Eşimin ailesiyle görüşmek istemiyorum, ailemi nasıl ikna ederim?

0 oy
369 göst.
Diğer kategorisinde (641 puan) tarafından

Bilen bilir eşimin ailesi ile çok fazla sıkıntı yaşadım ve artık beden sağlığımı kaybediyorum diye kendi kabuğuma çekildim çünkü karşımdaki insanlar ne isterse yapar söyler kalpleri temizmiş ama karşıdaki hakkını ararsa kötü odur anlatamayacgımı anladığım an uzaklaştım annemle konuştum bugün babam detayları bilmiyor annem diyor ki ramazan da size geleceğiz onları da davet et ,bir kere karşı tarafta biz de bir sistem oluşturduk gidip gelme yok ama küs değiliz ,olmaz çağır diyor baban sorup durur diyor ,yani onu da anlıyorum  gerçekten babam da zor insan ona göre ben küçüğüm alttan almam lazım öyle olsa bile ben sağlığım için uzak duruyorum  sizce ne yapmalıyım 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından

şimdi sizde kaynana olcaksınız dıyen olur ama  cidden bazıları çizgileri cok fazla asıyor bende oyleyım suan ya ben düzen bozulmasın kımseyı uzmıyım dıyorum ama benım mutlu olan bi tarafım kalmadı nıye insanları mutlu etmeye calısıyorumkı artık bıraktım şuan sadece benı uykusuzluk yoruyor onuda kızım buyudugunde ıllakı gecer kusura bakma içimi döktüm biraz ailende istiyorsa çağır konussunlar belkı bu konusmadan sonra uzaklasırlar belkı

-Reklam-
0 oy
(677 puan) tarafından

Bence gerek yok rahatını bozma. Sonra ailen kendi evine gidecek olan sana olur

0 oy
(570 puan) tarafından

Mesafe iyidir bazen insanlar laf anlatmak çok zor 

0 oy
(7,760 puan) tarafından

Benim aile ilişkilerime karışmayın anne ben sizinkine karışmıyorum. Herkes yerini bilsin derim şahsen. Ebeveynlerimiz bizim sahibimiz değil. Onların her istediğini ,istedikleri gibi, istediği zaman yapamayız. Hayat bizim karar bizim Herkes de buna saygı duymalı.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin ailesiyle görüşmek istemediğimde ailemi nasıl ikna ederim?
Eşinizin ailesiyle görüşmeme kararınızı ailenize açıklarken kendi ruhsal ve fiziksel sağlığınızı temel alarak net bir dille konuşmalısınız. Sağlığınızın bozulduğunu ve mesafe koymanın iyileşme süreciniz için bir zorunluluk olduğunu ifade etmek, ailenizin durumu daha ciddiye almasını sağlar. Onlardan kendi sınırlarınıza saygı duymalarını ve sizin huzurunuzu önceliklendirmelerini nazik ancak kararlı bir üslupla isteyebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aile içi huzursuzluklarda kişisel sınırları korumak neden önemlidir?
Kişisel sınırları korumak, kronik stresin yarattığı psikolojik ve fiziksel tahribatı önlemek için hayati önem taşır. Sürekli çatışma veya huzursuzluk ortamında bulunmak, vücutta kortizol seviyesini artırarak bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Sınır belirlemek, karşı tarafı suçlamak değil, kendi sağlığınızı korumak için attığınız bir öz-bakım adımıdır ve uzun vadeli aile içi dengenin korunmasına yardımcı olur.
Eşimin ailesiyle görüşmediğim için ailemle sorun yaşarsam ne yapmalıyım?
Ailenizle çatışma yaşadığınızda, onların kaygılarını ve beklentilerini anlamaya çalışırken kendi duruşunuzdan ödün vermemeye özen gösterin. Anne ve babanızın sosyal beklentilerini veya geleneksel tutumlarını anladığınızı belirten cümleler kurarak başlayın ancak kendi sağlığınızın bu beklentilerden daha öncelikli olduğunu vurgulayın. Tartışmayı büyütmek yerine, kararlarınızın arkasında durduğunuzu tutarlı ve sakin bir şekilde göstermek en etkili yöntemdir.
Eş ailesiyle yaşanan gerginlikler fiziksel sağlığı nasıl etkiler?
Eş ailesiyle yaşanan kronik gerginlikler; uyku bozuklukları, mide ağrıları, sürekli yorgunluk ve kaygı bozukluğu gibi fiziksel belirtilere yol açabilir. Vücut, uzun süreli huzursuzluğu bir tehdit olarak algıladığı için 'savaş ya da kaç' modunda kalır, bu da enerji depolarının tükenmesine ve bedensel sağlık kayıplarına neden olur. Bu tür durumlarda bedeni korumak için çevresel faktörleri kısıtlamak, tıbbi destek alacak kadar önemli bir iyileşme adımıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

Kategoriler

1,512,063 soru

24,664,412 cevap

366,903 kullanıcı

...