Aile ilişkilerinde sürekli ziyarete gitmekten yoruldum mu?

0 oy
243 göst.
Diğer kategorisinde (4,812 puan) tarafından

Kızlar benim annem babam ayrı. Babam ilçede çalışıyor ve her cumartesi merkeze gelir babannemin yanına. Pazar günü babannemi aradım ne yapıyorsunuz diye babanı bekliyorum kahvaltı için uyuyor dedi. Eşimi sordu bende çalışıyor dedim, o da keşke sabah gitmeden bıraksaydı dedi. Ama hep ben gitmekten o kadar sıkıldım ki. Pazar günü evdelerdi, kocasıda yok sıkılır hadi gidelim çay içelim demiyorlar. 2.5 senedir kendi evimdeyim daha 1 kere bu şekilde gelmişlikleri yok. 7-8 ay öncesine kadar ben 1 kere geliyorsam 1 kerede siz geleceksiniz sonra ben tekrar gelecem diye söylüyordum ama baktım boşuma saldım. Babannem devamlı sen gel diyor. Havalar soğudu, eşim 6.30 da işe gidiyor. Beni babanneme bırakması için 6'da evden çıkmamız lazım, iş yeri çok ters kalıyor. Babannem hafta içi tabiki otobüsle falan gelsin diyen biri değilim ama babam her haftasonu geliyor. Sizce alınmakta haksız mıyım? İlla özel davet bekliyorlar gelmek için. Arayıp kahveye gelecez sorna işlerimiz var kızım demiyorlar. Artık anlamıyorum onları 

3 Cevaplar

+1 oy
(2,419 puan) tarafından

babanne yaslidir evden cikmak zor gelir falan onu anlarim. babani anlamam. baban da erkek belki kadinlar kadar ince dusunemeyebilir kizoma gideyim goreyim demeyebilir ama torununu ozler torun icin bille gelmesi laizm zaten cocugun vardi sanki. yani senin icin gelmese bile torunu ozler ugrar

(4,812 puan) tarafından

Babannem yaşlı ama gezmeyi falan çok sever. Zaten arabayla gelecekler, evimde de asansör var. Öyle yürüyemeyen biri değil. Çarşıya gider, markete gider alışveriş yapar

-Reklam-
+1 oy
(52 puan) tarafından

Belki çekiniyor olabilir canım davet bekliyordur çekindiğinden olur ya eşin mi bisey der eder rahatsiz mj ederim diye düşünce olabilir o açıdan da düşün bi ondanda olabilir yani ben o konularda çok çekinirim mesela davet beklerim yoksa gitmem ha kibirlikten falan değil asla çekinirim utanırım çağırmayın ca gitmekten o yüzden 

(4,812 puan) tarafından

Eşimin bir şey demiyeceğini biliyorlar. Hadi desin, eşim istemedi diye beni sap gibi bırakmalarına gerek yok bence. Diyorum ya Pazar günü eşim çalışıyordu, isteseler kahvaltı sonrası gelip 3-4 saat oturup gidebilirlerdi

(52 puan) tarafından

Ya o zaman bilmiyorum tabii ki gelip gitmeleri gerek bırakmak ta olmaz diyorum ya belki cekiniyorlardir davetsiz gitmek istememislerdir bilemedim

+1 oy
tarafından

Bir gün ayarla kendini,  davet et. Hal ve tavırlarına bak. Baktın gelmiyorlar bahane üretiyorlar falan sende biraz ağırdan al

(4,812 puan) tarafından

Davet edince gelmesinin bir anlamı kalmıyor ki. İnsan etmez mi kızım ne yapıyor, yalnızmış bugün bir gidelim oturalım çay içelim diye

tarafından

Demiyor demekki, her anne baba , akraba bir olmuyor. Bunu kabullenmek gerek yada aynen duygularını iletmen gerek.

(4,812 puan) tarafından

Artık benimde içimden gitmek gelmiyor. Hamileyim şuanda, doğumdan sonrada aynı şekilde devam edecekler. 2 çocukla sen gel diyecekler 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile ilişkilerinde tek taraflı çaba göstermek nasıl dengelenir?
Aile ilişkilerinde tek taraflı çaba, uzun vadede duygusal tükenmişliğe yol açabilir. Bu dengeyi kurmak için beklentilerinizi net bir dille ifade etmeniz ve karşı tarafa sürekli gittiğiniz bir süreci durdurarak onların adım atmasını beklemeniz sağlıklı bir sınırdır. İlişkiler karşılıklı etkileşim üzerine kuruludur; siz sürekli ziyaret ettiğinizde karşı tarafın bir girişimde bulunma motivasyonu azalabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sürekli davet bekleyen aile üyeleriyle iletişim nasıl yönetilir?
Sürekli davet bekleyen aile üyeleriyle iletişimde, kendi hayatınızın yoğunluğunu ve yorgunluğunuzu net bir şekilde paylaşmak önemlidir. Onlara her hafta ziyaretin sürdürülebilir olmadığını, ancak ortak zaman dilimlerinde buluşabileceğinizi açıkça söyleyin. Beklentilerinizi 'ben sıkıldım' yerine 'ikimizin de birbirimizi ziyaret ettiği bir düzen kurmak isterim' şeklinde ifade etmek iletişimi yapıcı kılar.
Aile içi ziyaretlerde beklenti yönetimi nasıl yapılır?
Aile içi ziyaretlerde beklenti yönetimi, tarafların sorumluluklarını paylaşmasıyla mümkündür. 2.5 yıldır sadece sizin gitmeniz, artık bir alışkanlık haline gelmiş olabilir; bu döngüyü kırmak için bir süreliğine ziyarete ara verin. Kendi sınırlarınızı belirleyip, eşinizin iş yoğunluğunu ve ulaşım zorluklarını gerekçe göstererek davet sistemini karşılıklılık esasına göre yeniden düzenlemeyi önerin.
Aile bireylerine karşı hissedilen haksızlık duygusuyla nasıl başa çıkılır?
Haksızlık hissi genellikle karşılanmayan beklentilerden kaynaklanır ve bu duyguyu azaltmak için içsel sınırlarınızı netleştirmeniz gerekir. Onların sizi davet etmemesi, sizin sürekli gitme zorunluluğunuz olduğu anlamına gelmez. Kendi hayatınızın önceliklerini merkeze alarak, haksızlık hissettiğiniz noktaları sakince konuşmak veya bir süreliğine kendi sınırlarınıza çekilmek zihinsel olarak rahatlamanızı sağlar.
Fiziksel mesafe ve yoğunluk varken aile ziyareti sıklığı ne olmalıdır?
Ziyaret sıklığı, kişisel sınırlarınız ve aile huzurunuz göz önüne alınarak belirlenmelidir; bu konuda tek bir doğru yoktur. Eşinizin iş temposu ve ulaşım şartlarınız gibi gerçek engelleriniz varken, haftalık ziyaretlerin devam etmesi sizin için büyük bir yük oluşturuyorsa bu sıklığı azaltmak hakkınızdır. Kaliteli ve beklentilerin karşılandığı, herkesin çaba gösterdiği bir ziyaret planı, mecburiyet hissinden daha değerlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 516 göst.
0 oy
1 cevap 185 göst.
18 Haziran 2025 Aile & Aşk kategorisinde Annesininmasali (2,175 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 252 göst.
1 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 620 göst.

Kategoriler

1,511,721 soru

24,659,807 cevap

366,686 kullanıcı

...