Kızımın geniz eti ameliyatı sonrası hastanede yatmalı mıyız?

0 oy
198 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,832 puan) tarafından

Salı günü kızım geniz etinden ameliyat olacak. Pazartesi yarış verdiler. Ameliyat sonrası da bı gece yatiriyorlar mi yoksa çıkış verirler mi. Bilen varmı aranizda

4 Cevaplar

0 oy
tarafından

Benim bildiğim kadarıyla yatış yapmıyorlar 

Konudan bağımsız da tövbe bismillah kız o ne biçim nick😄

-Reklam-
0 oy
(5,645 puan) tarafından

Benim oğlumda devlet hastanesinde oldu yatırmadılar aynı gün akşam üzeri çıkardılar. Özel hastane olsa belki bir gece yatar ama devlette genelde yatırmıyorlar diye biliyorum. 

0 oy
(2,926 puan) tarafından

1ay önce kardeşim hem geniz eti alındı hemde kulağına tüp takıldı ki geniz eti çok aşırı büyüktü doktor istersen akşam yatın ister sabah erkenden gelin demişti sabah gittiler 9 buçuk gibi girdi akşam 17.30 da çıkardı doktor 

0 oy
(37 puan) tarafından

Ağustos ayında ameliyat oldu benim oğlum 1 gece kaldık hastanede sonraki gün taburcu olduk 

(5,274 puan) tarafından

Benimde oğlum ameliyat olması lazım 5 yaşında şuanda 

Süreç nasıl işler bilmiyorum 

Hani ağrısı olur mu

Yeme içme sorunu olur mu

Hiç fikrim yok 

Çok tedirgin ediyor beni bu durum 

(37 puan) tarafından

Benim oğlumda 5 yaşında oldu ameliyatı hiç korkma emin ol oğlun için sonrası daha iyi olacak ağrısı ilk 2 gün oldu sonrasında rahat geçirdik yemek için 10 günlük liste vermişti doktorumuz sıvı ve püre şeklinde beslendi bol bol dondurma yedi bol bol su içti ilk 10 gün başını öne doğru tutması yasaktı yatarken çift yastık kullandık zıplaması yasaktı ve 1 hafta konuşmamasını  istemedi doktorumuz bağırmak yok diş fırçalamak yok 10 günün sonunda kontrol vardı sonrasında her şey serbest dedi yani 10 günde tüm süreç bitti ben iyiki ameliyat olmuş diyorum önceki senelerde sürekli hasta olurdu enfeksiyon yüksek çıkardı çok şükür ki bu sene sadece 1 kere hasta oldu onuda 2 günde atlattık bitti uykusu düzeldi yemek yemesi düzeldi bende ilk başlarda senin gibi tedirgindim ama sonrası oğlum için çok iyi oldu 

(5,274 puan) tarafından

Allah razı olsun canım benim ❤️ 

Üşenmeden hepsini anlattığın için çok sağol 

Size de çok geçmiş olsun 

Oğlum bu aralar uyuyamıyor

Burnu tıkalı 

Baktım ki ileride böyle mercimek tanesi gibi şişlik var

Nefesi kokuyor 

Uykuları haram oldu yavrumun 

İnşallah tez zamanda atlatır bunuda 

Hakkını helal et lütfen 

Çok güzel yazmış sın 

(37 puan) tarafından
+1

Ne demek canım helal olsun yavrularımız iyi olsun her şey onlar için değil mi hiç korkma bende çok tedirgindim kaç tane doktora götürdük hepsi aynı şeyi söyleyince kabul ettim iyiki de yaptırmışız bazen uyurken korkuyorum o kadar sessiz uyuyor ki önceden horlama hırlama nefes tıkanıklığı sürekli uyku bölünmesi olurdu şimdi hiçbiri yok çok şükür 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Geniz eti ameliyatı sonrası hastanede yatış süresi ne kadardır?
Geniz eti ameliyatı sonrası hastanede yatış süresi genellikle hastanın genel sağlık durumuna ve operasyonun seyrine bağlı olarak günübirlik ya da 24 saatlik bir süreci kapsar. Birçok vakada cerrahi müdahale sonrası hasta 4 ile 6 saat arasında gözlem altında tutulur, herhangi bir komplikasyon gelişmezse aynı gün içerisinde taburcu edilir. Ancak doktorlar, ameliyat sonrası kanama takibi veya çocuğun anestezi etkisinden çıkış süreci nedeniyle bazen bir gece hastanede kalmasını uygun görebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Geniz eti ameliyatı sonrası hastaneden taburcu olma kriterleri nelerdir?
Geniz eti ameliyatı sonrası taburcu olma kriterleri arasında hastanın ağızdan beslenebilmesi, sıvı alımına başlayabilmesi ve aktif bir kanamasının olmaması yer alır. Çocuğun genel durumunun stabil olması, ateşinin normal seviyede seyretmesi ve anesteziye bağlı sersemliğin geçmesi taburcu kararı için temel gerekliliktir. Uzman hekim, hastanın ameliyat sonrası toparlanma sürecini takip ederek hastaneden ayrılmasının güvenli olup olmadığına karar verir.
Geniz eti ameliyatı sonrası evde nelere dikkat edilmelidir?
Geniz eti ameliyatı sonrası evdeki iyileşme sürecinde ilk 24-48 saat boyunca yumuşak ve soğuk gıdalarla beslenme son derece önemlidir. Çocuğun çok sıcak içeceklerden, sert ve taneli gıdalardan kaçınması, boğaz bölgesinin tahriş olmaması için gereklidir. Ayrıca ameliyat sonrası hafif sızıntı şeklinde kanamalar normal karşılanabilir ancak şiddetli veya durdurulamayan kanamalarda vakit kaybetmeden operasyonu gerçekleştiren sağlık kurumuna başvurulmalıdır.
Geniz eti ameliyatı sonrası ağrı ve iyileşme süreci ne kadar sürer?
Geniz eti ameliyatı sonrası ağrı süreci genellikle 3 ile 5 gün içerisinde önemli ölçüde azalır ve tam iyileşme ortalama 1 hafta içerisinde tamamlanır. Bu süreçte hekimin önerdiği ağrı kesicilerin düzenli kullanımı ve bol sıvı tüketimi iyileşme hızını artırır. Ameliyat sonrası boğaz ağrısı ve kulak ağrısı hissedilmesi beklenen bir durumdur, bu nedenle çocukların yumuşak gıdalarla beslenmesi iyileşmeyi destekler.
Geniz eti ameliyatı sonrası hangi durumlarda hastaneye başvurulmalıdır?
Geniz eti ameliyatı sonrası taze kırmızı renkte aktif kanama, 38 derecenin üzerinde yüksek ateş veya solunum güçlüğü gibi durumlar gelişirse derhal hastaneye başvurulmalıdır. Ayrıca hastanın şiddetli ağrı nedeniyle sıvı almayı reddetmesi veya yutkunmada aşırı güçlük yaşaması gibi komplikasyonlarda da tıbbi yardım alınması kritik öneme sahiptir. Ameliyatı gerçekleştiren doktorun verdiği acil durum talimatlarına uyulması en güvenli yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 56 göst.
18 Mart 2026 Diğer kategorisinde Hazall (166 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 312 göst.
0 oy
9 cevap 611 göst.
+2 oy
4 cevap 334 göst.

Kategoriler

1,511,965 soru