0 oy
159 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (8 puan) tarafından

22 gündür denemediğim şey kalmadı ama bebeğim emmedi emmediği için sütüm de az elle sağınca damla damla geliyor. Emzirmeye çalışırken çok yıpranıyorum hiçbir şekilde yaklaşmıyor yaklaşınca da 5 dakika emip ya yeniden ağlıyor ya da uyuyor çok yoruldum. Sadece sağımla bebek beslemek mümkün mü? Sütüm kesilmez değil mi?

12 Cevaplar

0 oy
önce (7,388 puan) tarafından

Elektronik sağım mskinesi al cnm elle olmaz . 2. Olarak emzirme danışmanlığı almalısın 

-Reklam-
0 oy
önce (6,154 puan) tarafından

Ben besledim.valla hem sagdim hem emzirdim

önce (8 puan) tarafından

Hangi pompayla sağdınız peki ben bebebao marka aldım ilk kullanımda 1 göğüsten 10 ml bile çıkmadı

0 oy
önce (9,331 puan) tarafından

emzirme danışmanlığı al. hastanelerde de var imkanın varsa eve çağır. 

sğaacaksan elektrikli makine al, elle kendini hırpalama. elle 3-5 damla makine ile 100ml sağarsın 

0 oy
önce (1,967 puan) tarafından

Ben elle bir hafta sağdım ellerim nasır tuttu resmen. Elektronik olanlardan al. Hem sütün bollaşınca memeyi de alır bence . Sağarak beslemek çok zor.

0 oy
önce (329 puan) tarafından

sadece sagimla bebek beslemem mumkun ama resmen anan aglar. sut de en fazla 6 7 ay kadar idare eder fazlasi vokta mumkun degil.  biraz igrassan doner aslinda Ben üç ay boyunca çocuğu tek başıma emzirirmedim 1:30 ay 4:30 ayları arasında sabahtan annemlerin evine gidiyordum göğsüme annem çocuğu yaklaştırıyordu ben göğsüme bir damla süt sıkıyordum annem kızımı yaklaştırıyordu göğsüme kendi kucağındayken sonra çocuk emmeye başlıyordu o sırada yavaşça benim kucağıma aktarıyordu bu şekilde dene bence çünkü çocuk annesinin kucağında iken emeceğini anlıyor meme reddi de istemiyor ama başkasının kucağında iken memeni uzatırsa başkası emdiğinin farkında değil sütün tadını alır almaz emmeye devam ediyor sararak başa çıkamazsın yani salmaya ayrı zaman harcayacaksın sen sağarken bebek mızmız ötecek başka bir şeye vaktin kalmayacak şu anda bebek zaten küçük sürekli uyuyor iki aydan sonra sürekli uyumayacaksuanda bebek var yik belli belirsiz bir durumda 24 saatin 22 saatini neredeyse uyuyarak geçiriyir suan surekli uyuyo. 2 ay sinra boyle olmucak . sagmaya vakit bulmak icin hicbirsey yapmaman gerek cunku zaten bebek tum zamanini alicak. esktradan sagmaya ugrasip sinra bide bebegi beslemeye ugrasacaksin. normal bir insan asla basa cikamaz bu tempoyla. yardimci olacak biri varsa bi nebze. yani sen sagarken bile bebek viyak viyak aglicak hem sagip ayni anda bebekle ilgilenmen gerekecek tek basina bakacaksan . Çocuğun yanında anneannesi babaannesi varsa sen sağarken o susturur gazini çıkarır sen sağarken bebeği onlar oyalar bir şekilde piş yaparmışmış her kucağında gezdirir bir şekilde oyalar hem sap hem kakasını alman gerektiği durumlar olacak

0 oy
önce (1,863 puan) tarafından

Tavsiyem emzirmeye çalış pes etme 

0 oy

e tamam 5 dakika emip uyusun iste daha ne istiyorsun ki gigisindan durtukle uyukladigi zaman . emmeye devam edioda etsin etmiosa uyusun uyaninca ih ih mikirdanip kipirdanininca hrmen kucagina alir memeyi dayarsim uykuluyken.  ben yukarda uzunca yazdim hic bebek meme ucinu agzina bile surmuo sandim. 5 dk emip uyuyo diosan vovuk emio zaten . sen 5 dakika az emmio saniosun muhtemelen 1 ssaat boyunca emzirecek halin yokku ginde 12 defa emzirsen 12 saat biyunca emzirmek zorunda kalirsin bu mantik disi bir olay. vocuk 5 10 dakika icinde emip doyup uyuyacak zaten normal olan bu

benim cocugum meme ucumu agzina bile surmuyordu 3 ay boyunca. didindim sagmadim mama da vermedim. yukarda yazdigim gibi annemle beraber emzormeye calistik. 22 ay hoyunca emdi ek gidaya 8. ay gectik cunku sutum coktu emiodu. 22 ayda gunde tek ogun vorba yedirebiliyordum sadece cunku surekli emmek istiodu uyustrcu bagimlisi gibi meme bagimlisiydi. yani sagip vermeden mama da vermeden sadece emzirerrk bir yolunu bulacaksin sut icsin istiosan. sadece sagimla devam edersen bebegin ana besini mama olur. arada bir iki sut sagip biriktirdiginde sut veirrsin. anne sutu almadi demessin en azindan

0 oy
önce (307 puan) tarafından

Bebeğin emmesiyle makineyle sağmak aynı olmaz

önce (8 puan) tarafından

Doğru tabii ama ne yol denediysem emmedi

0 oy
önce (3,696 puan) tarafından

Elle sağarak mümkün değil uzun süre besleyemezsiniz. Bir arkadaşım iki çocuğunu da 1 yaşına kadar sağdığı sütle büyüttü. Onun sütü maşallah çoktu ve kesilme olmadı. Bir an önce süt sağma makinesi almanız lazım.

önce (8 puan) tarafından

Aldım bebebaonun eller serbestini aldım ilk kez kullandım 1 memeden 10 mlden daha az çıktı

0 oy
önce (548 puan) tarafından

İlk bebeğimde makinayla sagdim verdim 7 ay sonra sütum kesildi

önce (8 puan) tarafından

Keşke 7 ay gitse bende de, bir damla bile içse seviniyorum İnşallah işe yarar

0 oy
önce (3,894 puan) tarafından

Sağımla bebek beslemek mümkün 35 gün öyle yaptım çünkü ama elle sağım değil şarjlı göğüs pompası ile  bebek emer gibi 12 dakika sağıyordum 3 saatte bir

önce (8 puan) tarafından

Bebebaonunkini aldım bakalım, doğru valla elle sağım çok zor 

önce (3,894 puan) tarafından

Ben kiwi kullanmıştım a101 den almıştım çok iyi çikti

0 oy
önce (1,507 puan) tarafından

Ben 5.5 ay öyle besledim canım ama elle sağmadım giyilebilir göğüs pompasıyla sağdım. Bende 1 hafta falan zarla zorla emzirebildim canım çok yandı ne denediysem olmadı. 5.5 ay sonunda hala sağım yapardım ama sütüm kesildi oğlum hastaneye yattı 5 gün üzüntüden oldu birazda düzenli sağarsan kesilmez inşallah ama pompayla sağ daha iyi olur 

önce (8 puan) tarafından

Üzüntü stres direkt etki ediyor zaten İnşallah oğlunuz şimdi iyidir, ben de emmiyor diye aşırı stres yapıyorum açlıktan ağladığı ve memeyi de almadığı an ben de ağlıyorum

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 164 göst.
0 oy
5 cevap 197 göst.
11 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Lale030507 (271 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 263 göst.
18 Mart 2024 Diğer kategorisinde Tannssuu (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 477 göst.
24 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Aysunnnn (77 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,494,993 soru

24,423,478 cevap

351,754 kullanıcı

...