11 aylık oğlum neden sürekli hırçın ve çok huzursuz?

0 oy
921 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (10,267 puan) tarafından

Benim iki kızım üçüncü erkek deyince doktor çok sevindim yalan yok ama öncesinde de sonrasın da da hep Allah im hayırlısını istiyorum sağlıklı olsun hayırlı olacaksa olsun diye şu an oğlum 11 aylık resmen illallah etmişim elinden 😞 ne uyuyor ne duruyor ilk 3 ay gaz sancısı vardır ondan dedik 6 aylıkken diş dedik ama şu an ne derdi var hiç anlamıyorum hasta değil aç değil yemesini içmesine dikkat ediyorum yine de boş iki saniye  boşlukta ablasının saçlarına yapışıyor kavga kıyamet 🤦🏼‍♀️ ben kucağıma aldığımda yüzümü cimaliyor saçımı çekiyor altını değiştirmem tekmeliyor beni iki ayağıyla birden asla izin vermiyor degisterimeme. 🥴

Sizde durumlar nasıl ne zaman düzelecek akıllı olacaklar 

22 Cevaplar

0 oy
(1,467 puan) tarafından

Bir yürüyüsün ortam içine çıksın ozaman görelim 🤣🥳 kız benimki 2bucuk yaşında anlatsam aglarsin halime

(10,267 puan) tarafından

Ay desene daha zor günler bizi  bekliyor 🤭 😂 🤦🏼‍♀️ 

-Reklam-
0 oy
(179 puan) tarafından

Yumurtlama gunundemi ilişki oldu erkek bebek bende istiyorum kızım var 

(10,267 puan) tarafından

Bilerek bir şey yapmadım kızım daha 5 aylıkken hamile kaldım 4 aylıkken ilk muayeneye gittim dedi erkek 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

11 aylık bebeklerde neden sürekli hırçın ve huzursuz davranışlar görülür?
11 aylık bebeklerde gözlemlenen huzursuzluk genellikle keşfetme isteği, ayrılık kaygısı veya fiziksel sınırlarını test etme çabasından kaynaklanır. Bu dönemde bebekler çevrelerini daha aktif şekilde keşfetmeye başladıkları için kısıtlandıklarında tepki gösterebilirler; aynı zamanda diş çıkarma süreçleri veya uyku düzenindeki değişimler de bu hırçınlığa katkıda bulunan temel fiziksel faktörler arasındadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
11 aylık bebek alt değiştirirken neden sürekli tekme atar ve ağlar?
11 aylık bebeklerin alt değiştirirken tekme atması, hareket kabiliyetlerinin artmasıyla birlikte sabit durmaktan hoşlanmamalarından kaynaklanır. Bu yaş grubundaki bebekler özgürce hareket etmek istedikleri için alt değiştirme gibi hareketsiz kalmaları gereken anları bir kısıtlama olarak algılayıp direnç gösterebilirler; bu durumu aşmak için dikkatini başka bir oyuncakla dağıtmak veya hızlı hareket etmek etkili olabilir.
Bebekler neden sürekli saç çekme ve tırmalama davranışı sergiler?
Bebeklerde saç çekme, tırmalama veya ısırma gibi davranışlar genellikle duygularını ifade etme biçimi ya da el-göz koordinasyonunu keşfetme çabasıdır. Bu yaştaki bebekler henüz empati kuramadıkları için yaptıkları hareketin karşı tarafa acı verdiğini anlamazlar; bu davranışları durdurmak için sakin ancak kararlı bir şekilde elini tutarak hayır demek ve tepkisiz kalmak zamanla bu alışkanlığın sönümlenmesini sağlar.
11 aylık bebeğin uyku ve huysuzluk dönemi ne zaman sona erer?
Bebeklerdeki huysuzluk ve uyku düzensizliği dönemleri genellikle büyüme ataklarına bağlı olarak gelişir ve geçicidir. 11-12 aylık dönemde artan bu huzursuzluklar, bebek yürümeye başladığında veya kendini daha rahat ifade edebildiği 15-18 aylık dönemlere doğru yerini daha sakin bir sürece bırakır; bu süreçte tutarlı bir uyku rutini oluşturmak bebeğin kendini daha güvende hissetmesini sağlar.
Bebeklerin hırçın davranışları karşısında ebeveynler nasıl davranmalıdır?
Bebeklerin hırçın davranışları karşısında ebeveynlerin en temel yaklaşımı sakinliklerini koruyarak sınırlarını net bir şekilde belirlemeleri olmalıdır. Fiziksel müdahale yerine dikkat dağıtma yöntemlerini kullanmak, bebeğe güvenli bir ortam sunmak ve gün içindeki enerjisini sağlıklı aktivitelerle boşaltmasını sağlamak yaşanan çatışmaları önemli ölçüde azaltacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 354 göst.
9 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Kurabiyelerinannesi (2,719 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 440 göst.
30 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 185 göst.
0 oy
2 cevap 179 göst.

Kategoriler

1,514,119 soru

24,692,869 cevap

368,434 kullanıcı

...