Tiroid biyopsim temiz çıktı, ameliyat olmam gerekir mi?

0 oy
225 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (104 puan) tarafından

Merhaba hanimlar triot hastasiyim ve uzun zamandir kontrol altindahim ha bire biyopsi aliniyordu ama sonuc alinamiyoru bu sefer parca alindi ve temiz dendi haliyle ameliyat olmam lazim buyuklugunden dolayii bu gun boyle bir haber aldim ne zamandir korkum vardi kotu sonuc alicam diye esimde nornalde hep cicek alir bana sevinirim mutlu olurum ama bu gunki buketi beni cok duygulandirdi :) duygulanmamim sebebi yasadigim korkuyu megerse iliklerine kadar yasiyoemus bu gunde mutlu haberi duyunca cicek almis ☺ Cok iyi bir es ona sonsuz tesekkur ediyorum ve Allaha hamd olsunkj oyle birini karsima cikarmis umarim hep boyle kalir ve hic degismez 🤲☘️

image

2 Cevaplar

0 oy
(104 puan) tarafından

☺🤲 bana dua edin yarin ameliyat,gunu,alacagim 

(570 puan) tarafından

Çok Geçmiş olsun Allah şifa versin evet çok şanslısınız 

(104 puan) tarafından

Allah razi olsun ☺🤲 meğer saglik ne önemliymis o korku o bekleyiş heran kötû  cikar hissiyati cok kotu 

-Reklam-
0 oy
(3,584 puan) tarafından

Rabbim şifa versin insan sağlığıyla imtihan oldumu hayatinda ne boş şeylere üzüldüğünü anlıyor evinizdeki huzur daim olsun 

(104 puan) tarafından

😓Gercekten saglik cok baskaymis basina gelmeden anlamiyor insan simdi bir cok hayalimi kenara ittim kafaya takmamayi ve stres yapmamaya özen gosteriyorum artik 

(3,584 puan) tarafından

Allah yaşatmasın bende babamda yaşadım o yoğun bakimdayken birisi beni aramıştı demişti para olsa bi oda dolu bi faydasi yok paranın geçmediği yer sağlık demişti çok doğru sağlığımız yerinde olsun gerisi bı şekilde ilerliyor çok şükür 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Tiroid biyopsisinde temiz sonuç çıkınca ameliyat neden gerekir?
Tiroid biyopsisinin temiz çıkması, alınan parçada kanser hücresi görülmediği anlamına gelir ancak nodülün boyutu büyükse bası etkileri yaratabilir. Nodülün soluk borusuna, yemek borusuna veya damarlara baskı yapması durumunda nefes darlığı, yutma güçlüğü veya ses kısıklığı gibi sorunları önlemek için cerrahi operasyon planlanır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Tiroid ameliyatı öncesi korku ve kaygı nasıl yönetilir?
Ameliyat öncesi duyulan korku çok doğaldır; bu süreçte sevdiklerinizle hislerinizi paylaşmak ve onlardan destek almak kaygıyı hafifletir. Ayrıca doktorunuzdan ameliyatın teknik detaylarını öğrenmek, bilinmezlikten kaynaklanan stresi azaltarak zihinsel olarak daha güvende hissetmenize yardımcı olur.
Büyük tiroid nodülleri ameliyatsız takip edilebilir mi?
Büyük tiroid nodülleri, hastada herhangi bir şikayet yaratmıyorsa ve biyopsi sonuçları iyi huylu geliyorsa doktor gözetiminde düzenli aralıklarla takip edilebilir. Ancak nodülün boyutu fonksiyonel bozukluğa, kozmetik sorunlara veya mekanik bası belirtilerine neden oluyorsa cerrahi tedavi öncelikli seçenek haline gelir.
Tiroid biyopsisi temiz geldikten sonraki süreç nasıldır?
Biyopsi sonucunun iyi huylu gelmesi sürecin en önemli kısmıdır ve cerrahi karar genellikle nodülün boyutu veya hastanın genel sağlık durumuyla ilişkilidir. Ameliyat kararından sonra doktorunuz kan değerlerini kontrol eder, anestezi hazırlığı yapar ve nodülün çıkarılması için size uygun olan en doğru cerrahi yöntemi belirleyerek süreci başlatır.
Tiroid ameliyatı sonrası iyileşme süreci ne kadar sürer?
Tiroid ameliyatı sonrası hastanede yatış süresi genellikle 1 ila 2 gündür ve tam iyileşme süreci kişinin genel sağlık durumuna bağlı olarak 2 ila 4 hafta arasında değişir. Operasyon sonrası ilk günlerde boyun bölgesinde hafif gerginlik veya yutkunma hassasiyeti hissedilebilir ancak bu durum doktorun önerdiği ağrı kesicilerle kolayca kontrol altına alınabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
33 cevap 3,440 göst.
0 oy
5 cevap 435 göst.
+1 oy
4 cevap 722 göst.
14 Aralık 2024 Diğer kategorisinde 1Sehzade Annesi (553 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 523 göst.

Kategoriler

1,514,539 soru

24,698,107 cevap

368,758 kullanıcı

...