34 haftalık hamileyim bebeğim 2 kilo normal mi?

0 oy
227 göst.
Diğer kategorisinde (232 puan) tarafından

kızlar lütfen bakınnnn 34 haftalık hamileyim az önce hastaneden geldim bebeğim 2 kilo Sizce az mı ve doktor herşey iyi ama karnı küçük dedi iki hafta geride dedi eğer düzelmezse başka doktora yönlendirdi erken doğuma alırız dedddiii çok korkuyorum bu durumu yaşayan oldu mu aranızda 😟😟

Gebelik haftası 34

3 Cevaplar

0 oy
(2,158 puan) tarafından

image

instagramda gezerken kaydetmistim haftasıyla uyumlu gözüküyor sizinki doktor niye öyle deid anlamadim

(232 puan) tarafından

karın çevresi küçük dedi 😟😟 iki hafta geride dedi diğer kilosu iyiymiş sadece karın bölgesi küçük geride

-Reklam-
0 oy
(2,702 puan) tarafından

Bana da demişti doktor. Beslenmeme dikkat ettim düzeldi şükür 

(232 puan) tarafından

beslenmeden mi kaynaklı 

(2,702 puan) tarafından

Evet. Ben avakado, armut, kaşar,kuruyemiş ağırlıklı beslendim düzeldi 3500 kg doğdu. Bana da karın çevresi küçük demişti doktor. Kilosu geriden geliyordu

(232 puan) tarafından

İnşallah öyledir erken doğum falan deyince çok korktum gerçekten sabahtan beri diken üstünde ağlıyorum sürekli nasıl bebeğime iyi bakmıyorum diye 😟😟😟

0 oy
(2,212 puan) tarafından

Endişe etmeyin doktor sizi korkutmuş nedense. Benim ilk gebeliğimde de 2. De de karın çevresi geriden geldi. 10 gün kadar . İlk oğlum 37. Haftada doğdu artık karnı büyümüyor alalım dedi doktor, şimdi 3,5 yaşında sağlıklı elhamdülillah. Bu 2. Gebeliğimbu da geriden geliyor bu kez beslenmeme biraz daha dikkat ettim, ana öğün dışında ara öğün yaptım ekmek arası şeyler , hergün 2 bardak süt kaşar muz ceviz avokado tükettim, ek ek arası tahin helvası ceviz yedim o kilo aldırdı baya. Bir sonraki kontrolünüzü kadar biraz ekstra beslenin düzelir inşallah  , ayrıca haftasına göre iyi kilosu . Cuma günü 38+1 de doğumum var geçen hafta 2600 dü kilosu belki 2800 falan doğar 

(232 puan) tarafından

ay Allah razı olsun inşallah ♥️ içimi rahatlattın saol sabahtan beri ağlıyorum 🥺

(2,212 puan) tarafından

İlk gebeliğimde bende çok korkmuştum nasıl olacak diye ama bunda tecrübe olunca rahattım , sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Ben kan sulandırıcı kullandım iğne bide aspirin belki size de verir aspirin falan 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

34 haftalık hamilelikte 2 kilo bebek ağırlığı normal mi?
34 haftalık bir gebelikte 2000 gram civarı bir bebek ağırlığı, alt sınıra yakın olsa da genellikle normal kabul edilen değerler arasındadır. Ancak bebeğin gelişimi değerlendirilirken sadece toplam ağırlığa değil, ultrason ölçümlerinde karın çevresi ve bacak boyu gibi değerlerin haftasıyla uyumlu olup olmadığına bakılır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelikte bebekte iki hafta gerilik ne anlama gelir?
Gebelikte bebekte iki hafta gerilik, bebeğin beklenen boyutlardan bir miktar daha küçük olduğunu gösterir ve bu durum genellikle 'gelişim geriliği' veya 'IUGR' şüphesiyle takip edilir. Doktorunuz, plasentanın kan akışını, bebeğin karın çevresi ölçümlerini ve sıvı miktarını detaylı bir doppler ultrason ile inceleyerek geriliğin nedenini ve risklerini belirleyecektir.
Bebekte karın çevresi küçüklüğü neden olur?
Bebeğin karın çevresinin haftasına göre küçük ölçülmesi, genellikle beslenme yetersizliği veya plasentanın bebeği yeterince besleyememesiyle ilişkilidir. Ayrıca genetik faktörler, annenin sigara kullanımı, yüksek tansiyon veya enfeksiyonlar da karın çevresinin küçük kalmasına ve bebeğin gelişiminin yavaşlamasına neden olabilir.
Gelişim geriliği olan bebeklerde erken doğum şart mı?
Gelişim geriliği olan bebeklerde erken doğum, bebeğin anne karnındaki ortamının dış dünyadan daha riskli hale geldiği durumlarda tercih edilen bir yöntemdir. Eğer doppler ultrason sonuçları bozulursa, beslenme ciddi oranda aksarsa veya bebek kilo alımını tamamen durdurursa, doktorlar bebeğin sağlığını korumak amacıyla erken doğuma karar verebilir.
Bebek gelişimi için anne karnındayken ne yapılmalı?
Bebek gelişimi için anne karnındayken en önemli adım düzenli doktor kontrollerine gitmek ve önerilen doppler ultrason takibini aksatmamaktır. Ayrıca anne adayının sol yanına yatarak dinlenmesi plasental kan akışını artırabilir, protein ağırlıklı beslenmesi ve stresten uzak durması bebeğin gelişimine destek sağlamak adına oldukça önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 327 göst.
0 oy
0 cevap 83 göst.
14 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Zeynep38888 (176 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 163 göst.
20 Mart 2025 Diğer kategorisinde elifcfcf (72 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,059 soru

24,691,899 cevap