14 aylık bebeğim için 4 yaşına kadar sallanan beşik önerisi

0 oy
143 göst.
Diğer kategorisinde (127 puan) tarafından

Kızlar merhaba bebeğim 14 aylık oldu beşiği küçük geliyor ama beşikte sallanmadan yatmıyor 4 yaşına kadar kullanabileceğim güzel beşik öneriniz varmıdır sallanan olsa benim için daha iyi olur

3 Cevaplar

0 oy
(1,803 puan) tarafından

3 yaş olacak park beşik kullanıyorum ben sallamıyorum ama sallamak için ayağı var takılabilir  bak modellere istersen 

(127 puan) tarafından

Markası nedir acaba 

(1,803 puan) tarafından

Markası mı kanz 16 yıl önce almıştık kızım büyüdü onda oğlum büyüdü yeğenim büyüdü şimdi küçük kızıma kullanıyorum 

(127 puan) tarafından

Hemen bakıyorum teşekkür ederim 

-Reklam-
0 oy
(9,135 puan) tarafından

Suan bende park beşiği geçtim sallanıyor dengede güzel randıman alamazsın ses yapıyor bence elektrikli sallanqnalara bak onlar çok rahat oluyor benimkide 1 yasinda ama sallanmak istemiyor qrtik kendi besigine yatıp uyuyor

0 oy
(2,108 puan) tarafından

Biz eski anam babam usulü salıncak kurduk yatak odanıza tam ortaya uyuduktan sonra Park yayagina aliyorum

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

14 aylık bebekler için sallanan beşik seçerken nelere dikkat etmeliyim?
14 aylık hareketli bir bebeğin güvenliği için sallanan beşikte mutlaka kilit mekanizması bulunmalıdır. Ayrıca beşiğin yan parmaklıklarının aralığı 6 cm'den fazla olmamalı ve ürünün boyası EN-71 standartlarına uygun toksik olmayan materyallerden seçilmelidir. Sallanma özelliğinin bebeğin ağırlığı arttıkça dengeyi bozmaması adına sağlam ahşap iskeletli modelleri tercih etmeniz önerilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
4 yaşına kadar kullanılabilecek sallanan beşik modelleri hangileridir?
4 yaşına kadar kullanım için en ideal modeller 'büyüyen beşik' olarak adlandırılan modüler sistemlerdir. Bu beşikler başlangıçta sallanabilir moddayken, bebek büyüdüğünde yan korkulukları çıkarılarak veya baza kısmı indirilerek standart bir çocuk yatağına dönüşebilir. Ahşap sallanır beşikler uzun ömürlü kullanım için en dayanıklı seçenekler arasında yer alır.
Sallanmadan uyuyamayan 14 aylık bebekler için sallanan yatak zararlı mıdır?
Sallanarak uyumak 14 aylık dönemde bebeğin uyku geçişini kolaylaştırsa da, sallanmanın kademeli olarak azaltılması uzun vadeli uyku kalitesi için önemlidir. Sallanan beşik tercih ederken, bebeğinizin kendi kendine uyumasına yardımcı olacak şekilde sallanma şiddetini zamanla azaltabileceğiniz, kilitlenebilir ayaklı veya mekanizmalı modelleri seçerek süreci yönetebilirsiniz.
Büyüyen beşiklerde sallanma özelliği kaç yaşına kadar aktiftir?
Piyasada bulunan çoğu büyüyen beşik modelinde sallanma özelliği genellikle bebeğin hareketlendiği 18-24 aylık sürece kadar aktiftir. Bebek ayağa kalkıp beşiği sallamaya başladığında güvenlik riski oluşmaması için sallanma mekanizması kilitlenmelidir. Ancak 4 yaşına kadar beşiğin karyola olarak kullanımı devam edebilir, bu nedenle 3-4 kademeli taban ayarı olan modelleri seçmek avantaj sağlar.
Sallanan beşikte uyuyan bebeğimi nasıl daha güvenli hale getiririm?
Beşiği güvenli hale getirmek için sallanma mekanizmasını her zaman üreticinin belirttiği şekilde sabitleyebildiğinizden emin olun. Beşiğin içine çok yumuşak yastık veya oyuncak koymayın, yatak yüksekliğini bebeğiniz ayağa kalkmaya başladığında en alt seviyeye indirin. Ayrıca sallanma esnasında beşiğin duvara veya sert cisimlere çarpmaması için çevresinde en az 20 cm boşluk bırakılması kritik öneme sahiptir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 225 göst.
4 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde persil (39 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 289 göst.
+1 oy
0 cevap 124 göst.
0 oy
4 cevap 187 göst.

Kategoriler

1,507,899 soru