Bizim kira her ayın 21 deydi kiracımiz kirayı ayın 5 almış öyle oduyebilirim dedi tamam dedik ama bize ayın 21 deki kirayı atmadı şimdi biz ayın 21 den 5 ne kadarki 14 gün parasınımi alcaz yoksa ayın 21 aynı kira parasınimi alicaz aklımız karıştı ya
yok canim ne alaka ocak 21 de alacaginiz kirayi subat 5 inde odeyecek 14 gun sonra zaten subat 21 deki kirayi odeme gunu gelmis olacak. yani subat ayi icerisinde iki kira odemis olacak oderse.
ocagi geciktiren ayni ay icinde iki kira odeyemez subati da geciktirir yani muhtemelen
Kız anlamadım aydınlatın bizi ya şimdi iki kiramı oduycek bize yoksa Şubat ayının artı 14 günlük kirayimi
kiz adam 21 ocakta 30 gunluk kira vwemicekmi 21 subatt da ikinci 30 gunluk kirayi vweicek . 60 gun iki kira. adam ocaktakini 5 subata kadar ilk ayin kirasini verio 30 gunu . ama geciktirdigu gunlwr Aten 21 subatta tam kira verecek ya 30 gunluk kira verecek iatw yine 5 ile 21 subat arasi da tam kira vwrecek ya aylik cunku kira gunluk degilki. yine 60 gun eder yani fazla gun yok.
adam 21 aubatta vwrecegi kirayi geciktirdigu gunlwrde icinde zaten😂
subatta 2 kere kira vermis olacak iste hem 5 de hem de 21 de iki tam kira verecek hesap aslinda degismio yani
yesille cizdigim tam bir ay maviyle cizdigimda yam bir aylik kira. geciktirdigi gunlerin parasini zaten 21 subatta verecek. evden cikarkende son cikis tarihini ona gore denk getirirsini.😂
En son Aralık 21 de ödedi kirayı ama. Şuan 45 gündür kira ödememiş oluyor hatta 46 gun . Yarın birgün adam evden çıkacak oldu mu 15 gün evinde bedava oturmuş olacak
Bir ay +15 gün ödeyecek kızlar bir tam bir yarım
Öncesinde ayın 21 de verdiyse tabiki 14 günlük parayı +1 aylık kirayı verecek
Ayın 21 de kira günüydü vermedi şimdi bizde hesapladım ayın 5 ne kadarki parayı vercek ozman 14 günlük öyle oluyor demi
14 günün parası+ yeni ayın kirası
Evet bunları ayın 5 de vercek demi doğru 14 günü vercek
Ewt öyle vermesi gerekiyor
Eğer sürekli ayın 5inde ödeyecekse ayın 5inde 14 günlük kirayı ve 21inde ödeyecek kirayı verecek size daha sonrası 5inden 5ine ödeyecek
E kız bak aralığı verdi oturdu peki Ocak parası nerde subatida verip otrcak ama ocakki nerde
Sen olaya ay olarak bakıyorsun ama, kira ödeme günü değiştiği için gün olarak bakacaksın canım
Tamam anladım bize şimdi 14 günlük parayı artı Şubat'ın kirasını vercek
Aynen öyle canım
Bızım dükkanın kiracısı da normalde 5jne kadar vermesi gerekıyor ama o sy sonunu buluyor 15 20 gun dalan bır kac kere odemeler gecikiyor dıyınc kayınpeder mal getiren adam odeme tarıhını degıstırdı dedı
Normalde ben bır kac kre kayınpedere farkı odesjn devam etsin desemde o eskı kırıcı oldugu ıcın görmezden gelıyor ama soylekı bızımkı bazen ayın sonunada denk gelse o ayın kirasını bazen bırlıkte getiriyor 2 aylık
Subat 5 de 1 aylık kira verip diger aylarda böyle gidecek gibi hissediyorum 14 günlük fark böyle Kaynayacak arada
Yok vercek 21 de kirasını ödemedi bizde şimdi hesapladik ozman 14 gün açıkta kalıyor onun parasını artı kira parasını ayın 5 de vercek toplam
İnşallah öyle yapar
kiranızı ayın 5 de verecekse artık kiranızı farkı vermesi lazım yada Şubat'ta hem ocak hem Şubat ayını ödeme yapması lazım
Tam işte ayın 21 de kira parasını atmadı bizde şöyle hesapladik ayın 21 den 5 ne kadr toplam 14 gün açıkta kalıyor onu artı kira parasını öduycek ayın 5 de doğrumu
Eğer şubat ayının 5 de ve 21 de iki kira yatırırsa fark olmaz kiranızı geçiktirmiş oluyor ama size derse kini ben artık her ayın 5 de kira vericem ozaman fark almanız lazım çünkü ocak ayında ödeme yapmıyor şubat ayında bir ödeme ikinci ödemeyi de mart ayına atıyor 15 gün eksik olur kira ücreti
Şimdi 21 deki kirayi vermesi lazımdı ayın 5 dede Şubat ayını vermesi gerekirdi bu
Yarın arayın Ocak ayının kirasını verin diyin zaten subatida 5de vericeksiniz diyin
İşte kirayi ayın 5 ne almış bizimde her ayın 21 de ya bizde diyoruz ayın 21 den 5 ne kadarki kirayı vercekler diyoruz yanlışmi
Evet doğru 21 den sonra ayın 5e kadar nekadar yapıyorsa isteyin bunun ayını yok hakka girmek olmaz eşine söyle kirayi nekadarsa mesela 30 a bölsün sonra 15 le çarpsın alacağı miktar belli olur
Kimide yorumlarda hem ocak ayının hem Şubat ayının Alican diyor ayy kafamız alak bulak
Tamam işte doğru olan ocakta kiranizi verip Şubat ayindada belirlediği günde vermesi
Siz en iyisi kiraciyla konusun
En son hangi ayın kirasını verdi
@DP sağolsun düzeltti 😅 yoksa bizim hesaplar ilk okul seviyesi kaldı
Ayy pardon kusura bakmayın gerçekten aklım karışmış ne yazdığımı da bilmiyorum benim uykum geldi galiba
Vala hiç sorma benim akıl hele 1 sınıf gibi hesaplamam
Estağfurullah çiçeğim ❤️ benimde başıma aynısı geldiği için biliyorum yoksa okumakla hiç bir alakası yok 😁
Tam teşekkür ederim ben yarın eşimle konuşayım ne kadr alicagimizi iyi geceler
Evet artık 5 önde ödeme olacaksa farkı vermesi lazım ama bence siz önceden konusun kira verirken sorun olmasın bakın fark bu diye
Aralık ayının parasını ocağın 21 in de ödüyordu Ocak ayını Şubat 21 de ödemesi gerekirken artık 5 in de ödeyecek hep. bir ay sonrayı ödüyor yani bu ay 21 in de ödeme yapmadiysa (Aralık ayının parasını) Şubat 5 de hem Aralık hem ocak ayının ücretini ödemesi lazım. 14 gün mantığını anlayamadım yani. Bizimde kiracimiz var bir ayı doldurunca ücretini ödüyor ister 5 inde öder ister 30 unda sonuçta geçen ayın ücretini ödemiş oluyor
Canım bizde aynisi oldu ayın 6sinda gönderirdim kirayı maddi zorluklarimiz oldu ayin 20 sinde ödememiz gerekti biz o farkı gönderdik mesela ev sahibine 5 bin liraydı yanlış hatırlamıyorsam
1,502,709 soru
24,535,825 cevap
360,218 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın