Eşimin sevmediğim arkadaşıyla görüşmesi beni çok yıpratıyor

0 oy
104 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (210 puan) tarafından

TTartıştık baya bi sevmedigim bekar bi arkadaşıyla görüşüyor istemedigim halde bügün gelmiş kapıda eşimi bekliyordu yine onun yüzünden kavga ettik çıktı tam gidiyordu arabasına gel gel yaptım arkadaşının balkondan ön kapuda bardak fırlattım onun yüzünden bir sürü küfür yedim eşimde şuclu evet ama oda ayrı bir yüzsüz bıktım artık boşancam nerdeyse tek sebepte bu değil sadece çocugum var yaza kadar sabrediyim diye direniyorum

📊 Tek Seçim
0% (0 oy)
100% (4 oy)

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin istemediğim arkadaşıyla görüşmesi evliliğimi nasıl etkiler?
Eşinizin istemediğiniz bir arkadaşıyla görüşmesi, evlilikteki güven ve sınır ihlalleri nedeniyle ciddi çatışmalara yol açabilir. Bu durum, partnerin bireysel tercihlerinin yok sayılması ve ortak alınan kararların çiğnenmesiyle ilişki içerisinde huzursuzluk yaratır. İlk olarak, sınırların neden ihlal edildiğini açıkça konuşmak ve bu görüşmelerin ilişkinizdeki etkilerini net bir şekilde ifade etmek gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte arkadaş seçimi konusunda sınırlar nasıl belirlenir?
Evlilikte arkadaş seçimi konusunda sınır belirlemek için çiftlerin birbirlerinin değerlerine ve konfor alanlarına saygı duyması temel esastır. Bu sınırlar, iki tarafın da rahatsızlık duyduğu noktaların dürüstçe paylaşılması ve ortak bir uzlaşıya varılmasıyla oluşturulur. Öncelikli olarak, tarafların birbirini kısıtlamadan, ilişkinin sağlığını koruyacak ortak bir sosyal çevre anlayışı üzerinde anlaşmaları önemlidir.
Eşimle arkadaşı yüzünden tartışırken nasıl sakin kalabilirim?
Eşinizle tartışırken sakin kalmak için fiziksel olarak ortamdan uzaklaşmak ve öfkeniz dinene kadar beklemek en etkili yöntemdir. Tartışmanın şiddetini artıran durumlarda, savunmaya geçmek yerine duygularınızı 'ben' diliyle ifade ederek sorunu dile getirmek iletişimi yumuşatabilir. İlk adım, anlık tepkiler vermeden önce durumu sakinleşmiş bir zihinle değerlendirerek çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemektir.
Çocuk varken evlilikte boşanma kararı ne zaman alınmalıdır?
Çocuk varken boşanma kararı, evliliğin artık taraflar için telafisi imkansız bir mutsuzluk kaynağı haline geldiği ve ortak huzurun sağlanamadığı durumlarda değerlendirilir. Çocukların psikolojik sağlığı, sağlıksız bir ev ortamında büyümemeleri kadar önemlidir; bu yüzden sabretmek ile zararı minimize etmek arasındaki dengenin uzman desteğiyle kurulması gerekir. Boşanma süreci, ilişkinin kurtarılması için tüm yollar denendikten sonra düşünülmesi gereken bir aşamadır.
Eşimin arkadaşıyla olan sorunları çözmek için neler yapabilirim?
Eşinizin arkadaşıyla ilgili sorunları çözmek için öncelikle eşinizle çatışmadan, yaşadığınız rahatsızlığın nedenlerini somut örneklerle paylaşmalısınız. İkinci aşamada, eşinizden beklentilerinizi net bir şekilde ortaya koyarak, arkadaşlık ilişkisi ile evlilik önceliklerinin ayrımı konusunda bir denge kurmasını talep edebilirsiniz. Sorun devam ederse, bir aile danışmanından profesyonel destek alarak iletişim kalıplarınızı değiştirmek faydalı olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 595 göst.
19 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sevgi344 (406 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 999 göst.
6 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 3,380 göst.
30 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde Guldnz124 (162 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 2,959 göst.
2 Eylül 2020 Aile & Aşk kategorisinde Eymen Alim25 (1,521 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,038 soru

24,600,209 cevap

363,520 kullanıcı

...