum 

(16 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım dua edelim birbirimize sağlıklı sıhhatli kucağımıza alırız inşallah 

(736 puan) tarafından

Aminnnn Aminnnn inşallah canım Vala ALLAH nasip ederse inşallah sağlıklı kucağımıza alırız inşallah Allah olmayana da nasip etsin inşallah 

(16 puan) tarafından

Amin canım inşallah ALLAH im isteyen herkese versin bizede şifa versin inşallah 

(736 puan) tarafından

Amin canım inşallah 

0 oy
(5,439 puan) tarafından

Kaynanamda eşime hamileyken kisti çıkmış.eşimden sonra 3 doğum daha yapmış.kistler tabi büyümeye devam edince kaç yıl sonunda ameliyat olmuş.iyi huyluydu onunki.

(16 puan) tarafından

Anladım canım ilk defa böyle bişey duydum başıma geldi inşallah benimde öyle sorun olmaz

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamileliğin 5. haftasında görülen kistler tehlikeli midir?
Hamileliğin ilk haftalarında tespit edilen kistlerin büyük bir çoğunluğu, gebelik hormonlarına bağlı gelişen fonksiyonel kistlerdir ve genellikle anne veya bebek için hayati bir tehlike oluşturmazlar. Bu kistler genellikle gebeliğin 12. haftasından sonra kendiliğinden küçülür veya tamamen kaybolur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelik sürecinde yumurtalık kistleri kendiliğinden geçer mi?
Evet, hamilelikte saptanan kistlerin büyük bir kısmı fonksiyonel kistler olduğu için süreç ilerledikçe, özellikle ilk trimesterin sonuna doğru kendiliğinden geriler. Doktorlar bu durumu düzenli ultrason takibi ile izleyerek, kistin yapısında veya boyutunda anormal bir değişim olup olmadığını sürekli kontrol altında tutar.
Hamilelikte kist teşhisi konulduğunda nelere dikkat edilmelidir?
Kist teşhisi konulduğunda en önemli adım, doktorun önerdiği periyodik ultrason kontrollerini aksatmamaktır. Şiddetli karın veya kasık ağrısı, ani gelişen ateş veya vajinal kanama gibi belirtiler gözlemlenirse, kistin büyümesi veya burkulması ihtimaline karşı vakit kaybetmeden uzman bir hekime başvurulmalıdır.
Gebelik takibinde kistler için hangi tetkikler yapılır?
Gebelik takibinde kistlerin durumu öncelikli olarak detaylı obstetrik ultrason ile takip edilir. Kistin boyutu, iç yapısı ve kanlanması incelenerek iyi huylu olup olmadığı değerlendirilir; nadiren de olsa gerekli görülürse güvenli gebelik haftalarında tümör belirteçlerine bakılabilir.
Hamilelikte yumurtalık kisti ameliyatı ne zaman yapılır?
Hamilelikte kist ameliyatı, kist rüptüre olmadıkça veya ciddi bir komplikasyon (torsiyon gibi) gelişmedikçe genellikle tercih edilmez. Eğer cerrahi bir müdahale zorunlu ise, bebeğin organ gelişiminin tamamlandığı ve düşük riskinin azaldığı ikinci trimester dönemi en güvenli zaman dilimi olarak kabul edilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 49 göst.
0 oy
1 cevap 143 göst.
+1 oy
7 cevap 660 göst.
21 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Mira.1 (44 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap 148 göst.

Kategoriler

1,511,682 soru