31 haftalık hamileyim, çok zorlanıyorum sizde durumlar nasıl?

0 oy
1,136 göst.
Diğer kategorisinde (460 puan) tarafından

Kızlar geldik 31. Haftaya ilk haftalar nasıl geçiyor anlamıyorum ama 30. Haftadan sonrası geçmiyor sanki. bir an önce dogsun istemeye başlıyorum sizde durumlar nasıl kaçıncı haftadasınız ? Nasıl gidiyor 😊

Benim ayak tabanlarım agrıyor bide kasık krampları ve yalancı sancılar var mide yanması da var 🥲

22 Cevaplar

0 oy
(1,387 puan) tarafından

Bende 31+4 ve varislerim zorluyor benim :) birde şeker 

(460 puan) tarafından
+1

Sağlıkla gelsin inşallah rabbim kolaylık versin ❤️🥰

-Reklam-
0 oy
(9,432 puan) tarafından

Hamilelik aşırı zor Allah sağlıkla kolaylıkla kucağına versin inşallah. Ama ilk aylar bulantılar son aylar ağırlaşma o uyutmayan tekmeler ve doğum stresi insanı mahfediyor.

(460 puan) tarafından

Ay ilk aylarda bende gebelik belirtileri olmuyo o yzüden rahatım ama son aylar dedigin gübi aşkım 😢

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

31 haftalık hamilelikte ayak tabanı ağrısı neden olur?
31 haftalık hamilelikte ayak tabanı ağrısı, vücut ağırlığının artması, ödem oluşumu ve vücudun ağırlık merkezinin değişmesiyle bağların gevşemesinden kaynaklanır. Bu dönemde artan kan hacmi ve bebeğin basısı, özellikle gün sonuna doğru ayaklarda şişme ve taban ağrısını tetikleyebilir. Rahat ayakkabılar tercih etmek, uzun süre ayakta kalmamak ve gün içinde ayakları yüksekte dinlendirmek ağrının hafiflemesine yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
31 haftalık gebelikte yalancı sancı nasıl ayırt edilir?
31 haftalık gebelikte hissedilen yalancı sancılar, genellikle düzensizdir ve pozisyon değiştirdiğinizde veya dinlendiğinizde hafifleyip geçer. Gerçek doğum sancısından farkı, yalancı sancıların düzenli bir ritme girmemesi ve şiddetinin artmamasıdır. Eğer sancılarınız düzenli aralıklarla geliyor, istirahat etmenize rağmen geçmiyor ve giderek şiddetleniyorsa, mutlaka doktorunuza danışarak durumu değerlendirmeniz gerekir.
Gebeliğin son aylarında mide yanmasıyla nasıl baş edilir?
Gebeliğin son aylarında mide yanması, büyüyen rahmin mideye baskı yapması ve hormonal değişimlerin mide kapakçığını gevşetmesi sonucu sıkça görülür. Bu süreci yönetmek için ana öğünler yerine az ve sık beslenmek, yemekten hemen sonra yatmamak ve uyurken başı gövdeden yüksekte tutacak yastıklar kullanmak etkilidir. Ayrıca aşırı yağlı, baharatlı ve asitli yiyeceklerden kaçınmak mide asidi şikayetlerini büyük ölçüde azaltır.
31 haftalık gebelikte kasık krampları normal mi?
31 haftalık gebelikte kasık krampları, rahmin büyümesi ve bu bölgedeki bağların gerilmesi nedeniyle oldukça yaygın ve genellikle normal kabul edilen bir durumdur. Bebek hareketlerinin artışı ve rahmin baskısı, alt karın bölgesinde zaman zaman batma veya çekilme şeklinde hissedilebilir. Ancak bu kramplar şiddetli, sürekli hale gelen ve vajinal kanama veya su gelişi gibi belirtilerle desteklenen bir duruma dönüşürse vakit kaybetmeden uzman yardımı alınmalıdır.
Hamileliğin 31. haftasından sonra zaman neden yavaş geçer?
Hamileliğin 31. haftasından sonra zamanın yavaş geçiyor gibi gelmesi, fiziksel ağırlaşma, uyku düzenindeki değişimler ve doğumun yaklaşmasıyla artan heyecan veya sabırsızlık hissinden kaynaklanır. Gebeliğin üçüncü trimesterinde artan fiziksel kısıtlamalar, günlük aktivitelerin zorlaşmasına neden olduğu için süreç psikolojik olarak daha uzun algılanabilir. Bu dönemi verimli geçirmek için dinlenmeye odaklanmak ve doğum çantasını hazırlamak gibi hazırlıklarla zihni meşgul etmek süreci daha keyifli hale getirebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
17 cevap 672 göst.
0 oy
22 cevap 919 göst.
16 Nisan 2023 Diğer kategorisinde emyy (7,100 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 1,837 göst.
0 oy
21 cevap 676 göst.

Kategoriler

1,510,984 soru