Bi altın postuda ben acayıim. Hanımlar kocamın 335 gram altın borcu var. Haziranda arabanın kredisi bitecek.1 milyon 200 arabanın ederi. Diyorumki arabayı satıp ne kadar altın gelirse yap. Sonra bidaha daha düşük arabaya gir. Eşimde diyoki düşük model bi araba alsam habire masraf çıkaracak araba yerinde dursun ben altını yavaş yavaş ödeyim. Ama bu kadar altında yavaş yavaş bitmez. Ben arabadan da anlamıyorum diyoki satsak daha alamayız çoluk çocuk arabasız olmaz falan filan. Hangisi daha mantıklı kızlar. Ayrıca altın da çımmaya devam edecek. Seneye ödemeye başlasak gram nerdeyse 9 10 bin olur
Kız arabayı satsan da o altın alınır mı ki
Yok ama ne kadar alınırsa artık
hem arabadan olacaksin hemde altin borcu kapanmicak zaten. cok sacma yani. altin artacak illaki ama sonucta maas da artacak falan filan . 5 sene onceki 300 liralik cerek de zorluyordu ialmak bir ay icinde . suan 10 binlik ceyrek almakta zorluyor . haliylr borc ha deyince bi virpida odenecek birc degilki 300 kusur gram borc . illaki artsada alacaksin zamanla . suanki malindan olmaktansa odemeye basladigin zaman nekadar artmissa okadar nasip bile demek daha mantikli bnce
Maaşı arttı zaten bir evinde kirasını alıyoruz ona rağmen hesapladık aylık 4 gram yapabilicez. Altın borcunun acelesi yok isterse 20 yıl sonra bitsin diyo sahibi. Ama borçlu kalmak ve altının durmadan artması çok can sıkıcı.
e ole diosa zaten bence hic arabayi falan satmayin. suanki hazir edinilmis malfan olmayin. yani arabayi satinca tum altini alabilecek olsan tamam derimki altini ver kurtul diye ama sonucta zamanla odenir az yada cok 4 gram degil aylik 3 gram yaparsin yine odenir yani hazir mali satmak bence mantiksiz
Eşin doğru diyor. Bizde kazalı araç var. Bu yaz sırf 50 60 bin masraf ettik. Daha da çok masrafı var da idare ediyoruz.
İşte bizde de hesap yapınca aylık 4 gram yapabilir bu durumda. Bu kadar altında bu şekilde bitmezki. Altında yğkseliyo
O zaman altın borcunu kapatmaya çalışın. Eminevime falan girip araba alın yapacak bir şey yok. Son yıllarda altın zaten hep yükselişte. Dünya yangın yeri yani bu durumda altın borc mu alinir az da değil Allah aşkına
Bende diyorum işte arabayı sat 1 milyon 200 ile ne gelirse altın borcunu yap daha da yükselmeden çünkü aynı zam arabaya gelmiyor.
Kardeşimin 20 cumhuriyet borcu vardı kredi çekti 13 tanesini ödedi iyi mi etti kötü mü etti bilmiyorum
Hakkında hayirlisi olsun valla kredininde faizi yüksek
Et yemeyin yağda yemeyin hizli hizli borcunuzu ödeyin valla sizi düşünerek söylüyorum yil sonuna altin uçacak diyorlar tabi belli olmaz ama daha altin dusmez.
Arabanızın modelini bilmediğim icin bir sey diyemem ama ucuz araba da yok yani en ucuz araba yine 600 700 bin 500 bine altının ne kadarını odeyebileceksiniz siz bir borç dururken başkasına girmişsiniz ici olmamış
Bacim gel gör hiiiç umrunda değil, bana oluyo sıkıntı. Kendine harcamıyo yalan yok ama çıcuklara ve eve bol keseden harcıyo ben kızdığım halde.
Ya ben diyorumki satsın 1 milyon 200e ne kadar altın gelirse ödesin. Sonra ucuz bir arabayı yine krediyle alsın.
Böyle ayda 4 gram yapabiliyo bitmez ki böyle
Seneye gram 9 10 bin olursa cok iyi simdiden 8 e dayandı nerdeyse altın borcu çok zor yavas yavaş öde öde o kadar gram bitmez tl olarakta zaten haliyle artacağı için bilemedim
İşte ben de onu diyorum böyle bitmiyo. Eşimin mantığıda şöyle borç olarak görmüyo her ay bizden fazla kalanı oraya veriyomuş gibi hesaplıyo. ama bu kadar artınca da bana sıkıntı oluyo
Araba da yatırım aracı gibi seneye kadar yeniden kar edersiniz eskiden zarar edersiniz
Eşimde diyo en azından eski araba değil uzun süre kullanırız hani araba sat yeniden al falan o işlere hiç kalkışmayalım. Ayda 4 gram yapıyım. Bu borç 4 gram lan nasıl bitsin. Daha da artmadan yap kırtul diyorum. Arabaya aynı zamanda gelmiyor ki neticede.
Ayju şeyi bnede düşündüm de arabayı satıp altına çevirip daha düşük model binsek diye. Sonra çıkacak masraflar gözümün önünden geçti hiç bulaşma bence
Ya bizim borç olmasa yatırım amaçlı düşğnmezdik. Hiç kalkışmazdık
Yalnız değilsin bizimde 325 gram altin borcumuz var böyle postlar paylaşımlar görünce çok üzülüyorum zarar mı ettik diye bizde ev aldık
Ödeme planınız var mı peki nasıl bi yol izliceksiniz
Gerçekten yok ev kirada ve adam kirayı vermiyor çok zor durumdayız daha hiç başlamadık ödemeye sizin var mı:(
Bizimde kiracımız var 2 gram parası kiradan gelse 2 gramda maaştan kalanla yapsak ayda 4 gram olacak. Ama 4 gramla bitecek gibi değil ki. Ayrıca maaşlar zamlandı ama gram artmaya devam ediyor ileriki aylarda maaştan kalanla anca 1 gram alabilceZ
Bide bize 1 yıl süre verildi altınlar için çeşitli aylarda verilecek toplu toplu bizim kiracıya kirayı vermiyor çok zor durumdayız ya inşallah bir an önce düşer ben altına varkende düşsün diye dua ediyordum herkes alsın diye inşallah şimdide düşer:(
Doğru söylüyor düşük araba sürekli tamir istiyor .. eğer arabanız temizse sizinle aynı fikirde değilim..altın yükselirken araba parçalari da herşeyde yükseliyor.. daha çok zarar eder. Hem arabadan olursunuz hem altını yine alamazsınız..
Ayrıca altın yükseliyor ama birden de düşeceği söyleniyor. Şuan altın almak hata diye düşünüyorum.
Evet temiz araba kilometresi düşük
O zaman eşinizi dinleyin derim ..
Altın borcu da bu şekilde bitecek gibi değil ama dahada artmadan en azından arabayı satıp bi 100 gram yapsaydı iyi olurdu diye düşündüm. Altın bu fiyatlarda bile kalsa yine iyi dahada artar diye korkuyorum
Altın artarken maasinizda yükselecek. Çok birşey değişmicek . Ev araba alırken bende ablamdan almıştıim daha bir gram dahi vermedim. Bende daha önce sizin gibi düşündüm bari arabayı satayım da ablama verim borcu dedm. Şuan sadece bindigim yanima kar kalır verdiği altın zaten iki üç katına çıktı benim burda karım falan olmuyor . İkramiyeler , promosyon falan gelecek oradan vermeye çalışacam.bende... eğer sizi sıkıştıran yoksa borç konusunda acele etmeyin .
Bide bırakın eşiniz düşünsün .siz eşinize hatirlatirsiniz o zamanını bilir . Ama şuan esinizun dusuncesi bana daha çok mantıklı geldi.
Bizim de 7 yıldır 80 gram borcumuz var . Ode diyorum ödemiyor. Arabayı sattı geçen sene dedi daha iyisini alacam ne araba aldı ne parayı değerlendirdi. Sıfıra sıfır elde var. İki gündür kavgalıyiz. Dedim öde borcu benim mehrimi de al ne yapıyorsun yap umrumda değilsin.
Aslında sizinki azmış. Her yıl 5 gram bile yapsaydı yarılardı
Anneme borcumuz almıyor bilerek . Bende artık baskı kuruyorum. Annem acele etmeyin dedi o da rahat davranıyor artık.
Bende madem öyle umurunda değil al . 9 tane de benim 40 gram bileziğimi bozdu onlardi gitti
1,496,830 soru
24,451,785 cevap
354,051 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın