Görümcemden şiddet gördüm, çocuğumu onlara göstermeli miyim?

0 oy
1,867 göst.
Diğer kategorisinde (5 puan) tarafından

Bi kac ay oncesine kadar gorumcemden dayak yedim kaynanamda dahil aile binasindayiz ve siz olsaniz bu olaydan sonra cocugunuzu kaynananiza vs gotururmusunuz esim caya iner her hafta ailesine bi kac kere gitmesine izin verdim ama sonra hata yaptigimi fark ettim gorumcem bile çocuklarını Bizim eve gondermiyo hem suclu hem güçlü sizce onlar pisman olana kadar cocugumu gostermesem daha mi iyi olur hazmedemiyorum dayağı lutfen tavsiyeye ihtiyacim var

22 Cevaplar

+3 oy
(7,756 puan) tarafından

Ne çocuğu ya selam vermem. Eşin niye gidiyor gurursuz 

tarafından

Soslu tavuk yorum yapmış ya

"Eşinize laf söyletmiyorsunuz aileniz arkanızda olduğu halde boşanmaya yanaşmıyorsunuz ayrı eve çıkmayı kabul etmiyorsunuz şikayetçi olmayı kabul etmiyorsunuz ne tavsiye vermemizi bekliyorsunuz ki"

Nasıl bir tavsiye istersin ki ? Vallahi bak vallahi diyorum kocam bana Tokat attı diye tekme tokat yumruk kafa göz dövdüm adamı . Kaldı ki görümcem dövecek beni ha. Sica*rim kocasinida kaynınıda kaynanasinida hepsinin burnundan fitil fitil getiririm , mahkemelerde süründürürüm. Kaynanam bana "Gelin ve erkek kardeşinle arana mesafe koy" dedi diye ortalığı yıktım kadın gecenin 23.30'unda evimden defolup gitti İstanbul'dan Sakarya'ya . 

Ondan dolayı senin postun yalan. Hiç inanmıyorum hele ki ailesi arkasında olan biri için hiç inandırıcı bir post değil 

(5 puan) tarafından

Ay inanmayanilirsiniz napiyim

(5 puan) tarafından

Inan inanma bak sende neler yasamissin bu devirde kim kime tokat atar

(6,855 puan) tarafından

Ben başka bi forumda sanırım bu konuyu okudum. Doğrudur yani. Burdan biridir 2.hesap açmıştır sormak için.

(5 puan) tarafından

Evet o da benim zaten inanan inanir neler olutor dunyada niye sacma olmus niye yalan olsun tavsiye istiyorum sadece 

-Reklam-
+1 oy
(4,350 puan) tarafından

Neden polise şikayetçi olmadın?

(5 puan) tarafından

hakaretler boyle sehler karşısında kiim olsa hakkini savunurdu dayak yememe rahmen karsilik vermedim ikisinde 

(5 puan) tarafından

vermesi diyemedim o yuzden rahatlar zaten boyle kaynanam evlat ayrımı yapar kizi herkesten onemlidir

(5 puan) tarafından

suan messfe koysa anneside koyucak oyle bir hak yiyiciler

(4,350 puan) tarafından

Başlarım evinize deseydin ya, ev mi yok kızım size?

Allah muhafaza ama şu muameleyi çekeceğine 1 göz odan olsun onlardan uzak olsun daha iyi değil mi?

(5 puan) tarafından

yani ama asla affetmicem onlari co

+1 oy
(4,365 puan) tarafından

Eşinize laf söyletmiyorsunuz aileniz arkanızda olduğu halde boşanmaya yanaşmıyorsunuz ayrı eve çıkmayı kabul etmiyorsunuz şikayetçi olmayı kabul etmiyorsunuz ne tavsiye vermemizi bekliyorsunuz ki

(5 puan) tarafından

Oyle olamiyor iste bazen ama en azindan ailsi 

(9,172 puan) tarafından

Tek sorun çocuk göndermek mi gerçekten 

Dayak yemişin oda yetmezmiş gibi eşin hiç oralı olmamış. 

Hâlâ çocuğumu göndermeyimmi die soruyorsun

(5 puan) tarafından

Ya elden suan birsey gelmiyor sadece cocugumu gondersemmi diyorum gondermezsem  huzuruszluk çıkarır lar diyorum aman banane ne yapabilcekler saki diyorim kafam cok dolu yani 

(9,172 puan) tarafından

Ben olsam koklatırım onlara çocuğumu hasret bırakırım 

(5 puan) tarafından

Ya iyide bisey yapmaya kalkisirlarsa huzuruslzuk 

0 oy
(10,124 puan) tarafından

Sen iyi misin öncelikle geçmiş olsun kaç post atmışsın 

(5 puan) tarafından

Sagolun iyiyim suan napiyim 

0 oy
(17,126 puan) tarafından

Afedersiniz kocanız olayın neresinde? 

Çaya iner derken olaydan sonra da ? 

Onun sınır çızması gerekiyor 

(5 puan) tarafından

Hshshsihsjsbsjshsj

0 oy
(118 puan) tarafından

Şimdi olay çok kötü ama öncesini ve sonrasını bilmiyoruz aranızda nasıl bir iletişim oldu sizi bu noktaya ne getirdi bilmediğimiz için objektif bir yaklaşım yapamayoz sanırım 

(5 puan) tarafından

da olay oldu bitti gecti ama tabiki hala hazmedeimiyorum bi de slk gib

(118 puan) tarafından

Allah yardımcınız olsun neden böyle yapıyorlar anlamıyorum bende görünceyim bir gelinimiz var üzerine titreriz , hep iyi olsun mutlu olsun isteriz . Huzursuzluk çıkarınca eline ne geçiyor ki kalp kırınca eşinize sizi şikayet edince. Allah hidayet versin dua edin bol bol ve muhabbetinizi kesin bence kişi yaptığı şeyi bir gün birebir yaşar 

(5 puan) tarafından

Cunku Allah korkulari yok inanclari cok zayif zaten pe alakalalari yok dinle hakla hukukla bir tek kendilei haklı olmak istiyor ama çok ah ettim yasattiklqrini yasamadan olmesinlr ne diyim

(5 puan) tarafından

Isin icinde kiskanci cekememezlik senin kocan iyi benimki kotu sizin maddi durumujuz daha iyi bizim kotu soz soylesiniz biz boyleler isin girince tabiki isger istemez kavgalar kacinilmaz oluyor

0 oy
(570 puan) tarafından

Ya bu kadar seni dövmeye hakkı yok geçen bir laf dedim rahatsız olanlar olmuştu al işte Allah'ın dan bulsun bence konuşma kendi bacısına yapsalar ne yaparlar acaba görümce Görbaşı gördüğün yerde vur taşı benim düşüncem dayak yemedim ama dayak yemeye yakında hale soktuğu için benimki de beni evliliğimi uçurumun kenarından da kadar getirdi 

(5 puan) tarafından

Tabiki ustune hareketler edip demedik laf birakmayp beni delirtip birfe dsyak atmalari pes dedirtir bir basina gelen benimdir herhalde ya boyle olaylari dustugum duruma mo uzuleyim neye sasirdim kaldim Allaha hevale ettim ikisinide ama hala baslarina bisy gelirse esimde uzulur diyorum ne uslanmazim ne geldiyse basima bu safligim iyiligimden geldi zaten enayiligimden 

0 oy
(31,414 puan) tarafından

Sen niye dayak yiyorsun asla kavga etmem ama etsem de dayak yiyen ben olmam eşin ayrı bir tuhaf karısına sahip çıkmayandan koca olmaz

0 oy
(5,103 puan) tarafından

Aa tabiki de göndermemelisin sanki sen alttan aliyor gibi barismak istiyor gibi olursun, görümcen de o evde mi yoksa tek kaynana mi ? Bide kaynana bu işe ne diyor ?

Esinin de bir sey olmamis gibi onla konusuyorsa diyecegim bisey yok artik 

(5 puan) tarafından

Görümcem kaynana ne ararsan var binada sorunsuz olmasi icin tek bir tarafin iyi olmasi 

0 oy
(1,442 puan) tarafından

Ben olsaydım hıc bırıyke gorusmezdım  ufak bı tartışma yasadım 8 aydır görüşmüyorum esımı tek gönderecem izne ne ben ne cocıklar gıtmeyecek

(5 puan) tarafından

En iyisi bacim bende asla barismay dusunnuyorum

0 oy
(2,158 puan) tarafından

Kız niye saliyon cocugunu hasret kalsin . Elleme o çocuğunu amcası diye sana salmoyo sen halası diye niye saliyorsun yüzüne hasret birakirdim ben . Dengesiz hem gelip dayak atacak bana hemde çocuğum bensiz onlara gidecek öyle mi  nahh gider .biran önce bu hatadan fon sana yapılan yanlısı unutma unutturma.

(5 puan) tarafından

Aynen oyle bacim zaten ettim bi saflik simdi akillandim cok sukur daha zor gorurlr yuzunu esimi doldururlar orasi kesin nasil erkeksin karinmi gondermiyor cocugu diye aman duymucam gerekirse esim istedigi kadar soylensin dursun 

0 oy
(2,158 puan) tarafından

Anında darp raporu Alman lazım şikayetçi olman lazımdı çok yanlış yapmissin . Kaynın seni tehdit edioyorsa madem kocan sana bosaniriz dedii mi hayır sen neyinden korktun kayninın. Ateş olsa curmu kadar yer yakar . Polis girdi mi devreye altlarına ederler bakma böyle artistlendiklerine. Kendini ezdirmedigini göstermen lazımdı onlara çok yanlış yapmissin . Bosarsa da bosasin nafakani alır çatır çatır yersin daha ne devlet bakiyo çok şükür zorda kalanlara şefkat evleri var bedava oturuyorsun Allah onlardan razı olsun al çocuğunu kafan rahatlasin madem arkanda ailen durmuyo devlet dursun

(5 puan) tarafından

sende beni dövdün ama sukret buyuksun dedim yoksa sendende olucaktim dedm hala diklenip ustume geliyor orda napacagni sasirdi dli kadin

(5 puan) tarafından

Ama polis napicakti ki canim ne korkucaklar korksa arabada bana oyle dermi kaynim olcak adam

0 oy
(4,954 puan) tarafından

Eşimle görümcemi üst üste koyar döverim öyle bişi olsa 

(5 puan) tarafından

Neden daha kotusu olsun ki olay bitti kapandi gitti br tek cocugu gondermicem diye huzuruszluk cikarabilirler o da napabilcekl r en fazla gelip elimden zorla alcak halleri yok ya en fazla laf atarlar

(4,954 puan) tarafından

Tamam o zaman canım sen karar verdiysen neden soruyorsun herkeste aynı fikirde zaten 

(5 puan) tarafından

Ya cocugunuzu gosterirmiydiniz diye merak ediyorum bir ben mi enayi kaldim ya 

(4,954 puan) tarafından

Gösterme canım tabiki kurban olsunlar tırnağına

(5 puan) tarafından

Yok canim daha ne gostericem esi

0 oy
(675 puan) tarafından

Kız bu ne ? Okudukça sinirim bozuldu. Hem dayak yiyip altına yapıyorsun hem kiraya çıkmaktan iyidir diyorsun hem eşin bana ne sussaydin diyor..... Bunlar gerçek olmasın ya

Gerçekse sen bu kafayla daha çok dayaklar yersin canım 

(5 puan) tarafından

Tabiki daha yemem bu seferde adim atarsa goruce bende dalarim cocuk varmis yoimus gözum gormez buyuk ihtimalle napiyim yani kendimi korumak için 

(5 puan) tarafından

Ya olay oldu bitti artik elden ne gelir zamaninda yaptım yapcaklarimi polis bile cagirdim napabilirim ki bende uzuluyorum ama cocugumu gormelerini istemiyorum artik ruyama bile girip cocugumu elimden almaya çalışıyorlaedi

0 oy
(1,021 puan) tarafından

Siz saka yapiyosunuz herhalde dimi

(5 puan) tarafından

Keske sska olsagdifa bunlara maruz kalmasaydim siz olsaniz çocuğunuzu gonderirmiyniz 

(1,021 puan) tarafından

Boklu bezini gostermem birak konusmayi gostermeyi halasina dusman ederim

(5 puan) tarafından

Ya ama soyle de dusunuyorum cocukla

0 oy
(3,798 puan) tarafından

Önce bende onu döverdim. Sonra da o aile apartmanindan taşınırdim. Eşimin onunla asla görüşmesine müsade etmezdim. Gorusurse de onu da döverdim 

(5 puan) tarafından

Iste oyle kolay degil ki bu durumlar bende oyle derdim hep ama oyle olmuyor esimde yanasmiyor en azndan ablasina mesafe koyabilirdi evine gitmeyup tepsini koyabilirdi ama beni ilgilwndirmez dedi sen kaga etmissin ben degil arami bozamam kimseyle deri cok aci evet ama gercek bende suanlik kimseyle konusmuyorum esimle iyiyiz tabi artik cocugumu gondermeme karari aldim bakalim napicaklar

0 oy
(133 puan) tarafından

Snde dovseydin

(5 puan) tarafından

Dovemedimki bir anda atladi ustume inmedi tepemden dayak yedigimle kaldim

(133 puan) tarafından

Neden ya çok saygısızca ve ailen bsy demedi mi

0 oy
(5,190 puan) tarafından

Af edersın ama eşin araya girmese sen daha cok onlar tarafından ezılır dayak yersin sonucta karısını kardesı annesı dovmuş ve sen gelmıs cocugu gondereyim mi gondermiyim mi diyorsun bunu kendınıze yapmayın canınız kımseden onemlı degıl 

(5 puan) tarafından

Evet gorumcem hala arsizca dolaniyor gecen beni gordu bir bakis atti anlatamam dedim kac kizim yine dovucek herhalde yuz buldu hadsiz 

(5,190 puan) tarafından

Kocan arka olmadıgı surece boyle devam edıcek 

(5 puan) tarafından

Ne yani yine dovemye kalkarlarmi

(5,190 puan) tarafından

Tabi ıstedıklerını yaparlar sonucta bız dovduk abım bırsey demıyor dıyıp dahada yaparlar

(5 puan) tarafından

Yani esim badi savunmadi diyelim vari bir sure ablasina gidip gelmeyebilirdi ya da soguk olabilirdi illaki demistir ben yokken niye dovdun diye ama ne olursa olsun ben bileailem esime el kaldirsa sınır koyardim bir sure yani 

0 oy
(460 puan) tarafından

Sen komple o binadan git hadsiz karı nasıl dövüyor seni

(460 puan) tarafından

Kocanıda al git bacım kocanı bırak demiyorum 🤣 

Bi daha öyle bişey yaparsa elin armut toplamasın lütfen geçir iki tane agzının ortasına ki aklı başına gelsin

(5 puan) tarafından

Ee ortamda cocugum olursa gormemesi lazim çok etkilenir yani ama dayak gemem daha kotu olur cocuk onu gorucek sonucta ne biliyim yanimda cocugum varken saldirmaya kalkarsa naparim diye dusunuyorum ama oturup dayak yicek halimde yokki

(5 puan) tarafından

Bir daha doverse ve esim bu sefrde tepki göstermezse ayrilirim zaten

(460 puan) tarafından

Evet bide o var eşin niye bişey demiyor

(5 puan) tarafından

ne bir kere beni savunmustu ovmaya calistilar bizi

0 oy
(67 puan) tarafından

Şaka gibi bir post gercekten. Kaynanamlarla sorun yaşadımm. Görümcem eşimi aradı işte beni şikayet etmeye kalktı diye eşim ablasıyla 1 sene konusmadi. Herkese haddini bildirdi. Siz ne çocuk , eş göndermesinden bahsediyorsunuz. Yanınızdaki adam değil bir kere. Nasıl ofkeniz diniyor da ona kadınlık yapabiliyorsunuz veya aynı evde durabiliyorsunuz. Bir de çocuk gönderiyorsunuz. Şaka gibisiniz cidden

(67 puan) tarafından

Bana öyle bir şey yapsalar küs oldugum abim bile gelir hepsinin ümüğünü sıkardı valla 

(5 puan) tarafından

Ailem gelicek oldu ben istemedim esim bana hele bir gelsinler tarzinda konusunca geri adim attim daha buyuk kavgalar olaular olur diye

(67 puan) tarafından

Siz dayak yedikten sonra kopsun kıyamet. Sizi artık insan yerine bile koymazlar. Büyük hatalar yapiyorsunuz ! 

(5 puan) tarafından

Ve esim hala ailesinden yana bugunde anladimki yine bana saldirsalar esim benden yana olmucak onu fark ettim bugun annen artik cocugumu goremez dedim bana bir tavir aldi dedim ablanada boyle tavir alsaydin ya dedim birde utanmadan 

(5 puan) tarafından

m ki ne hakla derler bunlar yuzunden boyle agresifim on en sondada dovduler Allah buyuk ama

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile içi şiddet sonrası çocuğumu kayınvalideme göstermeli miyim?
Aile içi şiddet olaylarında çocuğun güvenliği ve psikolojik sağlığı en önemli kriterdir. Şiddet uygulayan birinin bulunduğu bir ortamda çocuğun bulunması, hem çocuğun güvenliğini riske atabilir hem de sizin yaşadığınız travmayı tetikleyebilir. Uzmanlar, şiddetin yaşandığı bir aile ortamında sınırların net çizilmesi gerektiğini ve çocuğun güvenliğinin, aile ilişkilerinden önce geldiğini belirtmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Görümce şiddeti sonrası aile binasında sınır nasıl konulur?
Aynı binada yaşarken sınır koymak zor olsa da, fiziksel veya psikolojik şiddet durumunda mesafe koymak en sağlıklı yaklaşımdır. Eşinizle bu durumu net bir şekilde konuşarak, çocuğunuzun şiddet ortamından korunması gerektiğini ve bu sınırın ihlal edilmemesi gerektiğini kararlı bir dille ifade etmelisiniz. Kişisel güvenliğiniz için gerektiğinde profesyonel destek alarak hukuki haklarınızı da değerlendirebilirsiniz.
Aile içi şiddet yaşandığında çocuk nasıl korunmalıdır?
Çocuğun şiddete tanık olması veya şiddet ortamına maruz kalması gelişimini olumsuz etkiler. İlk adım olarak çocuğunuzu fiziksel ve duygusal şiddetin bulunduğu ortamlardan tamamen uzaklaştırmalısınız. Bu tür durumlarda aile büyükleriyle olan iletişimi sınırlandırmak, çocuğunuzun huzurlu bir ortamda büyümesini sağlamak adına atılması gereken temel ve koruyucu bir adımdır.
Eşin ailesiyle olan ilişkilerinde şiddet durumu nasıl yönetilir?
Şiddet durumlarında sessiz kalmak veya normalleşmesine izin vermek, şiddetin tekrarlanma riskini artırır. Eşinizin ailesiyle görüşmesine engel olmamakla birlikte, çocuğunuzu bu görüşmelere dahil etmemek kendi kontrolünüzdeki bir tercihtir. Kendi sınırlarınızı belirleyerek, çocuğunuzun güvenliği adına net bir tavır sergilemek, hem sizin huzurunuz hem de çocuğun sağlıklı gelişimi için hayati önem taşır.
Aile içi şiddete maruz kaldığımda hukuki olarak ne yapabilirim?
Aile içi şiddet durumlarında 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında koruma talep etme hakkınız bulunmaktadır. En yakın polis merkezine veya karakola başvurarak şikayetçi olabilir, şiddet uygulayan kişilere karşı uzaklaştırma kararı çıkartabilirsiniz. Şiddet bir suçtur ve bu durumda profesyonel destek alarak hukuki süreç başlatmanız kendi güvenliğiniz için esastır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 566 göst.
3 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Hayalunl (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 774 göst.
0 oy
21 cevap 1,623 göst.
5 Aralık 2020 Diğer kategorisinde 123melek (186 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 345 göst.

Kategoriler