0 oy
421 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (29 puan) tarafından

Arkadaşlar, bundan 1–2 ay önce kasık bölgemde sivilce benzeri bir yara oluştu. Çok üzerinde durmadım; ama sonradan delik gibi görünmeye başladı. Bir süre sonra 2 cm uzağında ikinci bir delik çıktı ve afedersiniz, bu deliklerden akıntı gelmeye başladı. İki delik birbirine bağlı kanal gibi görünüyor (fazla ayrıntı verdim, kusura bakmayın).

Doktora gittim ve perianal fistül teşhisi kondu. Ameliyat günü de pazartesiye verildi. Tam olarak ne olduğunu bilmediğim için kabul ettim ve çıktım. Ama eve gelip araştırınca, perianal ya da anal fistülün anüs içerisinde bir yaradan başlayıp kanal oluşturduğunu ve ciltte başka bir noktaya açıldığını öğrendim.

Benim arka bölgemde herhangi bir ağrı veya başka şikayet yok, tuvalete çıkmada da problem yaşamıyorum. Doktor sadece fizik muayene ile değerlendirdi; dediğim bölgeye baktı ve tanıyı koydu.

Bu durumu yaşayan veya ameliyat olan var mı? Sizce doktor yanlış tanı koymuş olabilir mi?

8 Cevaplar

0 oy
(29 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Anal fistül ameliyatı olan var mı acaba ? 

-Reklam-
0 oy
(4,184 puan) tarafından

Başka doktorlara da danışın.ilk defa böyle bişey duyuyorum.kuzeniminde doğuştan 2 anüsü vardı.sonrasında ameliyatını olmuştu.ama sizinki sonradan oluşan bambaşka bi hastalık gibi.trk doktorla kalmayın

(29 puan) tarafından

Kuzeninize geçmiş olsun internette araştırınca aslında oldukça yaygın olduğunu gördüm doğumdan sonra kadınlarda çıkıyormuş genellikle.

(4,184 puan) tarafından

Sağolun sizede geçmiş olsun.

Bende şimdi baktımda farklı vakalarmış ben yanlış anlamışım.

(29 puan) tarafından

Fark ettim ben yanlış anlattım herhalde kusura bakmayın.

0 oy
(7,444 puan) tarafından

İlk defa böyle bı şey duydum bir doktorla kalma bence 

(29 puan) tarafından

Teşekkür ederim

0 oy
(9,931 puan) tarafından

doktor bana herhangi bir konuda ameliyat önerirse muhakkak 2.bir doktor görüşü alırım. 

ameliyat olmak kolay bir şey değil, evet yapılması gerekiyorsa yapılır. gittiğim diğer doktor da aynı şeyi söylerse evet ameliyat olurum yapacak bir şey yok. ama diğer doktor belki başka alternatif sunacak, o şansı da değerlendirmek isterim 

(29 puan) tarafından

Bilemedim işte teşekkür ederim 

0 oy
(29 puan) tarafından

Yorum yapan yok mu acaba ? 

0 oy
(29 puan) tarafından

Post yukarııı

0 oy
(29 puan) tarafından

Bilgi sahibi olan var mı

0 oy
(29 puan) tarafından

Neden kimse bilmiyor ya bu ameliyatı

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 566 göst.
0 oy
4 cevap 189 göst.
10 Temmuz 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Minnoskalp23 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 203 göst.
4 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 226 göst.
3 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sevdoş (210 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,498,450 soru

24,477,083 cevap

355,835 kullanıcı

...