Gurbette iki kız annesiyim 34 yaşındayım açıktan tıbbi sekreterlik okuyorum ama ikinci sınıftayım ama ilk seneki atanma heyecanım kalmadı .
Eşim sağolsun maaş alınca hemen para yatırırı hesabıma ekstra isteyince verir de tabi insanın kendi parası başkadır.
Sanki hemen atanmış gibi bahsetmek saçmada genel olarak ben çalışmak istemiyorum galiba 12 yıllık evlilik te evi işleri çocuklar hep bende eşim yardımcı eh işte söylersem yapar zar zor yetişiyorum bide çalışmayı çıkarırsam hiç bir şeye yetişemem iyice sinir olurum ben kesin evdekilere . Çalışınca mecbur edecek falan yok ya bir yapar iki yapar hiç o ışık yok onda
Bide tatillerde kızları evde tek bırakamam kesin kaynana gelsin olacak o gelirse otomatik kayınbabada gelecek evde iyice hır gür . Napayım çalışsın mecbur para verecek napayım bende ev de çalışıyorum. Kız çocuğu bide ortam kötü bunları düşününce çalışma fikri gidiyor aklımda sizce
Zorunlu işten ayrıldıgım günden beri işe döneceğim günü hasretle bekliyorum çalışmak insanı maddi manevi daha güçlü hissettiriyor
Ben çalışma taraglftariyim.
Nasil.emekli olmayı planlıyorsunuz ilerde calismazsniz
Bir kadın yarı zamanlı da olsa muhakkak çalışmalı bence. Ben de eşime güvenirsem çalışmaya ihtiyacım yok ama bugünün yarını var. Eşim olmadan da hayatta kalmam için çalışmak en iyisi. Allah korusun ya ona bir şey olsa ya yollarımız ayrılsa. Kafamı duvarlara vurmak istemem keşke imkan varken çalışsaydım diye.
Ayrıca sosyalleşip üstüne para alacağım tek yer de iş.
Emeklilik için de her hangi bir olumsuzluk ( eşin kaybı boşanma Allah korusun ) ekonomik güvence olması gerekiyor diye düşünüyorum okulun bitesiye KPSS atanma derken çocuklar büyür. Ayrıca yapmaz diye bir şey yok mecbur yapacak. Ben çalışıyorum eşimde sağolsun yardım ediyor oğlum da dört yaşında bir çok konuda kendi işini kendi görüyor sorumluluk sahibi oldu iyi de oldu
Çalışmak bana göre değil gibi ya ha zorda kalırsam elbet çalışırım ama Rabbim imtihan etmesin şuan o mecburiyetim yok belgem var istersem kurs açabiliyorum ama tercih etmiyorum çünkü insanlarla uğraşmak çok zor geliyor bana benim kafam kaldırmıyor eğilip bükülebilen bir insanda değilim kursiyerin şeklini alamıyorum müdüre ağam paşam diyemiyorum buda beni çok yoruyor kocamdan maaşımı alıyorum Allah yokluğunu vermesin sağolsun
kesinlikle calismak ilerisi icin bi emeklilik bi geliri olmali her kadinin
35 yaşındayım gurbetteyim iki çocuğum var biri 7 yaşında biri 17 aylık. Önümüzdeki eylül de kızım 2 yaşını dolduracak bende çalışmak istiyorum. Ama nasıl yaparım bilmiyorum aynı senin gibi. Kızıma kayınvalidem baksa oğlumu ne yapacağım. Aynı şehirdeyiz ama yakın oturmuyoruz. Oğlum zaten servisle gidiyor okula ama kayınvalidenin oraya servis yok.. Zor karar eşimde bir şey demiyor. Çocuğun okulu nakil alsam kaynananın oraya öğretmen değişmiş olacak arkadaşları değişecek evde oturmaktan da çok sıkıldım 8 yıldır.
Bende 29 yasındayım anestezı teknıkerlıgı okudum ıkı yıl şuan 4 yasında oğlum var 13 aylık kızım var seneye ıkı yıllık dısardan çocuk gelısımı okumayı düşünüyorum atanmasam bile bı kaç sene sonra çocuklar bıtaz büyüsün çalışacağım bence calısmak en ıyısı calısanın kendıns guvenı oluyo herkes daha bı önemsiyor kaynanakayınbaba gelmek zorunda değil onun yerıne gıbendıgın bı komşun yok mu parasıyla baksın ıhtıyac olunca
Çocuklarınız ve kaynananiz durumuna bir şey diyemem ailevi durumunuz ancak 5 yıl çalıştım şuanda da doğum yaptığım için bebeğim var 8 aydır çalışmıyorum. İkisinide yaşamış birisi olarak yorum yapmam gerekirse ev işi hiç bir zaman bitmiyor calissanda calismasan da. Kimse bugün mükemmel ev temizledin yemek yaptın diye madalya da takmıyor canım. Benim eşimde aşırı yardım eden kişilerden değildir çünkü işi kendine ait olduğu için yoğun ve erken gelemez. Bende çalıştığımda saat 6 da evde olabiliyordum yorulduğumu bildiği için ev işi olsun yemek olsun ekstra bir beklentisi olmazdı olduğu kadar der geçerdi. Genelde haftasonuna detayli temizliğimi bırakırdım evet yoruluyorsun ama sevdiğin meslekse gözüne görünmüyor+ aşırı kafa dagitiyorsun muhabbetti şuydu buydu derken... Evde daha çok bunalımda oluyorsun bence... Ben hamileykende doğal olarak calsitim doğumuma son ay kalıncaya kadar en zor dönemim sadexe o süre olmuştu zorlu bir hamileliğim olduğu için ama onda da ev işi tamamen eşime yemek de aynı şekilde ya dışarıdan ya eşim ya da çok hafif şeyler hazirlayabildiysem öyle geçmişti.. kötü olduğumu eşimde biliyordu çünkü ve direk uyumami isterdi zaten o an en büyük destekcim o olmuştu..
Ama şöyle de söylüyüm eşini en iyi bilen sensin. Çalıştığım yerde bi abla vardı mesela ne kadar yorgun da olsa eşi önüne dört dörtlük sofra isterdi her şeyi ile. Onunki daha zordu. O da yemeği öncelik yapıyordu temizliği de temizlikçi tutuyordu. İkisine yetisemem kusura bakmasın diyordu... Yani eşinde bitiyor canım bu olay destekcin olacaksa çalış yorulduğunu vs her şeyi bilecekse. Ama kıymet bilmeyecekse hiç ama hiç bulaşma
Bence çalışmak sadece para kazanmak demek değil. Evet evde yoruluyoruž. Çalışınca daha çok yorulacagiz. Ama iyi bir planlamayla ev işlerini iyi paylaşarak bu durumu çözersiniz belki. Vakti geldiginde eşini karşına alır sorarsın. Evde bu bu bu işler var. Seç bakalım hangilerini sen alacaksin. Şu mu şu mu diye. Belki işe yarar. Kendince en kolay olan işi seçecektir. Bu.yontem benim eşimde asla ise yaramıyor. Ama seninkinde belki yarar. Bence çalışmak daha iyi çocukların co.kucuk değilse
Eşine söz geçirme ile ilgili bu da. Ben daha evlenmeden elime peşin peşin demiştim. Bak sen çalışan bir kadınla evli olacaksın. Yeri gelecek evde yemek olmayacak, yeri gelecek iş için şehir dışına çıkacağım. Ev bizim evimiz ev işi de bizim işimiz, ben nasıl ebe gelince mesaim bitmiyor evde devam ediyorsa senin de bitemez demiştim. Sofrayı kurduysam sen de kaldırırsın. Çayı demlediysem sen de servisler dağıtırsın. Bunlara gelemem dersen sen bilirsin demiştim. Çok şükür hiç mahcup etmedi kendini bana. Bazen diyerek bazen demeden yapar ev işlerini. Bunu baştan öğretmezsen sonradan elini sürmüyor erkekler maalesef.
Biz eşimle ortak çalışırken birlikte yapardık bir çok işi. Ama çocuklar olunca baya uzun bir ara vermiş oldum. Tüm ev işleri bana kilitlenmis durumda. Tekrar iş hayatına dönünce nasıl olacak bakalım. Yüzde 50 50 olmayacağını biliyorum. En azından yüzde 40 ini yapsa bari diyorum.
Çalışırsan çocuklara bakıcı tutabilirsin
Şimdi 3 çocuğa bakıyorum yeterince yoruluyorum büyüdüklerinde yine çalışmak istemiyorum yeterince yorulmuş olacağım o zaman neyi gösterir bilemeyiz ama durumumuz şimdilik
Şartlarına göre karar ver , çünkü kişiye göre doğru degisir. Evet çalışmak daha güzel, ekonomik, psikolojik açıdan. Öte yandanda kızlarını güvenip birakabilecegin yer lazım. Ev işleri hallolur. Bitirene kadar bir düşün taşın
Bende ilahiyat mezunuyum ömrümün çoğunu atanmak ve çalışmak için uğraştım yaklaşık 10 yıl çalıştım şuan calismak istemiyorum artık çok yoruldum su saatten sonra çalışmam da herkes emeklilik filan demiş ama belki onu gorecez mi ölüm var sonuçta
Bende öyle düşünüyorum sen yinede bitirmeye çalış okulunu ama ben geçmişe bakınca keşke önceden sınavlara çalışıp en azından KPSS için bekliyebilirfim diyorum çünkü geleceği bilemem ama az çok yine belli benm eşim para asla vermez versende hep söylenir örnek verim 500 vermişti kendime geçen yıl ayakkabı aldım şimdi yine istedim verdim o zmn aldın niye hep alıyorsun diye söyleniyor asla bir gün düşünmeden vermedi çok görüyor bana parayı o yüzden ben istiyorum okumayı benm de 2 çocuk var küçüğü 1 yaşında kazandan atanana kadr 5 yıl geçer diye düşünüyorum o zmn çalışır birini de tutarim inşallah benm de istediğim gibi olur gider
Geçen yaz ise girdim çokta severek yapıyordum.. oğlum 1. Sınıfa başlayınca bensiz çok zorlandı tabi annemde çalışıyor dönüşümlü annem eşim ben derken çok zorlandık bıraktım ve şuan işimi çok ariyorum oğlum biraz daha buyudugunde tekrar başlayacağım.. çalışmak insana güven veriyor
20yasımdan hastanede hemşire çalışıyorum 10yıl oluyor.oğlum dogdukta 2yıl evde ızınde kaldım. Sımdıde kızım oldugu için ızındeyım çalışmıyorum. Ama kızım bıraz buyusun krese burakıp ıse gerı donecem.Evet bazen zorlanıyorsun ama rutın oluyor ıslerını planlıyorsun alışkanlık oluyor.Bence calısmak, kendı paranı kazanmak guzel.Tek para kazanmak gıbı bakmada 1yıldır evdeyım Ben komsuya gıden ınsan deyılım genellıkle evde olurum ama calısınca farklı ınsanlar, farklı hayatlar goruyorsun, bana ıyı gelıyor. Evde olunca makyaj yapmam ama calısınca makyajsız evden cıkmam
Size acı bir gerçek söyleyeyim mi tıbbi sekreterlikten atanmak artık 88-90+ almadıkça hayal... O yüzden şimdiden kafanıza takmayin
1,497,667 soru
24,464,381 cevap
354,782 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın