Kardeşimle çocuklar yüzünden tartışıp gerildim, ne yapmalıyım?

0 oy
401 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,209 puan) tarafından

Kızlar biraz uzun, kardesimle tartıştım. Sabah bize gelmiş oğlunu  alıp hasta ikisi de kardeşim geldiğimden beri yatıyor halsiz. Oğluda çok iyi değil ara ara midesi bulanıyor. Benim çocuğum 2 yaşında, kardeşimin çocuğu 10.

Benim çocuk video izlemek istedi, yeğenim telefonunu vermedi. Bende ters baktım hani oynamıyor ilgilenmiyor diye.

Neyse sonra kardeşim halsizim falan diyor yeğenim ishal oldu. Bende enfeksiyon var demek ki inşallah Ayaz'a geçmez, hasta olunca gelmeyin Ayaz'ın yanına dedim.

Neyse sabah böyle değildik dedi konu kapandı. Aradan 5 dk geçti geçmedi, yeğenim sürekli ayazı öpüyor ve öpüp bana bakıyor. Sonra kardeşim dedi ki; oğluma ters baktın bilmem ne, çocuk senden çekiniyor falan. Ne oldu yani anlam veremedim. Dedim evet video açmadığı için ters baktım.  Ben öpünce kızıyorum diye öpüp bana bakıyormuş yeğenim,ben zorbalık yapıyormuşum,onunki de cocukmus.. dedim sen manyak mısın ne alaka şimdi,çocuklar yüzünden. Ne dedim ben senin oğluna söyle dedim yeğenime bir şey yok diyor yeğenim. Neyse söyle annene dediğin gibi dedim, oğlumu sindirmişsin diyor. Aşırı gerildim cevap vermedim ama çok gıcık oldum. Hafta sonu doğum günü yapacaklar hiç gidesim yok. Zaten aramızda hep iletişim problemi var,bunlar da olunca ben kendimi kötü hissediyorum 

8 Cevaplar

+1 oy
(7,723 puan) tarafından

Bence kızacağın konu hasta hasta sana gelmeleri . 

(1,209 puan) tarafından

Sabah böyle değildim diyor. Ben çalışıyorum annem bakıyor,işten gelince gördüm ben

(7,723 puan) tarafından

O zaman annenin evine geldiler senin değil.

(1,209 puan) tarafından

Bana geldiler, benim evimde bakıyor annem

(7,723 puan) tarafından

O zaman annenin uyar canım hasta olan kimseyi eve alma diye. Senin bebeğine yazık günah 

(1,209 puan) tarafından

Evet haklısın diyeceğim yarın annem gelince ve , ortalık sakinleşince kardeşime de diyeceğim hasta olunca gelme çocuğunu yollama diye 

-Reklam-
+1 oy
(371 puan) tarafından

Hasta hasta ne diye gelmişler ki ? Bir de  telefon yiğeninizin ise sizin çocuğunuza vermek zorunda deği ki zaten çocuğunuz 2 yaşında bırakın telefonla oymasın zaten çocuğa boşuna ters ters bakmışsınız. Ablan da haksız siz de haksızsınız gibi geldi . 

(1,209 puan) tarafından

Telefon vermiyorum ben çocuğuma ama onun elinde görünce istiyor. Bende beraber bakın dedim. Hasta niye geldin dedim, sabah böyle değildim diyor. Ben çalışıyorum çocuk annemde. Ben işten eve gelince gördüm 

(371 puan) tarafından

Olsun istesin yine vermek zorunda değil çocuğunuza oyuncak bir şey verseydiniz. 10 yaşında da olsa çocuk o.

(1,209 puan) tarafından

Haklısın teşekkür ederim 

+1 oy
(6,882 puan) tarafından

Video açmadı diye ters bakmak olmamış         keşke hastasiniz evinize gitseniz daha iyi olacak korkuyorum bulasirsa zor atlatiliyor deseydiniz 

(1,209 puan) tarafından

Haklısınız desem iyiydi ama o da kibarca kovmak gibi yine olay çıkarırdı bacım 

+1 oy
(4,329 puan) tarafından

Telefon yeğeninize ait vermek zorunda değil boşuna gerginlik yaratmışsınız burda kızacagınız tek konu hasta hasta size gelmeleri sabah öyle değilmiş ama şimdi öyle oldu ise kalkıp gitmeleri gerekiyordu

(1,209 puan) tarafından

Haklısınız 

+1 oy
(311 puan) tarafından

Hasta hasta size gelmeleri çok yanlış sonuçta 2 yaşında bebeğiniz var bulaşabilir. Bulaşırsa zor atlatabilir. Yeğeninize ters bakmanız da kardeşiniz açısından çok kırıcı kendinizi onun yerine koyun ne hissederdiniz? Ben biraz sizin onlara karşı tahammülsüz olduğunuzu düşünüyorum anlattıklarınıza bakılırsa. Eğer böyle birbirinize alınacaksanız birbirinizi kıracaksanız mesafe koyun bence aranıza.

(1,209 puan) tarafından

Haklısın biraz tahammül edemez oldum kardeşime ve yeğenimin şımarık sesli hareketlerine. Halen konuşmuyoruz

(311 puan) tarafından

Birbirinize iyi gelmiyorsanız mesafe en iyisi 

0 oy
(31,329 puan) tarafından

Çocuk değil on yaşında ise aklı eriyor sonuçta paylaşmayı bilmiyorsa da gelmesin ayrıca hasta olduklarını bilmiyorlarmış şimdi biliyorlar hadi evlerine gitsinler özellikle size bulaştırmaya gelmişler sanki ben olsam esas çocuğu öptüğünde ters bakar hatta uyarırdım 

(1,209 puan) tarafından

Yani ben onu görmezden geldim bir şeye celallenip bağırdı halen konuşmuyorum 

0 oy
(9,621 puan) tarafından

Kızsın bende olsam söylerdim  mesafesini korusun geldiyse o zaman o haliyle

(1,209 puan) tarafından

Evet halen mesafe var aramızda aramıyoruz falan

0 oy
(652 puan) tarafından

Çoğu yerde haklısın ama eğer öpüp sana bakıyorsa evet orda gerçekten bir problem var. Yeğenine normal zamanlarda gönlünü alıp daha yakın davranabilirsin bence. 

(1,209 puan) tarafından

Çok yakındım yeğenime ama tabi kendi çocuğum olunca ve benim çocuğum büyüdükçe yeğenim kıskanmaya değişik davranmaya başladı. Bende biraz tahammül edemez oldum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kardeşle yaşanan çocuk odaklı tartışmalar aile içi iletişimi nasıl etkiler?
Kardeşler arasındaki tartışmalar, çocukların yanında yaşandığında aile içi huzuru bozarak gergin bir ortam yaratır. Bu durum, özellikle çocukların davranışları üzerinden yürütülen suçlamalarla birleştiğinde yetişkinler arasındaki bağı zayıflatır ve çocukların da bu gerginliği hissederek kendilerini güvensiz hissetmelerine neden olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklar varken aile bireyleriyle yaşanan tartışmalarda nasıl davranılmalı?
Çocukların yanında tartışmak zorunda kalındığında öncelikle sakin kalmaya çalışmak ve tartışmayı çocukların duymayacağı bir ortama taşımak en doğru yaklaşımdır. Suçlayıcı bir dil yerine kendi sınırlarınızı net ve nazik bir şekilde ifade etmek, hem çocukların etkilenmesini önler hem de sorunun büyümeden çözülmesine yardımcı olur.
Hasta çocukların bulunduğu ortamda diğer çocuklar nasıl korunmalıdır?
Enfeksiyon riski olan durumlarda çocukları korumak için en temel yöntem, hasta olan kişiyle yakın teması sınırlandırmaktır. Özellikle 2 yaş gibi bağışıklık sistemi gelişmekte olan çocukları, mide bulantısı veya ishal gibi bulaşıcı belirtileri olan çocuklardan uzak tutmak ve el hijyenine dikkat etmek, hastalığın yayılmasını önlemek adına atılması gereken en önemli adımdır.
Kardeşler arası sınır ihlali durumunda nasıl bir iletişim kurulmalı?
Kardeşler arasında sınır ihlali yaşandığında, duygular yatıştığında açık ve dürüst bir konuşma yapmak iletişimi iyileştirebilir. 'Sen şunu yaptın' gibi suçlayıcı bir dil yerine 'Kendi çocuğumun sağlığı konusunda endişelendiğim için o tepkiyi verdim' gibi 'ben' dili kullanmak, karşı tarafın savunmaya geçmesini engelleyerek daha yapıcı bir diyalog kurulmasını sağlar.
Aile bireyleriyle görüşmek istememe durumu nasıl yönetilir?
Aile içi tartışmalar sonrası oluşan kırgınlıklar nedeniyle görüşmek istememek oldukça doğal bir tepkidir. Kendinizi hazır hissetmediğiniz durumlarda, kendinize zaman tanımak ve duygularınızı sindirene kadar sosyal mesafeyi korumak psikolojik sağlığınızı korumanıza yardımcı olur; önemli olan bu süreci sağlıklı bir şekilde iletişimle nihayete erdirmektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 480 göst.
0 oy
7 cevap 789 göst.
0 oy
5 cevap 431 göst.
14 Haziran 2025 Diğer kategorisinde madens (100 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,709 soru

24,659,698 cevap

366,684 kullanıcı