0 oy
255 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (325 puan) tarafından

Kızlar bildiginiz güzel kek tarifi varmı kendi tarifleriniz de olabilr git yemek sitelerine bak demeyin baktım bulamadım canım bi kek istiyor ama nasıl bişey bende bilmiyorum aşeriyorum heralde 😂😂😂

10 Cevaplar

+1 oy
önce (1,364 puan) tarafından

Fırında kekim pişerken gördüm bu postu 😅

3 yumurta 

1 er su bardağı şeker yağ süt 

250 gr çikolata

2 yemek kaşığı kakao

2 subar dağı un 

1 vanilin 2 kabartma tozu 

önce (325 puan) tarafından

Aşkım elma limon rendelesem nasıl olur canım hiç yemedigim bi kek istiyor 

önce (1,364 puan) tarafından
+1

Limonlu haşhaşlı da yapabilirsin çok güzel oluyor yukarıda verdiğim tarifteki çikolata ve kakao çıkar onun yerine bir adet limonun kabuğu ve suyunu ekle bir tatlı kaşığı da mavi hashas ekle üzerine de limondan güzel bir sos yaparsan enfes olur

+1

Çok teşekkür ederim şefim 🙋🏻

önce (592 puan) tarafından

Limon kabuğu veya portakal mandalina kabuğu rendesi kekte favorim valla. Elma varsa elmayı sanki dilim dilim kesip dibine serip kalıbın üzerine hamuru döküp pişiren var youtube yaz güzel oluyor teyzem yapardı benim 🤤🤤🤤 

Hepsini yapıp yiyormuşum +100 kilo 😁😁😁

-Reklam-
0 oy
önce (12,395 puan) tarafından

Havuçlu tarçınlı kek yap bacım 😍 klasik kek içine havuç rendeleyip biraz ceviz içi ve tarçın kat çok güzel oluyor.

Ben az önce portakallı revani yaptım 🤭

Teşekkürler canımm ya canım böyle limonlu gibi ama degil gibi bi kek istiyor aklımdaki keki nasıl yapıcam bilmiyorum ama tadı damagıma geliyor 😂🥲🥲🥲

0 oy
önce (13,834 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

3yumurta 1.5 bardaktan daha az 2.nin dibine az bişey koyup şeker koyuyorum. Çırp. 1 soda 1 bardak yağ. 1 kabartma tozu 1 vanilya 3bardak gibi un 2.5dan azıcık fazla. İçine limon yada portakal kabuğu rendele istersen yarım limon sık. Beyaz yeri kalıba dokunce göz kararı kakao koyup 3 yemek kaşığı süt koyup çırpıyorum. Dök. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 40 45 dakka falan pişiyo. Çıkarınca ilk sıcağı çıkınca buzdolabı poşetine koyuyorum yumuşacık oluyo

image

Teşekkürler 😊 

önce (648 puan) tarafından

Keki yemeye hazır bir el goruyorum 

önce (13,834 puan) tarafından

O pişene kadar taburesini koyup başında bekliyo 😅

önce (648 puan) tarafından

Benim kızda öyle 2 yaşında anne geg anne geg benim diye diye başını bekliyor çıkartınca da o minicik ağzıyla üflemeye çalışıyor🤣🤣🤣

0 oy
önce (1,959 puan) tarafından

Geçenlerde arada benimde canım istedi canım yaptım portakallı soslu sade yapmıştım  :) 

+1

Sade kek yapup üstüene portakal sosu mu döktün kuşummm

önce (1,959 puan) tarafından

Portakal suyu katmıştım ayrı tarif olmuştu benimki ya canım nasıl anlatayım kafam karıştı 😂

Portakal suyu ilemi ıslattın kız bende de algı problemi var galiba 🥲😁😁😁

0 oy
önce (8,035 puan) tarafından

Portakalı bulut kek yapabilirsin

Dur bakim tarifine 

önce (8,035 puan) tarafından

Bak ben 4 yumurta ile olanını yapıyorum aşırı yumuşak bir kek oluyor kakaolu bulut kek yada şifon kek diyede bakabilirsin diğer adı şifon arasına pasta kreması yaparsan hazır pastadan farkı olmuyor 

0 oy
önce (286 puan) tarafından

revani yap gecen yaptım cok guzeldı sende begenırsın

Malzemeler

Kekiçin;

* 3 yumurta

* 1 su bardağı şeker

* 1 su bardağı yoğurt

* 1 su bardağı irmik

* 1 su bardağı un

* 1 paket vanilya

* 1 paket kabartma tozu

* 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için;

* 3 su bardağı su

* 3 su bardağı şeker

* Yarım limon suyu

şerbete limon suyu koymasanda olur ben koymamıstım 

ben biraz hamur harcına portakal rendelemıstım cok guzel oldu ben bıde tarıfe bakmadan yapmısım 1 çb sıvıyag yerıne 1sb koymusum 😂😂😂

Revaniye portakal kabugu çok yakışıyor bende sıksık yaparım geçen dedem yapıp sat dedi o kadar begenmiç😂😂😂

0 oy
önce (82 puan) tarafından

Hacerciğim bende dün yapmıştım en çok limonlu keki seviyorum hoş kokulu hafif bir kek 

Ay aşkım senin storyin yüzünden oldu zaten gördüm yarasın sanada kuşumm 😘😘

Yaaa hakkını helal et 

Dur yaramasın diyetteyim 😁

Helal olsun be bacummm canım istedikten sonra hiç erinemem yaparım gece bile olsa 😂😂

Yaramasın erisin erisin 🥰

Amin amin aksın gitsin 😁

0 oy
önce (7,814 puan) tarafından

Ezberleri Bozan Kolay Elmalı Kek (videolu) https://www.nefisyemektarifleri.com/video/elmali-kek-tarifi/ bu kek çok güzel oluyor defalarca yaptım:D 

Sanırım bunu yapucam 😍

önce (7,814 puan) tarafından

Çok lezzetli oluyor 🤭

0 oy
önce (1,315 puan) tarafından

Valla kızım dan dolayı YouTube yi kaldırdım ama istersen bulur atarım şaşmaz bir tarif krema ile daha güzel oluyor birde başka tarif var atayım mı canım

Atar mısın lütfen canım merak ettim

önce (1,315 puan) tarafından

Alev tükenin keki 1 ay önce paylaşmış canı. Kopyala olmadı bak çok güzel tarif ben denedim aşırı güzel tutuyor 

0 oy
önce (563 puan) tarafından

Tariflerde genelde 3 yumurta der ama bn 2 yumurtadan hep yaparım  profiterol hamuru haricinde sevmiyorum çok yumurtalı şeyleri

Yağda kekte olsa kurabiye poğaça da olsa tarifindsn az koyarım 1 su bardağı mı yazıyo bn çeyrek bardak kullanırım hem rahatsız etmiyor hem daha sağlıklı 

Süt kullanmıyorum sulu ev yapımı yoğurt daha lezzetli oluyo 

Elmalı yapıcaksam yoğurt şeker sıvıyağ vanilin karıştırıp bi bardak ayırıyorum kalan sosa yumurta un kabartma tozu tarçın sonra borcams yayıp üzerine elma dilimleri piştikten sonra da ayırdığım sosu döküyorum aşırı lezzetli oluyo

Portakallı kek yapınca suyunu da hamura ekliyorum rendenin kalın yerinden portakal kabuğunu rendelerim kuru üzümde eklerim 

Bazen normal kek hamuru borcama döktükten sonra bazı yerlerine Nutella koyup hafif karıştırıp üzerine bolca hangi kuruyemşş evde varsa serpiyorum

Havuçlu kek zebra kek kakaolu portakallı yada normal anne keki bunları döküm kalıpta yapıyorum altı tepside yada borcamda kalmayıp güzelce piştiği için bana daha lezzetli geliyo 

Çok teşekkür ederim ❤️ bende şeyi çok seviyorum kek hamuruna bolca Hindistan cevizi ekliyorum 1.5 su bardağı falan çok güzel oluyor azcık ıslatınca da güzel ama öyle kuru bile güzel oluyor

önce (563 puan) tarafından

Aaa bak bunu denemedim ve Hindistan cevizini kaşıklayıp yiyen biriyim çok severim denicem bnde teşekkür ederim ♥️

Rica ederim bacım ❤️

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 146 göst.
27 Şubat 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bethus (655 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 66 göst.
0 oy
1 cevap 81 göst.
0 oy
5 cevap 169 göst.

Kategoriler

1,495,228 soru

24,427,034 cevap

352,119 kullanıcı

...