37. haftada ilişki sonrası bebeğim çok hareketli, normal mi?

0 oy
186 göst.
Diğer kategorisinde (204 puan) tarafından

Akşam eşimle yakınlaştık bebeğim bu saate kadar çok harekeli ve kendini çok kasıyodu sizce normalmi

1 cevap

0 oy
(5,845 puan) tarafından

Eğer korunmasız iliski olduysa doğumu tetikler. Son hafta korunmasız iliski tercih edilir ama yine 1 2 hafta bekleyin bana göre. Ben aylarca ilişkiye girmedim eşim ve ben risk almak istemedik. Ama 38+3 te iliski oldu sırf doğum için zaten sabahına nişanim geldi akşamına suyum. 

(204 puan) tarafından

Anladım yok korunduk bu arada nişan ne oluyo benim ilk anneliğim olucak insallah

(5,845 puan) tarafından

• Yani hafif sümüksü akıntı. Kanlı oluyor Benim de ilk anneligim canım. 

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

37. haftada cinsel ilişki sonrası bebek hareketlerinde artış olması normal mi?
37. haftada cinsel ilişki sonrasında bebeğin hareketlenmesi genellikle anne adayındaki kan akışının hızlanması, artan adrenalin seviyesi ve eşin fiziksel etkileşimi nedeniyle oldukça normal bir durumdur. Bebeğinizin bu tepkisi genellikle birkaç saat içinde normale döner ancak hareketlerin aşırı şiddetli olması veya saatlerce süren huzursuzluk hissi durumunda mutlaka doktorunuza danışmanız önerilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hamileliğin son döneminde cinsel ilişki sırasında bebek neden kendini kasar?
Hamileliğin son döneminde bebek, cinsel ilişki sırasında artan anne kalp ritmi, oksijen dolaşımı ve pelvik bölgedeki baskı değişimlerine karşı fiziksel tepkiler verebilir. Bebeğin kendini kasıyormuş gibi hissetmesi, ortamdaki hormonal değişimlere veya fiziksel temasa verilen refleksif bir yanıt olabilir ve genellikle geçici bir durumdur.
37 haftalık hamileyim, ilişki sonrası bebek hareketliliği ne kadar sürmeli?
İlişki sonrası bebek hareketliliğinin genellikle 30 ila 60 dakika içerisinde yavaşlayarak bebeğin normal uyku-uyanıklık döngüsüne dönmesi beklenir. Eğer hareketlilik 2 saati aşkın süredir devam ediyor ve bebeğiniz sürekli olarak kendini kasıyorsa, bu durumun bir stres göstergesi olup olmadığını anlamak adına doktorunuzla iletişime geçmeniz en doğru yaklaşım olacaktır.
Gebeliğin 37. haftasında ilişki sonrası bebek hareketlerini takip etmek neden önemlidir?
Gebeliğin 37. haftası bebek artık tam gelişmiş kabul edildiğinden, cinsel ilişki gibi fiziksel aktiviteler sonrası hareketlerin takibi bebeğin genel sağlık durumunu gözlemlemek için kritiktir. Bebek hareketlerinin düzenli ve hissedilebilir olması bebeğin sağlıklı olduğunun en önemli göstergesidir; hareketlerde aniden durma veya çok sert, durdurulamayan hareketler ise bir uzman kontrolü gerektirir.
Hamileliğin 37. haftasında cinsel ilişki bebeği rahatsız eder mi?
37. haftada cinsel ilişki, normal seyreden bir hamilelikte bebek için genellikle riskli değildir çünkü bebek amniyotik sıvı içinde güvenle korunur. Ancak, cinsel ilişki sırasında salgılanan oksitosin hormonu kasılmaları tetikleyebilir veya bebeğin aktivitesini artırabilir; bu nedenle vücudunuzun verdiği tepkileri dinlemek ve rahatsızlık hissettiğinizde aktiviteyi durdurmak önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 2,351 göst.
0 oy
2 cevap 1,017 göst.
2 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Selin19 (6 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 309 göst.

Kategoriler

1,507,699 soru

24,609,460 cevap

364,009 kullanıcı