Arkadaşlar çocuklarıma bazen sabredemiyorum bağırıyorum sonra da çok suçlu hissediyorum travma kalıcak diyorum bazen de diyorum bizim annelerimiz bizi dövüyordu da bizde travma kalmamış acaba biz mi her şeyi aşırı duygusallaştiriyoruz bilemiyorum deliricem ama ikiz bebekle kış günü evde kalmak çok zor özellikle sabah 10-11 akşam da 17-20 saatleri arası çok zor geçiyor sizin nasıl geçiyor
Eğer çocukların bebeklik yaşındaysa bağırman onları korkutmaktan başka bi işe yaramıyor
Bizlerde travma olmaması yada olup gün yüzüne çıkmamış olması bağırmanın dövmenin normal olduğunu göstermez onlar sürpriz diyip torbadan çıkmadı biz getirdik evet zor ama sabretmek lazım başka çare yok benide arada çok zorluyor dişimi sıkmaktan bi hal oluyorum
Tabiki de bende anlamadiklarinin gayet farkındayım sabretmeye çalışıyorum ama sadece yoruluyorum bağırınca da kendimi çok kötü hissediyorum bagirmamak için ne yapmam lazım ikiz bebek vallahi yetişemiyorum 3 yaşında sayılırlar az kaldı
Canım hepimiz zaman zaman yoruluyoruz bunalıyoruz yani hangimizin hayatı her zaman pembe ki hiçbirimizin değil. Ben de bir tane ve beş buçuk yaşında olmasına rağmen yemin ederim onbeş tatil boyunca çocuk uyandığında Günaydın yerine anne çok sıkıldım diye uyanıyor. Sürekli bir etkinlik yaptırma peşindeyim. Sürekli bir aktivite peşindeyim maalesef etrafımızda parkta yok, oyun parkına götürüyoruz. Kafe parklara orası da bayağı uzak hep gidemiyoruz. Yani benim de canım çıkıyor ama bağırmam bunları çözmüyor. Yani bağırınca ne olacak ki susup oturacak mı? Oturmayacak. Hele üç yaşında hiçbir şey anlamaz.
Benimkiler de öyle 5 yaş oğlum 6 aylıkta kızım var ikiside huysuz zor çocuklar baktım evde olmuyor 2 gündür dışarı çıkarıyorum 15 dk turlayıp geri dönüyoruz valla yoksa cinnet geçiricem yani ikisine de iyi geliyor hava almak dısarıdan dönünce kızım uyuyor oğlum da biraz sakinleşiyor
Evet dışarı çıkmak bize de çok iyi geliyor ama yerler öyle bir buz ki çıkamıyoruz 😬
Olur öyle patlama anları canım geçecek bu günlerde sakin kalmaya çalışmak lazım. Her anne yeri gelince bağırıyor kızıyor
Şuan bu yorum içimi rahatlattı Allah razı olsun sanki herkes mukemmelmis de bı ben eksikmisim gibi geliyor ya bazen
Senden de Allah razı olsun canım ben burada dert yanmayı bıraktım çünkü empati yeteneği gelişmemiş insanlar tarafından alakasız şekilde yargılandığım zamanlar oldu. Kimse kimsenin halinden anlamıyor anca yargılamayı seviyorlar. Destan yaz ama tek sorunlu kelime olsun o kelime üstünden yükleniyorlar.
Sana tavsiyem olacak bana iyi gelmişti bağırmayan anne baba olmak adlı kitabı oku
Hatice Kübra tongarin kitabı değil mii
Hayır Doğan Cüceloğlu
Tamamdır teşekkürler
Bu gün bizdede durum aynı. Kızım uyandığından beri huysuz. Mizmizlaniyor biryerde oturmama izin vermiyor . Dışarı çıkardım geldim uyudu şimdi tekrar basladi ayni huysuzluga.
Bağırmak çözüm değil malesef. Ben kendimi sakinlestirmeye calisiyorum o an elimden geldigince.
Sakinlestirmek için ne yapiyosunuz ben bazen içimden 10 ay kadar sayıyorum işe yarıyor ama her zaman değil
O an tamamen susuyorum . Derin nefes alıp veriyorum .
sence travma kalmadı mı? normal mi 2 yaramazlık yaptın diye dayak yemen?
1 kere adet döneminde bağırdım diye 3 gün hasta yattım ben. çocuğun yüzündeki korkuyu gördüm, benim bunu çocuğa yaşatmaya ne hakkım var
evet çocuk büyütmek zor ama dünyaya gelmeyi o seçmedi
Evet haklısın dayağı savunmuyorum sadece bağırınca bile bu kadar vicdan azabı çekiyorum ne yapmam lazım sürekli sakin kalmak için siz neler yapiyosunuz bunu sormuştum yoksa onlar benim can parçam dayak falan kesinlikle ama bağırmaya da bazen engel olamıyorum
duruyorum, gözlerim kapatıyorum derin derin nefes alıyorum. duymamaya görmemeye çalışıyorum
Evet insanız biz de zaman zaman sabredemiyoruz ama bize bir şey olmadı, travma kalmadı demek pek sağlıklı değil. Belki de var travmanız, bu olayların karakterinize etkisi de olmuş olabilir ama farkında değilsinizdir.
Evet belki de öyle haklısınız
Robot değil anneyiz duygularımız var zaman zaman ağlar Güler bağırır sakinleşiriz bizde insanız 4 aylık ve 2 yaşında 2 çocuğum var benimde sesimi yukselttigim oluyor bunlar hayatın içinden olan şeyler suçlama kendini hepimiz böyleyiz
Ohh ya çok şükür anlayan varmış bi anda linclendim
Elinden geldiğince bagirmamaya gayret göster insanız bazen başka biseylere moralimiz bozulabiliyor mükemmel insan yok zaten baktın sinirleniyorsun tahammülün azaldı çık balkona bi hava al gel tamamdır bagirmak elbette tramva yaratır belkide bir çoğumuz çocukken siddete bagirmaya maruz kaldığı için öfke problemlerimiz olabiliyor o yüzden elimden geldiğince çocuklarıma karşı tahammüllü olmak zorundayım dusuncesindeyim
Evet biraz daha tahammül seviyemizin yüksek olması gerekiyor sanırım
Çocuğuna bagirmayan yok ki olanda sokağa salıp akşama kadar yorulup gelip yatandir hepsi geçiyor biraz sabırlı ol benim ilk ikiside ikiz gibiydi evet zor ama geçiyor hepsi sonra o günleri ozleyeceksin
Evet geçen her günü özlüyorum hatta keşke küçük kalsalar diyorum o ilk prematüre hâllerini unutamıyorum ama biraz zorlayıcı
seni çok iyi anlıyorum
bizim de sabah saatlerimiz çok zor. öğle uykusuna kadar kaos oluyor sonrası akıp gidiyor
ama eski günlerimi hatırlayınca şimdiki günlerim çiçek gibi diyorum
zamanla geçiyor biraz sabır
Beni en iyi sen anlarsın işte böyle zamanlardan korktuğum için tekrar çocuk isteyemiyorum yani hem istiyorum hem istemiyorum
yerinde olsam yapmazdım. ama sen bilirsin daha. önce de dediğim gibi
evlat tadını bir de veriyor beş de
daha fazla yorgunluğa bence gerek yok 🤣😂
Allah kolaylık versin kardeşim
Benimkiler 2 ve 3 buçuk yaşında, ne kadar da soğuk olsa kaygan olmadiği sürece bi kere çıkarıyorum en kötü firindan ekmek alip bi tur yürüyüş yapıyoruz yoksa kafayı yerler
Haklısın valla çıkarmaya çalışıyorum elimden geldikçe
Bu çocuktan çocuğa değişiyor ben çocukluğum bı travma olarak kaldı malesef hepimizde bazen oluyor bu durum ama yaşadıklarımı yasatmamak adına elimden geleni yapıyorum
Niye evdesinizki 😊 bende tek ama İkizdere olsa biz gezerdik
Sizi spril taktirdiktan Sorana ağrınız fln oldu mu benim çok oluyor birde kasıklarım ağrıyı sancilaniyo
1,496,981 soru
24,454,196 cevap
354,223 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın