İlaç vermeme rağmen oğlumun ateşi 39 derece, ne yapmalıyım?

0 oy
214 göst.
Diğer kategorisinde (261 puan) tarafından

Kızlar oğlumun dünden beri ateşi çıkıyor doktora götürdük boğazı iltihaplanmiş dedi ilaç verdi gün içinde ilaçlarını verirken ateşi iyidi ama gece yine çıktı ve 39du ateş düşürücü verdim ve üstünü başını çıkardım biraz düştü ama yine yükseliyor ve sorduğum da hiç bir yerim ağrımıyor diyor yani iyi görünüyor ama ateşi çok yüksek sizce yine doktora götüreyim mi saat gece 4

5 Cevaplar

+1 oy
(2,109 puan) tarafından

Antibiyotik verdiyse eğer 3 günde anca toparlar takipte kal terlemeye başlayınca ateşi düşüyor demektir üzerini fazla kalın olmayacak şekilde giydir ateş öyledir zaten geceleri daha da yükselir takipte kalmak önemli gerekirse bir doktora daha goturursun ama 3 gün normal

-Reklam-
0 oy
(2,528 puan) tarafından

Bu aralar influenza çok yaygın. Eğer özele goturebilirsen bir test yaptırabilirsin ama goturemezsen yanında dur takip et canım ara ara . Düşüyorsa sorun yok ya da yarını bekle. Geçmiş olsun 

(261 puan) tarafından

Allah razı olsun. 

0 oy
(1,130 puan) tarafından

Ateş ihmale gelmez bizimde gece 12 den beri 39 derece ateşi var şimdi acildeyiz 40 derece olmuş 

imagesoğuk bezlerle ateşini düşürmeye çalışıyoruz 

(261 puan) tarafından

Ay çok geçmiş olsun Rabbım şifa versin bizimki düştü çok şükür ama sabaha kadar nubetteydim 

0 oy
(33,045 puan) tarafından

Antibiyotik vermiş zaten anca toparlar canım çok çok geçmiş olsjn

(261 puan) tarafından

Sağol canım  evt bende o yüzden götürmedim acile antibiyotik soğuk algınlığı ağrı kesici vitamin birsuru ilaç verdi 

0 oy
(10,030 puan) tarafından

Ben 39 görünce ılık duşa sokuyorum hemen çocuk rahatlıyor 

(261 puan) tarafından

Bende normalde öyle yaparım ama ateş düşürücü verdim yarim satte düşermiş o yarım saat ömrümden ömür gitti 10 kere ölçtüm sonra baktım yavaş yavaş iniyor artık koymadım duşa 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuğumun ateşi ilaç vermeme rağmen 39 dereceye çıkarsa ne yapmalıyım?
İlaç kullanmanıza rağmen ateş 39 dereceyi buluyorsa, öncelikle çocuğunuzun genel durumunu gözlemleyin. Eğer çocuk halsiz değilse ve sıvı alımı normalse, ılık duş aldırmak veya kıyafetlerini azaltmak gibi fiziksel yöntemlerle ateşi düşürmeye çalışabilirsiniz. Ancak ateş düşmüyor, çocuğun bilinci bulanıklaşıyor veya solunumunda zorluk gözlemliyorsanız vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Boğaz enfeksiyonu nedeniyle ateş ne kadar süre yüksek seyredebilir?
Boğaz enfeksiyonlarında ateş genellikle antibiyotik veya destekleyici tedavi başladıktan sonraki 48-72 saat içinde düşmeye başlar. İlk birkaç gün ateşin dalgalı seyretmesi beklenen bir durumdur; ancak tedaviye rağmen ateş 3 günden uzun süre düşmüyorsa veya ateşin seyri giderek kötüleşiyorsa doktorunuzu bilgilendirmelisiniz.
Çocuğumun ateşi düştüğünde oyun oynuyor ama gece tekrar yükseliyor, bu normal mi?
Evet, bu durum genellikle enfeksiyon seyrinde rastlanan olağan bir tablodur. Ateş düşürücü ilaçların etkisi geçince ateşin tekrar çıkması, vücudun enfeksiyonla savaşmaya devam ettiğini gösterir. Ancak çocuğun ateşi yokken aktif olması iyi bir işarettir; yine de gece saatlerinde ateşin yükselmesi durumunda takip edilmeli ve doktorunuzun önerdiği doz aralıklarına sadık kalınmalıdır.
Gece saatlerinde ateşli çocuk için acile gitme kriterleri nelerdir?
Çocuğun ateşi 39.5 derece ve üzerindeyse, ateş düşürücülere rağmen düşmüyorsa veya ateşe şiddetli kusma, döküntü, nefes darlığı ve aşırı halsizlik eşlik ediyorsa acil servise gitmeniz gerekir. Ayrıca 3 aydan küçük bebeklerde herhangi bir ateş durumu vakit kaybetmeden doktora başvurulmasını gerektiren bir durumdur.
Çocuğun ateşini evde düşürmek için hangi yöntemler uygulanmalı?
Ateş yönetimi için ilk adım çocuğun üzerini ince kıyafetlerle giydirmek ve ortam ısısını 22-24 derece seviyelerinde tutmaktır. Bol sıvı tüketimi vücudun susuz kalmasını önlemek için çok önemlidir. Ateş düşürücülerin dozlarını doktorun önerdiği ağırlığa göre ayarlayın ve ılık (soğuk olmayan) su ile ıslatılmış bezleri koltuk altı, kasık veya alın bölgesine hafifçe uygulayarak ısı transferi sağlayabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 299 göst.
0 oy
4 cevap 250 göst.
0 oy
0 cevap 96 göst.
0 oy
15 cevap 567 göst.

Kategoriler

1,514,887 soru

24,703,391 cevap