Eşim bel fıtiğı cıktı işe gidemiyo durumlar çok kötü doktor ameliyat diyo olacak ama eşim 3 ay çalisamam 1 sene çalışamam demeye başladı ağlamaktan napcem ben 2 çocuk ev kira nasıl gecinirim
Benim eşim de tiroid kanseri ameliyat oldu 6 ay önce o süre zarfında çalışmadı hiç evim kira benim de iki küçük çocuk var sonra atom tedavisi aldı 1 ay da öyle odada kaldı 7 ay oldu odadan çıkalı 2 ay oldu işte sürekli kontrole gidiyor geliyor 8 ay oldu böylelikle işe gitmediği süre ama asla sizin gibi düşünmekten elim yara olmadı ya da başka birşey canları sağolsun bi şekilde haloluyor sağlık yoksa hiç birşey yoktur yani sağlık olmadıktan sonra çalışamaz ztn yanında olun destek olun ki çabucak toparlansın benim de ne ailem ne eşimin ailesi hiç kkmse yardım etmio daha önce bi kaç garmim vardı onlara kira vs yaptk yine de muhtaç olmadık çok şükür karalar bağlama dua et rabbim hayırlı bi kapı açar insalh 🎀
Bizim eşimin ailesinde hayır yok sadece kendi annem babam var bilmiyom ama cok zor
İnsan yaşamadığı acıyı hissedemiyor maalesef bel fıtığı çok zor çok acılı bir şey ben de 3 tane var Allah kimseyi fıtık etmesin. Çalışamam diyor ise sen bu süreçte bi kasiyer olarak markete girersin eşinde evde çocukların başında durur. Rabbim şifa versin.
Bende hem boyun fıtığı hem de bel fıtığı var üniversite de ilk öğrenmiştim 5 yıldır yaşıyorum bir kaç doktor da ameliyat olman lazım desede ben pek yanaşmadım. Fıtığımın tuttuğu günler gerçekten felç kalmış gibi hareket edemiyorsun çok zor geçiyor öyle ilacı da yok. Hareket edebilirsen acilde bir iğne vurduruyorsun o kadar. Bence hemen ameliyat diye düşünmeyin. Doktorların söylediklerini yaparsanız birde fizik tedavi daha da iyi olur.
Sen de çalışabilirsin canım. Daha bismillah adam ameliyat bile olmadı. Allah korusun adam felç kalsa siz açlıktan mi öleceksiniz?
Şahsen ben böyle sağlık sorunları ile cebellesirken eşim geçim sıkıntısı yok ne zaman çalışacaksın derse oturur bir düşünürüm.
Bu süreçte onu anlayıp destek olursan bu durumu daha kolay atlatirsiniz
Bel fitigi hic kolay degil insani hayattan sogutur bnm belimde ödem oldu 4aydir agrisi var kendine cok dikkat etmek gerekiyor anca oyle agrilari hafifler yatarak degil hareketlerini dengeli ve dikkatli yapacak belini zorlamayacak asla. Babamda 2 tane fitik vardi pazar poseti bile tasimiyordu zor yürürdü bazen. dr ameliyat demis ama ameliyat olmadi sadece agir tasimadi ve belini zorlamadan hareket etti emekliydi ztn. simdi agrisi yok benden daha saglam sanki.
Eşinin durumunu hafife alma gercekten cok agrili bir surec. O calisamiyorsa sen calisabilirsin yapacak bir sey yok. 1 sene surmez belki agrisi ama agir is yapmamali.
Raporlu olursa maaşının 3te 2sini yatırıyorlar Allah yardımcınız olsun bizim alt komşunun kocasının da bel fıtığı vardı adam uzun süre çalışamadı kadının 2 küçük çocuğu vardı onları eşine bıraktı ev temizliğine gitti evide yeni almışlardı kredi borçları felan vardı kadın çalışa çalışa hem borcunu ödedi hem evine baktı kocası iyileşti ama kadın işe gitmeyi hiç bırakmadı şimdi çocukları büyüdü ehliyete yazılıp araba bile aldı sen çalışabilirsen bir süre sen çalış eşinde çocuklara baksın olmaz mı
Olur da canım kardeşim izin vermiyo yardım etcem dedi bugun uzun yol yaptık fizyotarapiye gitik belki bi etkisi olur diye adam fitık patladı demiş 1 haftaya ağrilar gecer demiş 2 kere daha gitcez işallah bi etkisi olur
Allah şifa versin
Sen niye ağlıyorsun eşin düşünsün orasını
Bir kuruş birikim yok ki çocuklar ne olcek ellerim yara oldu düsünmekten
Sen düşünüp başını agirtma o görev ona ait. O düşünsün bulsun
Benim eşim de gel fıtığı ameliyatı oldu bir ay sonra çalıştı bu arada
Yokmu yardim edecek birileri
Bi annem babam var onun ailesinden bi hayir yok da 1 ay dedi 3 ay dedi şimdi de bir sene demeye başladi rapor parasini hesapladım yetmiyo bir ay destek ciktilar diyem bilmiyom ellerim yara oldu sinirden
Ya abartmasın kayınpederim 60 yaşında bel fıtığı var yine koyde çalışıyor ağır iş yapar hayvanlara bakar eşin bahane arıyor ameliyat olsun madem çabuk toplarlar. Sen niye ağlıyorsun onuda bırak kocan düşünsün evi
Hesapliyom rapor parasi anca yetiyo yıldım her sene gecim sıkıntı
Hic ağrısı gecmiyo hep ağriyo diyo yatı kaldı öyle ya napcam bilmiyom
Ameliyat olursa zaten raporlu olur, iş yerinde sorun yaşamaz. Raporu bitince gider ile, çokta abartmasın. Sizde şu erkekleri şımartıp durmayın
Yıldım artik bilmiyom öylece yatiyo ne hareket yapiyo ne bişey
Bende de bel fıtığı var. Öyle yatarak iyileşme şansı yok. Devamlı egzersiz yapacak, bel korsesi takacak
Korse aldım takmadı öyle.kenarda bekliyo
aynn erkek milleti ne nazli. n benim esimde iki ayagindan nasir aldirdi. doktor bir hafta sinra uzerine basabilirsin ayaginin dedi. 8 ay seke seke yurudu ayagi yam.uk sekilde nasir alinan bolgeye basmadi😂 1 bucuk 2 sene kadar yara orasi acio deyip durdu pimpirirk😂 bel fitigi herkeste var is yaomaya calisamamaya engel degil ameliyatliyken raporlu olur zaten aonrasinda ise devam
korseyide kendi kafana gore alma doktor versin her korsenin ayri ozelligi var sonucta
Ameliyattan sonra işi ağır değilse toplar kendini zaten ameliyatta raporlu olur bir müddet de izinli sayılır bu psikolojiye girerse elbette iyilesip işine dönemez
Girdi bile hic olumlu konuşmuyo
İyide belden ameliyat olduğu zaman felç kalma olasiligi da var diye biliyorum canim
Allah yardımcınız olsun
Biliyom nolur bilmiyom ağlamaktan helak oldum yıldım her sene gecim sıkıntısından
Çocukların buyukmu canım sen çalışsan geçici süreliğine rabbim yardım etsin ınsllah esin tez zamanda kavuşur sağlığına
Çok kucükler kız 1 bucuk oğlan 4 yaş
Fıtık eşimle enistemdede var ameliyat tercih etmiyorlar sakat kalma riski var çünkü çok kotumu durumu esinin
Canım neden felç kalma ihtimali var ki acaba benim annem babam ve kaynanamda oldu ama öyle felç falan kalma durumları olmadı
Hic haraket etmiyo hep ağrısı var
Bende öyle duydum başkalarından ama her ameliyatta risk var tabi Allah şifa versin cumlesine
Benim rahmetli babamda 2012.2013 seneleri gibiydi bel fıtığı çıktı inşaatciydi demir işini yapıyordu baya ağır zaten inşaat işini bilirsiniz babam doktora gitti geldi ameliyat dediler ilk defa babamın gözünden gözyaşı düştüğünü gördüm o gün böyle gözünden bir damla süzüldü çalışamamaktan korktu nasıl geçiniriz diye korktu çalışamam diye ameliyat olmaktan kaçtı Ankara’ya gitti ozon tedavisi yaptırdı çare olmadı iğne vs daha birkaç tane tedavi yöntemi uygulandı ama hiçbiri fayda etmedi en son ameliyat oldu 2.3 aya topladı yine inşaata gitti yanına ağır iş yapabilecek bir arkadaşını almıştı o arkadaşı demirleri babamın yanına götürüyor babamda demirleri bağlıyormuş 1 sene böyle idare etti sonra düzeldi önceden yaptığı işleri tekrar yaptı kendi başına
Eşiniz ne iş yapıyor bilmiyorum ama babam gibi inşaatci değildir çünkü orda rapor geçmiyor hafif bir işi varsa 3.4 aya toplar kendini
Tır yükleme yapıyo eşimde hic üzüntü yok kimsede dert etmiyo sadece ben düsünüyom gecimi
Sende çocuklar için telaş yapıyorsun değil mi seni çok iyi anlıyorum annemde babamda gördüm çünkü daha önce bu telaşı bende rabbim yardımcınız olsun canım zor bir süreç umarım kolaylıkla atlatırsınız ama eşinde o kadar kendini nazlandırmasın birkaç aya tekrar döner işine tek bel fıtığı ise erkeklerin huyu p zaten grip olsalar bile hemen vasiyet yazıyorlar
Çocukların küçükmüş biraz büyük olsalar eşin ayaklanana kadar sen bir iş bulabilirsin diyecektim ama daha süt kuzuları önlerde
Öyle daha kücükler bide çok sakin hic birşey umrunda değil daha cok sinirleniyom
Eşim 2 sene önce öğrendi bel fırığı olduğunu belki daha önceden vardı ama Ağrısı çoğalınca gitti doktora.birde kayma varmış belinde ama hiç öyle çalışmam dediğini duymadım ev geçindiriyor çalışamam ne demek bence bahanesi olmuş bel fıtığı geneli herkeste var zaten canım.benim eşim fizik tedaviye gitmişti düzelme pek olmadı arada ağrıyor diyor hala
Bunun baya ağrıyo iyi olduğunu görmedim ayakta duramiyo soru ışareti gibi duruyo
Ameliyat riskli
İlk önce fizik tedaviye gitseydi
Evet oda faydalı sülük hacamat
Bazı insanlar da inanmıyor faydasına
Benım gorumcemkn belı kıtlenıyor 4 evre son ameliyat dıypr doktorlar artık hatta platin dıyorlar
Duzenlı suluk yaptırıyor hatta kitlenırse direk suluk yapıyor ertesi gun ayakta
Ama artık kıtlenmeden rutin bır skılde yapıyor bır sıkıntısı yok
Sülük coksıfalı
Kesinlikle öyle
Annem de dizlerine yaptırıyor hep sülük
Başına sırtına ayaklarıma da hacamat yaptırıyor
Bügün taripiste gitik ama yine etkilemedi fıtik patlamiş dedi 1 haftaya gecmesi lazim ağrınin dedi
Patladıysa ameliyat olur zaten 40 45 gune anca kalkar
Senin eşin ne koca popolu cikti ya ilk fıtık olan sanki kendisi
Demekki eşin doğum yapsa pert raporu alır çekilir kenara bacım o psikolojiye sokma ne var abartma vs gibi tatlı dille konuş ne alaka 1 sene gitmemek insanlar ne halde çalışıyor abartmasin
Annemde bel boyun fıtığı var bronşit var astım var hastanede yattı daha yeni cikti ise devam 48 yaşında guatr var tekrarladı yine ameliyat diyecekler bugün ihtimalle ayağında şişlik var ağrıyor ne olduğu belli degil eve geliyor emekli babama yemek hazırlıyor temizlik yapıyor yazın üstüne nenem geliyor ona bakıyor tek çalışan annem ama annem bakıyor üstüne bide doğumuma fln annem geliyor hiç hiç nazlanamiyorum halini bildim için demiyor bile bilerek kotuysem bile iyiyim diyorum yoğun bakımda kaldım doğumdan sonra cktm iki üç gün sonra mutfağa geçtim iyi iyim yaparım hareket oluyor banada dedim erkek olmak varmış sende çok takma ya eve çocuklara baksın sen çalış yada idare etsin canım kendine göre iş bulsun gider bu tezgah açar ekmeğini kazanır
Annemin bel fıtığı vardı doktor süpürge bile acmayacaksin dedi. Gece gündüz tekstilde çalıştı çuval bile taşıdı bizi okuttu kadın. Eşimde fıtık var ağrıdan uyuyamiyor oturamiyo kalkamiyo adam. Polis memuru mecbur çalışıyor saatlerce gece soğugunda sokakta bekliyor. Eşinin yatası var canım. Bırak o düşünsün sen niye düşünüyorsun. Kocan tam bir prenses üzgünüm 👀
1,514,341 soru
24,695,525 cevap
368,623 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın