Prostat kanseri olan babama evde nasıl destek olabilirim?

0 oy
122 göst.
Diğer kategorisinde (30 puan) tarafından

Merhaba canım kızlar babam ve annemle 2 yıla yakındır konuşmuyoruz biz 8 kardeşiz ve annemizin sayesinde birbirimize hep uzak kaldık babamda oyle çünkü annem ileri derece NARSİST çok acılar çektik evliliklerimiz bile hep hatalı çünkü annem bizi fazlalık olarak gördü nede olsa 8 tane çocuk hepimize ayrı ayrı dönemlerde çektirdi hep küstü neyse babam ocağın başında acile gitmiş ve bugüne kadar hep yoğun bakımda geçti böbrekler çalışmıyor denildi tüp takıldı karnında kötü bi kist çıktı ve sonra prostat kanseri denildi bunu hep diğer kardeşlerinden duydum ve gittim oda annemden korkusundan istemedi beni 15 tatil de hep gidip yanlarında olmaya çalıştım ben burada Gaziantep te ikamet ediyorum onlarda bı saatlik bi sehirde evden kovdu annem beni şimdi diyeceksiniz ne yaptın inanın hiç bsey yapmadım konuşmadığı ablamla konuştum diye 3 cocukla bekar erkek kardesime sığındım yine gittim ama kabul görmedim neyse şimdi babamı hastaneden eve göndermişler yapacak bsey kalmadı diye Dünya başıma yıkıldı çünkü babam iyi adamdı annem yüzünden bizden uzaklaştı ama Dünyam karardı sizden ricam başına böyle bsey gelen varsa ne yapabilirim bana yol gösterin 3 aylar yüzü suyu hürmetine Gaziantep te yim onlarda küçük bi sehirde hep buraya getirmek istedim tedavi için ama istemediler artık istemeseler de yapacam ama ne olur yardım edin...

1 cevap

0 oy
(2,656 puan) tarafından

Canım başka şehre başka doktora görünme şansınız Yok mu ? Kanser başka yerlere mi sıçradı? Çünkü prostat kanseri çok çabuk atlatilacak bir kanser türüdür. Rabb'im şafi ismiyle şifa versin inşallah ❤️ Allah'ım korkuttuğunuza uğratmasın inşallah 

(30 puan) tarafından

Gaziantep e gelecekler yarın işte bilinen bi doktor varsa bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa iyi olur yani şehirde farketmez neresi olursa goturecem aşırı zayıfladı bsey yemiyor sondalar la ve ağrıdan inliyor Allah senden de razı olsun bilen birilerinin yönlendirmesine çok ihtiyacım var çok teşekkür ederim 💐 

(2,656 puan) tarafından

Canım büyük şehirlerde baktırın, kanser alanında uzman doktorlar var yani ne bileyim tüm umutlar bitmiş hastalar bile en az 5 sene bu hastalıkla savaşıyor . Dedemden biliyorum, eniştemden biliyorum hepsi atlattı bu kanseri 4.evrede 

(30 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım arastiricam inşallah Allah razı olsun 🌷

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Terminal dönem prostat kanseri hastasına evde nasıl destek olunur?
Terminal dönem prostat kanseri hastasına evde destek olmanın temel yolu, palyatif bakım prensiplerini uygulamaktır. Öncelikle hastanın ağrı kontrolünün düzenli yapılması, temizlik ve konforunun sağlanması, beslenmesinin uzman onayıyla düzenlenmesi büyük önem taşır. Psikolojik destek sürecinde hastanın duygularını ifade etmesine izin verilmeli, aile içi çatışmalardan uzak, huzurlu bir ortam oluşturulmaya çalışılmalıdır. Tedavi seçeneklerinin kısıtlı olduğu dönemlerde hastanın yaşam kalitesini artırmak öncelikli hedeftir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İleri evre prostat kanserinde evde bakım süreci nasıl yönetilir?
İleri evre prostat kanserinde evde bakım süreci, multidisipliner bir yaklaşım gerektirir. İlk olarak hastanın böbrek fonksiyonları gibi kritik değerleri takip edilmeli, kullanılan sonda veya tüplerin hijyenik bakımı aksatılmamalıdır. Yatak yaralarını önlemek için düzenli pozisyon değiştirilmeli, gerekli durumlarda evde sağlık hizmetlerinden faydalanarak tıbbi destek alınmalıdır. Hasta yakınlarının da kendi psikolojik sağlıklarını korumaları, uzun süreli bakım sürecinde sürdürülebilirlik için oldukça önemlidir.
Prostat kanseri hastası tedavi olmayı reddederse ne yapılmalı?
Hastanın tedavi olmayı reddetmesi durumunda, öncelikle bu reddedişin altındaki nedenler anlaşılamaya çalışılmalıdır. Korku, yorgunluk veya ailevi gerginlikler bu kararda etkili olabilir. Bu süreçte hastayla çatışmaya girmek yerine, sakin bir dille tedavinin sağlayacağı faydalar anlatılmalı ve hastanın özerkliğine saygı duyulmalıdır. Eğer süreç hastanın sağlığını ciddi şekilde riske atıyorsa, bir psikiyatrist veya onkoloji uzmanından aile görüşmesi için destek alınması en sağlıklı yaklaşımdır.
Prostat kanseri hastası aile içinde yaşanan gerginliklerden nasıl korunur?
Prostat kanseri hastasını aile içi gerginliklerden korumak, iyileşme ve huzur süreci için kritik bir adımdır. İlk adım, hastanın yanında tartışmalardan kaçınmak ve negatif konuları hastanın bulunduğu ortamın dışına taşımaktır. Aile üyeleri arasındaki çatışmaların hastanın stres seviyesini yükselttiği ve bağışıklık sistemini zayıflattığı unutulmamalıdır. Destek olmak isteyen aile bireyleri, hastanın yanında sadece sevgi ve güven odaklı bir iletişim dili kullanarak onun motivasyonunu artırmalıdır.
Prostat kanseri hastası için evde bakımda hangi tıbbi ekipmanlar gerekir?
Prostat kanseri hastasının evde bakımında, hastalığın evresine göre farklı tıbbi ekipmanlara ihtiyaç duyulabilir. Genellikle ihtiyaç duyulan temel ekipmanlar arasında hasta karyolası, yatak yarası önleyici havalı yataklar, idrar çıkışını takip eden sonda setleri ve ağrı yönetiminde kullanılan infüzyon pompaları yer alır. Bu ekipmanların kullanımı mutlaka doktor talimatlarına göre öğrenilmeli ve sterilizasyon kurallarına tam uyum sağlanmalıdır. Gereksinimler hastanın klinik durumuna göre değişiklik gösterir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 285 göst.
26 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Sevde3490 (3 puan) tarafından soruldu
+3 oy
8 cevap 517 göst.
0 oy
6 cevap 351 göst.
0 oy
4 cevap 287 göst.
12 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Medusa (361 puan) tarafından soruldu

Kategoriler