Antidepresan kullanırken panik atak belirtileri normal mi?

0 oy
619 göst.
Diğer kategorisinde (4,982 puan) tarafından

Bugün sabah 03.00 gibi çok kötü bir an yaşadım kalbim ağrıdı, göğsüm karnım yandı o yanma bütün vücuduma yayıldı ve bütün vücudum başımda ayak tırnağıma kadar uyuşma yaşadım eşim salonda oğlumla birlikteydi uyanmıştı oğlum babasıyla duruyordu yanlarına gittim eşime çok kötüyüm deyip yere attım kendimi mide bulantısı bacak titremesi oldu affedersiniz büyük ve küçük tuvaletimi altıma yapma hissi geldi yapmadım ama sonra tansiyona şekere saturasyona baktık hepsi normaldi biraz oturdum düzeldim yatağa geçtim 5 dk sonra yine aynı şeyleri yaşadım yine salona gittim bu sefer daha fena hissettim acile gidelim dedik ambulans çağırcaktı eşim biraz toparlamıştım izin vermedim çocukları hazırladık çıktık acilde EKG çekildi kan alındı kendime gelmeye başlamıştım ama birde ben 5 gün olmuştu panik atak ve ölüm korkusu aşırı fazla yaşıyorum diye antidepresan vermişti psikiyatri doktoru onun yan etkisi de böyle şeyler yapabiliyor muş bana anlatmıştı ilk 10 gün sıkıntın fazlalaşabilir diye bunu acile giderken hatırladım doktorlarada söyledim. Şükür sonuçlarım iyi çıktı eve gönderdiler kalp krizi geçirmiyor muşum büyük ihtimalle ilacın etkisi ama böyle bir atak olabilir mi herşey aşırı gerçekti ve gerçekten ölüyorum sandım ve eşim bugün gececi işe gidecek bende yavaştan korku oluşmaya başladı yine aynı şeyler olursa diye yada panik atak değil başka birşeyse diye tabi bu fikri uzaklaştırmaya çalışıyorum beynim o hisse kapılmasın diye ama 2 küçük çocukta var evde ve yakınımda bırakacak kimsem yok aynı şehirdeyiz ama uzaklar 😟 o an geldi mi ne yaparım bilmiyorum. Sizinle paylaşıp destek almak istedim 🤲❤️

10 Cevaplar

+1 oy
(3,322 puan) tarafından

Aynı şeyleri yaşadım 3 defa kalp krizi geçiriyorum diye acile gittim geçen yıl. Panik atak geçirdiğimi öğrendim kendimi ona göre hazırladım. Panik atak öldürmüyor bu bir kalp krizi veya başka bir şey değil o an ölüm korkusuna kapılma. YouTube den Panik atak geçiren hastaları izledim biri vardı Panik atağı anlatan ismini hatırlamıyorum doktordu sanırım o videolar çok iyi geldi bana . 1 yıldır siddetili atak gecirmiyorum. O an farklı uğraşlar bulmaya çalışıyorum. Kendini atak sırasında korkuturtan daha çok hissedersin beynini sakinlestir farklı şeyler düşün ölüm korkusuna kapılma o an .biliyorum çok zor bir durum ama sakın kalman lazım daha çok panik yapmaman lazım 

(4,982 puan) tarafından

2 küçük çocuğum var aşırı yorduklarında genelde böyle oluyorum bende birkaç ay önce kardiyolojiye gittim kontrol oldum EKG çekildi efor testi yapıldı şükür birşey yok hatta 2 yıl öncede yine gittim EKG ve eko yapıldı yine birşey çıkmamıştı holter de takmışlardı. O an öyle geliyor ki son 1 haftadır çok güzel idare ediyordum bu panik atak şuan kalp krizi geçirmiyorum her şey normal sakin ol diye telkinde bulundum hep geçiyordu dün aniden tam uyuyacağım bir anda çöktü bütün belirtiler 1 dk içinde çıktı engel olamadım ambulans çağırcaktık o kadar kötü hissettim 🤦🏻‍♀️acilde sordum hnai kalp krizi değil neden böyle oldum diye onu burda çözemeyiz polikliniğe gideceksin kardiyolojiye ya da aile hekimliğine dedi kardiyolojiye zaten ynei gittim aile hekimliğinede yeni gittim ferritin 6 ya düşmüş hatta bu değerde baygınlık hissi veriyor muş nasıl ilerleyelim bilemedim. Psikiyatrist 15 güne daha kötü olursan hemen  gel dedi bu durum devam ederse gideceğim çünkü o kadar kötü çaresiz ve aklımdan bin tane şey geçti ki anlatamam 

-Reklam-
+1 oy
(3,962 puan) tarafından

çok geçmiş olsun canım, ilaçların yan etkisi evet, geçen gorumceme de aynı şeyler yaşadı hemen ambulans la hastaneye geçip sakinleştirici verdiler , eşimin de panik atakları oluyor ilaç yazdı dokturu ama hiç kullanmadı, ama yazarken dedi ilk bir hafta kullanırken çok kötü atak geçirebilirsin diye

(4,982 puan) tarafından

Allah razı olsun canım 🤲🤲 iyi ki yazmışım fikirlerinizi almak iyi geldi bana birde tek yaşayan ben değilmişim 🤲 çok korktum çünkü ben küçük çocuk var ben öleceğim onlar ne olacak dedim 😟😟😟görümcen tekrar yaşadı mı peki bu durumu 

(3,962 puan) tarafından

en son hastaneye gitti konuştum ilacı kullanmicam bi daha dedi , bende yine doktura git belki dozu fazla geldi falan dedim tamam dedi, bi daha geçirmedi diye biliyorum, sende tekrar psikiyatriye git istersen.

bide böyle düşündükçe stres yaparsın, stres yapınca da atak geliyor o yüzden böyle kendine strese sokma nefes al sakinleşmeye çalış 

(4,982 puan) tarafından

Ben yine olursa hemen gideceğim doktora çünkü banada ilk 10 gün sıkıntıların fazlalaşabilir 15 gün sonra etkisini görürsün dedi kötü olmasam tekrar devam etmek istiyorum çünkü sürekli tetikteyim kalp krizi geçiriyorum aha ölecem evde tekim ben ne yapacağım yada sürekli çocuklarıma birşey olursa naparım eşime birşet olursa biz ne yaparız bana birşey okursa ne yaparlar ve bu düşünceler beni sık sık ağlatıyor bu şekilde yaşamakta çok yoruyor etkisini göreceksem sabredecem ama yine böyle olursam tabiki doktora giderim 🤲🤲🤲😟

(3,962 puan) tarafından

seni çok iyi anlıyorum, bunu ben evlenmeden önce yaşadım dokturun ilaçları kesinlikle fayda ediyor, hala ara sıra oluyor bende bu düşünceler ama eskisi kadar kötü değil elhamdülillah, sende inşallah iyi olursun ilaçların faydasını görürsün böyle yaşamak gerçekten çok yorucuydu.

(4,982 puan) tarafından

Allah razı olsun bacımm 😟inan çok zor ve bunları psikolojik olarak yaşadığıma inanmakta güçlük çekiyorum o kadar sahici ve acıtıcıydı ki aklım almıyor. İnşallah sende iyi olursun 🤲🤲❤️

+1 oy
(955 puan) tarafından

Gecmis olsun canim panikatak tam da boyle bir sey hosgeldin aramiza Allah kurtarsin. Onun panikatak oldugunu bildin ya artik hicbir zaman o kadar korkmayacaksin gelecek ve gicdcek cani istediginde maalesef. :/

(955 puan) tarafından

Gece 3 civari vucudun kortizol seviyesi en yuksek seviyede olur ataklar o saatlerde daha yogun hissettirip uykudan uyandirabilir korkma kalple ilgili tüm tetkikler yapildiysa bir kere de tiroidlere baktir ama belirtilerin panikatak.

(4,982 puan) tarafından

Allah razı olsun bacım hoşbulduk mu desen ne desem 🥹  bu sefer acayip hızlı bastırdı beynime hiç telkinde bulunamadım fırsatım olmadı 🤦🏻‍♀️  kalple ilgili birkaç ay önce efor ve EKG çekildi sorun çıkmadı dünde acilde troponin 1 bakıldı ekg çekildi tabi başka şeylerde bakıldı hepsi normlde sadece demirim çok düşük. Triodlerimede yeni bakıldı sorun yok şükür onda da🤲 sen ilaç kullanıyor musun? 

(955 puan) tarafından

Demirin dusuk olmasi da carpinti yapiyor canim panikatagi tetikliyor. Ben ilac kullanmiyorum ama karsi da degilim erteliyorum simdilik ama bildigim halde hala bazen bu sefer kalpten gidiyorum ya da deliriyorum dedigim oluyor ama gececegini bildigim icin bekliyorum oyle imkanim varsa hemen yuruyuse cikiyorum iyi geliyor.

(4,982 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım bende imkanım olursa çıkıp yürürüm 🤲 şükür bu gece olmadı inşallah olmazda. Umarım sende iyi hissedersin 🤲❤️ Demir için kullanacağım 

+1 oy
(9,886 puan) tarafından

Benim çantada zanax var atıyorum yarım geciyor😂

(4,982 puan) tarafından

Bende de citoles var 😅 ilk 1 hafta yarım alacam dün 5. Aldım böyle oldu bugon yine yarım aldım bakalım inşallah birşey olmaz 😅

(9,886 puan) tarafından

Olmaz olmaz😂 onla yaşıyorum tüm.jayatimi

(9,886 puan) tarafından

Olmaz olmaz😂 onla yaşıyorum tüm.hayatimi

(4,982 puan) tarafından

İnşallah 😅şifa olsun hepimize

+1 oy
(1,311 puan) tarafından

Allah muhafaza yaa bence ilacı kesmelisin yada veren dr gidip başka ilaç vermeli bu çok ciddi bir yan etki. Zaten bu hastalıktan kurtulmak için bu ilacı kullanacaksın ama ilacın yan etkisi bile panik atağını tetikliyor olmaz ya kullanma.

(4,982 puan) tarafından

Hocam doktor 10 gün sıkıntıların fazlalaşabilir çok fazla olursa gel dedi bakacam bugünde yarım aldım yine Allah korusun aynısı olursa gideceğim hemen. Aşırı gerçekti sormak istedim başına gelen var mı diye varmış biraz içim rahatladı ama tekrar ederse muhakkak gideceğim. İlacı kullanmasam hep böyleyim her an kalp krizi geçiriyorum hissi var ilk defa bu kadar kötü oldum ama bu doktorun söylediği fazlalaşma mı onu anlamak istedim 

(1,311 puan) tarafından

Ayy rabbim şifa versin bir an evvel her an var ise tabi muhakkak kullanman icab eder şuan nasılsın?

(4,982 puan) tarafından
+1

Şuan iyiyim şükür bende yatarken çok korktum ama şükür rahat bir uyku geçirdim hatta sayı olarak tutmadım ama sürekli ya şafi çektim 500 felan olmuştur hemen hemen ve uzun zamandır yattığım en rahat uyku oldu çok şükür 🤲🤲🤲

(1,311 puan) tarafından

Hayy maşaAllah Rabbim şifanı daim kılsın çok sevindim

(4,982 puan) tarafından
+1

Allah razı olsun hocam inşallah ❤️❤️❤️❤️🤲

+1 oy
tarafından

Çok çok geçmiş olsun umarım iyileştirsin erkenden 

Çok zor ben doğum sonrası yasadim  heleki ilk sene Cook zor geçti heleki ölüm korkusu bişey olcak korkusu sürekli huzuruzluk bende kaç defa dedum ilaç kullanacam doktor emsireyi birakmsn gerekiyor ilaç kulanman icin kızım küçüktü acmadim süt sureki kendi cabamla atlatmayı istedim kızım 10 Aylik oldu kalp hastası olduğunu öğrendik evden bile çıkamıyordum korkudan kızım öyle oldu ben oyleydim Cook zor şuan çok şükür dsha iyi biraz bile olsa eskisinden daha iyiyim o günleri hatırlamak bile istemiyorum😔

(4,982 puan) tarafından

Çok zor gerçekten 😟insan ne yapacağını bilmiyor hep bi huzursuzluk hep iç sıkıntısı bi daralma oluyor bende ilaç kullanmak istemiyordum ama git gide şiddetlendi korktum. Allahım şifa versin hepimize🤲🤲

tarafından
+1

Amin inşallah amin çok zor 

+1 oy
(8 puan) tarafından

Geçmiş olsun. İzzet gülü var youtubeden onu izlemeni tavsiye ederim. 

(4,982 puan) tarafından

Kesin izleyeceğim teşekkür ederim 🤲🤲

+1 oy
(6,129 puan) tarafından

Ablam zamanında böyle olmuştu bayıldı da sokakta. Panik atak teşhisi aldı. 2 gün önce de teyzemin birden sol kolu ve omzuna ağrı girmiş 2 kere bayılmış. Kas ağrısı demiş doktor da o da muhtemelen panik atak 

(4,982 puan) tarafından

Benimde annemde vardı antidepresan kullandı fayda etmedi akapunktur yaptırdı en sonu öyle şifayı buldu 🤲

0 oy
(2,898 puan) tarafından

Canım Gecmiş olsun hic görmedim senin postlarını ben İnşAllah gecer ya ilaçtansa🤲🥺

(4,982 puan) tarafından

Allah razı olsun canım inşallah 🤲🤲dua et bacım ❤️

(2,898 puan) tarafından

Dualarım seninle canım sendende Allah razı olsun 🤲🤲🤲❤️❤️

0 oy
(424 puan) tarafından

Bir insan bir kez olur panik atak hastası her gun ölür diye söylerler cok zor Allah yardımcınız olsun. Kendinizi surekli telkin etmeye rahatlatmaya çalışın hobi falan edinin orgu çanta ya da çocuklarla ortak bir seyler yapabilirsiniz belki

(4,982 puan) tarafından

Allah razı olsun canım evet bende yaşamadan bilmezdim böyle bir şey olduğunu hatta annemde ablamda da var abartıyorlar sanırdım öyle değilmiş. Bu aralar bol bol zikir çekmeye çalışıyor öyle rahatlıyorum sanki canım 🤲🤲❤️

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Antidepresan ilacına başladıktan sonra panik ataklar artar mı?
Evet, birçok antidepresan ilacının kullanımına başlandığı ilk 7 ile 14 gün içerisinde, beyin ilaca uyum sağlarken panik atak benzeri belirtiler ve kaygıda geçici bir artış görülebilir. Tedavinin ilk günlerinde yaşanabilecek bu adaptasyon süreci genellikle doktorlar tarafından beklenen bir durumdur, ancak şiddetli belirtilerde mutlaka ilacı yazan hekime bilgi verilmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Panik atak yaşarken vücutta uyuşma ve karıncalanma normal mi?
Panik atak sırasında yaşanan aşırı korku ve panik, vücudun 'savaş ya da kaç' mekanizmasını tetikleyerek hiperventilasyona (hızlı nefes alıp verme) yol açar. Bu hızlı nefes alıp verme süreci kandaki karbondioksit dengesini değiştirerek ellerde, ayaklarda ve vücudun çeşitli bölgelerinde yoğun uyuşma, karıncalanma ve yanma hissine neden olabilir.
Panik atak krizi sırasında evde tek başınayken ne yapmalı?
Panik atak anında en etkili yöntem, vücudun oksijen dengesini düzenlemek için kontrollü nefes egzersizleri yapmaktır. Burnunuzdan 4 saniyede nefes alıp, 4 saniye tutarak ve 6 saniyede ağızdan yavaşça vererek kalp hızınızı yavaşlatabilir, 'şimdi ve burada' tekniği ile çevrenizdeki 5 nesneyi fark ederek zihninizi yaşadığınız yoğun kaygıdan uzaklaştırabilirsiniz.
Panik atak ile kalp krizi arasındaki farklar nelerdir?
Panik atak genellikle aniden gelişen, yoğun ölüm korkusu ile seyreden ve 10-30 dakika içinde azalan belirtiler gösterirken, kalp krizi genellikle fiziksel eforla tetiklenen ve dinlenmekle geçmeyen göğüs ağrısı ile karakterizedir. Panik atakta EKG ve kan tahlili gibi klinik sonuçlar genellikle temiz çıkarken, kalp krizinde tıbbi müdahale gerektiren somut bulgular tespit edilir.
Panik atak geçirdiğimi nasıl anlarım ve ne zaman doktora gidilmeli?
Panik atak belirtileri arasında çarpıntı, terleme, titreme, nefes darlığı, göğüs ağrısı ve yoğun bir felaket veya ölüm korkusu yer alır. Eğer bu belirtileri ilk kez yaşıyorsanız veya mevcut sağlık durumunuzda bir değişiklik fark ediyorsanız, altta yatan organik bir sorun olup olmadığını netleştirmek için acil servise veya bir kardiyoloji uzmanına başvurmanız en güvenli yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 168 göst.
0 oy
3 cevap 400 göst.
23 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Amour (2,037 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 221 göst.

Kategoriler

1,513,696 soru

24,686,398 cevap

368,085 kullanıcı

...