Geçenlerde burada post açmıştım evimde bulduğum şeylerle alakalı korkmadığımı da belirtmiştim bu dönemde belki bir nebze olsa etkisinde olduğumu biliyorum çünkü problemler yaşıyorduk huzursuzluk gibi fakat şöyle bir şey oldu başta çok üzülerek dua ettim etkisinden çıkmak için kurtulmak için uzun zamandır gece namazlarına kalkmak için niyet ediyorum ama uyanamıyordum ve bu süreçte hep kendiliğinden uyandım sonra bir şey fark ettim aslında musibet gibi gördüğüm bu şey beni Allah'a çok yakınlaştırdı belki de benim bu bağı daha güçlendirmek için böyle bir imtihana ihtiyacım vardı bir ayette okumuştum Allah insanlara imtihan verir bu onları Allah'a yakınlaştırırsa ödül uzaklaştırırsa beladır başta üzüldüğüm şeye şuan neredeyse teşekkür ediyorum hayata bazen başka açıdan bakmak insana çok şey katıyor öylesine yazmak istedim
Daim olsun canim🥰acaba benim bu yasadigim durum da imtihanim midir:/
Kesinlikle öyle düşünebilirsin hatta ayetlerden birinde çok açık bir şekilde yazıyor insanlardan bazılarının vücutlarında hastalıklar veririz şifası yine bizdedir diye Allah bizim onu unutmamızı istemiyor hani şöyle düşün evlatlarımız var onları büyütüyoruz doğuruyoruz eğitiyoruz hayatımızdan veriyoruz canımızdan can veriyoruz bir gün dönüp ben seni tanımıyorum dese ne hissederiz? Ya da bizi aramazsa sormazsa bazen düşünüyorum mesela işimiz seslense e bekle ben sana yarın gelirim diyebiliyor muyuz hayır Allah beş vakitte davet ediyor ve biz saçma bir şekilde bazen buluşmaya gitmiyoruz ne cürretle
Ibretlik bi hikaye olmus hepimizin okuyup ders cikarmasi lazim
Zaten imtihan dunyasindayiz etrafimiz insanlarla cevrili olsa da yapayalniziz anne baba es evlat akraba es dost konu komsu hepsi var ama tek basimizayiz o yuzden onlarin hepsini hatta gozumuzun gordugu kulagimizin isittigi herseyi bizim birer imtihanimiz olarak gormek lazim bi cift corabimiz mi var Allah onu bize imtihan olarak verdi bununla ibadet mi edecek haram mi isleyecek evladimiz mi oldu ona beni mi ogretecek hak yol uzere mi yetistirecek dunyalik batagina mi dusecek ya da esimiz var her huyu bizim bi imtihanimiz bunlari farkedebilmek gercekten buyuk bi nimet Rabbim hepimizi uyuyan uyaniklar olmaktan kurtarsin
Amin canım benim vakit gerçekten daraldı ve baktığında bomboş hayatlar akıp geçiyor gaflet uykusundan uyanmamış insanlardan olmayalım
Aminnn insaAllah dua eder dua beklerim ♥️
Rabbim gönlündekileri hayırla nasip etsin zorlanacağımız şeylerle bizi imtihan etmesin inşallah
Amin ecmain
Hayırda şer şerde hayır arayınız derler rabbim bugun benıde cok mutlu etti içimdeki öküz resmen bi anda kalktı sevıncten ne yapacagımı sasırdım rabbıme kurban olurum
Allah mutluluğunu daim etsin gülüm sen de kalbinin temizliğini çok inandığım insanlardan birisin Allah hüzün vermesin yuvana verirse de bil ki kendisine daha yakın olmamızı istediği için
Canımsın ıykı varsın ıykı tanıdıgım ınsanlardan bırısın❤️ rabbim bi arkadasımada yol açsın onun ıcın dua eder mısın oda rahatlasa hepten rahatlayacagım
Allah onun icinde kalbindekini hayırla nasip etsin canım benim ♥️
Ya ne kadar güzel yorumlar maşallah Rabbim hepimizin ne Murad-ı varsa versin inşallah💕
@Gencanne25 son sözün çok hoşuma gitti neydi seni bu kadar mutlu eden şey💕
Amin kuzum amin ♥️♥️
Her şerde bir hayır vardır iç sıkıntıdan umarım bir an öncede kurtulursun
Buna şer bile diyemiyorum iyiki olmuş bile derim Allah razı olsun ♥️
Gerçekten bende buna çok inanıyorum. Hayatımın rahat bir döneminde keyfi olarak bıraktım hafızlığı. Babam vefat edince o boşlukta başladım şükürler olsun. Ben o vefat işini kendime bir tokat gördüm hep. Resmen hayatım tepe taklak oldu ve gün geldi altı üstünden daha hayırlı oldu 🤲🏻
Allah bir daha yolundan ayırmasın canım
Benim de babam vefat etti 6 ay önce ama ben ilk günde dahil olmak üzere hiçbir gün çok ağır hissetmedim bunu ölüm yok oluş olarak görmüyorum ki Allah bunu bize en baştan bildiriyor ebedi hayata geçiş ve kimse yok olmuyor boyut değiştiriyoruz ben olaya hep böyle baktığım için babam vefat ettiğinde de babama yok olmuş olarak düşünmedim uzak bir yere gittiğini ve bizi beklediğini düşündüm bilmiyorum belki de bu yüzden kalbim hep senindi bu nedenle duygusuz olduğumu düşünenler de oldu ama benim mantığım hiçbir zaman değişmedi hepimiz birer rol içerisindeyiz Allah onun baban olarak yarattı ve vaat ettiği sürede oldu konumundan ibaret bu hepimiz için aynı be hiç kimsede değişiklik göstermeyecek ben artık başıma gelen her olayda ne yaşadığıma değil bana ne kazandırdığına odaklanıyorum bu son yaşadığım olayda da aile huzurum çok sarsıldı gerçekten üzüldüğümü hissettim ama sonra baktım ki ben üzüntümü namazla gidermeyi öğrendim çünkü seni yalnızca Allah'ın anladığını yalnızca onun duyduğunu ve seni gerçekten duyduğunu kalbinde hissettiğinde dünya üzerindeki hiçbir şey seni bir daha üzemiyor
1,497,298 soru
24,458,456 cevap
354,485 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın