Birevim ile araç alanlar var mı, sistem güvenilir mi?

0 oy
123 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (355 puan) tarafından

Eşim kayıt oldu birevim ben pek istemedim arabaya girdik.giripte alan varmı aşırı korkuyorum 

1 cevap

0 oy
(911 puan) tarafından

Daha cok yeni bir sistem ben henüz güvenmezdiö

(355 puan) tarafından

Evet ya aşırı korkuyorum ya

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Birevim gibi tasarruf sistemleriyle araç alırken süreç nasıl işliyor?
Tasarruf sistemlerinde süreç, noter huzurunda yapılan çekilişlerle veya organizasyonun belirlediği takvimle hak sahibinin belirlenmesiyle işler. İlk aşamada organizasyon ücreti ödenir, ardından belirlenen taksitlerle peşinat veya birikim süreci başlar. Sıra size geldiğinde, noter onaylı sözleşme çerçevesinde alacağınız aracın bedeli şirket tarafından satıcıya ödenir ve aracınız üzerindeki ipotek işlemleri tamamlanır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Birevim sistemine girip gerçekten araç alan var mı?
Evet, tasarruf finansman şirketleri üzerinden bugüne kadar binlerce kişi konut veya araç sahibi olmuştur. Bu sistemler BDDK denetimi altında faaliyet gösterdiği için yasal bir çerçevede çalışır. Ancak sisteme girmeden önce mutlaka sözleşme şartlarını, cayma haklarını ve teslimat sürelerini içeren resmi evrakları detaylıca okumak, sürecin güvenilirliği konusunda endişelerinizi gidermenize yardımcı olacaktır.
Tasarruf finansman sistemlerine kayıt olurken nelere dikkat edilmeli?
En önemli konu, kayıt olduğunuz kurumun BDDK lisansına sahip olup olmadığını kontrol etmektir. Sözleşme imzalamadan önce organizasyon ücretinin geri iade edilip edilmeyeceğini, teslimat tarihinin kesinliğini ve olası bir ayrılma durumunda karşılaşılan kesintileri mutlaka sorgulayın. Yazılı sözleşme dışındaki sözlü vaatlere itibar etmemek ve tüm ödeme planını evrak üzerinde görmek riskinizi minimize eder.
Birevim ile araç almanın avantajları ve riskleri nelerdir?
Bu sistemin en büyük avantajı faizsiz olması ve kendi bütçenize uygun taksitlerle araç sahibi olabilme imkanı sunmasıdır. Ancak temel risk, teslimat tarihinin sizin beklentilerinizle uyuşmaması veya ekonomik şartlar nedeniyle sistemden ayrılmak istediğinizde ödenen organizasyon ücretinin iade edilmemesidir. Bu nedenle, finansal planınızı yaparken uzun vadeli taahhütleri göz önünde bulundurmanız gerekir.
Sisteme dahil olduktan sonra vazgeçersem paramı geri alabilir miyim?
Sistemden ayrılma durumunda yatırdığınız taksit tutarlarını geri almanız yasal olarak mümkündür, ancak şartlar sözleşmenize bağlıdır. Genellikle cayma süresi içerisinde veya daha sonraki aşamalarda, ödediğiniz ana parayı geri alabilirsiniz fakat organizasyon ücreti çoğu zaman iade edilmez. Sözleşmenizde yer alan ayrılma maddelerini, henüz ödeme yapmadan önce incelemek ileride yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçmek için kritiktir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 333 göst.
+1 oy
31 cevap 1,027 göst.
10 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Keklik (2,441 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap 133 göst.
12 Haziran 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde Slmcnm (67 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 161 göst.
5 Ekim 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Meryem333 (21 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,781 soru

24,673,768 cevap

367,417 kullanıcı

...