Merhaba kızlar hayırlı akşamlar üçüncü gebeliğim bir kız bir oğlum var ve üçüncü bebişim prensesim doğacak inşallah pazartesi günü kız olduğunu öğrendim çok şükür şimdi sıra isim de eşim biraz Kur'an da geçen isim olsun diyor ve Rabia istiyor ama ailede zaten iki tane Rabia var
İlk kızımın ismi MENESA
Fikir amaçlı yazarsanız sevinirim
Koyacağınız ismin Kuran'da geçmesi zorunlu değil. Anlamı güzel olmalı diye tavsiye ediliyor. Rabia kelime anlamı dördüncü demek. Anlama odaklansa keşke eşiniz. Sayı ismi koyuyor çocuğa, anlam olarak karakterine, ahlâkına ne katkısı var ki
Elisa nasil ..
Elisa ve Melisa onlarda MENESA ismine çok güzel uyuyor teşekkürler canım yorumunuz için
Melisayi bilmiyorum da elisanin anlami guzeldi suan hatirlamiyorum ama bende eger kizsa dusunuyorum
Ahsen
Buğlem
İnci
Elif
Buule Arapça'da çiş demek. Buğlem ismine çok yskın
Ahsen Elif ve inci hepsi ailede mevcut canım ve ben ailede olan bir ismi koymak istemiyorum buğlem de kulağa hoş geliyor teşekkür ederim yorumunuz için
Buğlem cenneti müjdeleyen melek diye biliyorum ben
@Saklisevdam rica ederim 🌸
Huma burki nerden biliyon bulee cis demek arapmisin 😂bizdede oyle deniyo
Melezim ben. Evet öyle denildiği için buğlem ismine de çok yakın olduğu için tasvip etmiyorum
Kuranda geçmiyor bazıları ama beğendiğim isimleri söyliyim doğa ada Defne eflin asra eliz Alya
Defne bence de çok güzel teşekkürler canım yorumunuz için
Rica ederim canım 🥰
Rabia ismi Kur'an da geçiyor muymuş
Ya bilmiyorum açıkçası eşim öyle söyledi pek bir fikrim yok dini açıdan herhalde öyle söyledi
Arapça kökenli 'dördüncü' demek Rabia
Nisa Meva Büşra bunlar geçiyor Kuran'da mesela
Her geçen kelimede konulmaz aslında anlamına bakmak lazım
Ben daha çok kısa modern isimler istiyorum ama eşim biraz bu zamandaki isimleri pek begenmiyor değiş falan diyor
Bacım rabianin bir anlamı yok Arapçada dördüncü demek. Bence anlamlı birşeyler olsun . Lina gibi..
Bunu bilmiyordum gerçekten teşekkür ederim yorumunuz için 🥰
♥️♥️
Mehlika Elçin kızımın adı canım Rabia anlamlı bir isim değil zaten ismin manası önemli kuranda olması değil
Evet bende daha çok kulağa hoş gelen güzel bişey istiyorum canım inşallah gönlümce olur
Menesa ne demek
Umut veren derdi unutturan
Ve Hz. Yusuf'un kızının ismi
Anlamı çok güzelmiş adıyla büyüsün
Mina
Mehlika
Uyumlu olur gibi
Sümeyye Hümeyra olabilir anlamı güzel
Bende asel hafsa düşünüyorum asel modern hafsa peygamber efendimizin eşi hz Ömer radıyallahu anh ın kızı asel ismi Arapça kökenli bal anlamına geliyor 🩷
Efnan olabilir
Sevde
Kevser
Züleyha
Lina
İkra
Hira
Merve
Google den bakmayın canım sakin kuran da geçip gecmedigine çünkü doğruyu söylemiyor
Hocaya sorun
Benim kizlarim Eslem ve Elif
Aysima🩷
Züleyha ismi çok güzel bence
Kuran'da geciyor diye her ismi koymayın lütfen Kezban ve Aleyna gibi Kuran'da geciyor ama anlamı kötü buna dikkat edin Asel Hafsa Elif Merve dusunebilirsin
Asel Lina kızımın adı
Arkadaşım kızlarına eflin eva ve defne rüya isimlerini koydu ilk isimlerde kuranda geçiyormuş sanırım
Hêlên
Bu ara en çok hoşuma giden isim kızımda duysaydim koyardim
1,497,007 soru
24,454,567 cevap
354,246 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın