Liseyi bitirdikten sonra aile baskısıyla kapanmak zorunda bırakıldım. Hep pantalon giymek isterdim ama babam kızardı etek giymek zorunda kalırdım. 38 yaşındayım travmalarımı atlatamadım çocukluğumdan nefret ederim.
Bu sabah çocukluğuma indim midem bulanıyor kendimi berbat hissediyorum.
Günün kalanı güzel geçmesi için bişi yazın lütfen...
Bi kissa okumustum aklimda kaldigi kadariyla anlatiyim
Bi talebe varmis vakti zamaninda izin gunu evdeyken teheccude uyanmis o kadar uykusu varmis ki abdest almaya kalkarken oflamis poflamis aglamaya baslamis o arada bi ses duymus o kadar uyuyanin icinde seni sevdim sectim huzuruma kabul ettim diye mi agliyosun demis
Senin is de o hesap olmus zor biliyorum herkes ciril ciplak gezerken o yaz sicsginda ortunmek cok zor herkes suslenip puslenirken tesetture uygun degil diye yapamamak cok zor herkes pantolon sort crop giyerken saclarini savura savura mis gibi parfumler kokarak gezerken ortunmek cok zor ama ne icin yapiyosun kim icin yapiyosun bunu hatirlamak insani cok motive ediyo bu dunya gelip gecici yerin altina girmek var ama cikmak yok o yuzden orasi icin surda yasayacagimiz 3 5 senede hazirlik yapmak sabretmek gerekmez mi
Çok doğru. Teşekkür ederim
Çok güzel bir kıssa
Ayy ne güzel yazmışsın canım keşke bunları bu kalın kafamıza sokabilsek.
Geçmiş artık yapacak birşey yok elinden geliyorsa bu saatten sonra yapamadıklarını yapmaya bak mutlu olmaya çalış benimde izin vermezdiler pantolona hayatta dışarı çıkmadım ailem olmadan yanımda o yüzden hiç arkadaşım yoktu telefonumu eşim aldı telefona bile izin vermediler şimdi evlendim eşim pantolona karşı tek gezmeme karşı hele bide anası babası var keyfimin kahyası olmuşlar 24 yaşındayım ama sanki 50 yaşında hissediyorum geldim dünyaya ama gelmez olaydım diyorum boş yalan Dünya kimsenin kimseye Hayrı olmayan boş Dünya üzme kendini sende🥲
Sağolasın...
Ben de 11 yaşında babamın zoruyla kapandım . İlk yıllar çok zorlanırdım bütün arkadaşlarım açıktı. Şuan 28 yaşındayım iyi ki kapanmam için zorlamış diyorum. Yoksa kapanmazdım ben . Şükrediyorum şuan .
Büyüdun artik gecmisi unut önüne bak icinde kalan ne varsa seni rahatsiz eden üstüne git bunların ve kendin gibi yaşa müsade etme kimseye
Bende bekarken sürme rimel çok severdim 18 yaşında kapandım yaş oldu 36 hiç sürmedim bazen istiyorum böyle evde süreyim felan ama yapmıyorum rabbim nevse ağır gelen şeylerden korusun inş önümüz Ramazan daha manevi şeyler yaşandığı için içindeki boşluk dolar bence🌸
Dunu bugünde yaşarsak yarınlara umutla bakamayiz ki 🌸☺️
Geçmiş travmaları atlatmak kolay değildir insanın aklına gelince ince bi sızı olur yüreğinde yapamadıkları yaşayamadıkları için buna sebep olanları suçlar yada öfkesini çevresinden hayattan çıkarıp hayatı kendine ve çevresine zehir eder yada kabullenip mutlu olmak için kendine yeni bi yol çizer siz ömür boyu düşünüp mutsuz olmak mı isterseniz yoksa olan olmuş geçmişi değiştiremem ama geleceğime yön verebilirim diye kendinizi mutlu etmek mi isterseniz buna karar verin önce tesettür meselesine gelince gerek sosyal medyada gördüğümüz kadarıyla gerek cevremizde aile baskısıyla kapanan bir çok insan ya evlendikten sonra o baskıdan kurtulduğu için açılıyor yada çok başka şekilde ama bi şekilde açılıyor bazıları dozunu kaçırıyor bana kalırsa ama o baskıdan kurtulmanın verdiği mutlulukla saçmalıyor bi çoğu şuan isterseniz yine pantolon giyebilirsiniz o zaman yaşayamadıgınız ne varsa şimdi yaşayabilirsiniz (açılın demiyorum lütfen yanlış anlamayın) bunun için maniniz mi var
Hiçbir manim yok aslında sadece çocukluğumu anımsatan bi olay yaşayınca boğazım düğümleniyor.
Çok zor biliyorum ama olan oldu deyip kabullenmekten başka çareniz yok geçmişin acı hatıraları canlanınca insanın yüreğinde bi sızı oluyor maalesef mühim olan bununla başedebilmek bunu tekrar tekrar düşünüp öfke ile hareket etmemek bunu başarabilecek kadar güçlü olduğunuzu düşünüyorum üzüleceğiz ama elden ne gelir
13 yasında kapandım ailem baskı yapmadı cevre ama hep sorardı zorlamı kapandı diye yok derdım bilmiyorum oyle gordum annem ablam hep kapalı Baska bırsey bimedim nefsin senı kurcalıyor suan destek al sunuda unutma kimse yasattıgı yanına kalmayacak
Bende 15 yaşında babamın zoruyla kapanmıştım. Günlerce evde ağladığımı hatırlıyorum. O yaşlarıma ait tek bir fotoğraf karesi yok elimde. 18 yaşına gelince kavga kıyamet açıldım. Şimdi kapanmak bana resmen eziyet geliyor. Türbandan aşırı soğuk biriyim. Keşke aileler bazı şeyleri zorla yaptırmaya kalkmasalar
Bizim çocukluğumuzdaki kuşaktaki anne babaların hepsi İnan böyle yani hepimizin anne babaları ile ilgili travmaları vardır. Çocuğu anlamak şöyle dursun çocuğu korkutarak tehdit ederek Allah yakar Allah cezalandırılır diyerek dini öğrettiler maalesef. Ama bu hakikati gerçekleri değiştirmiyor kapanmak dinimizin emri yaparsın yapmazsın ne kadar derece tesettürü giyinirsin giyinmezsin sana kalmış bir şey. Ben ve benim çevremdeki birçok akrabam bu şekilde kapandı. Pişman mıyım değilim örtümü seviyorum tesettürlü olmayı seviyorum zihnim açık, algım açık benim ,hani fikirlerim açık. Tesettür sadece dış görünüşümü yansıtıyor
BenimBenim babam öyleydi yalnız hiçbir yere gidemezdim Hatta hiçbir yeri bilmiyordum zamanla öğrendim Hala da öğrenmeye çalışıyorum Yolları falan öyle dışarıya çıkamadım dışarıdaki kapıya çarşaflar tutardı böyle öyle baskıcıydı telefonum yok de telefonuma eşim aldı eşim pantolon sevmiyor Ben de giymiyorum zaten haram diye ama gezmeme etmeme karışmıyor arabaya biniyorum İstediğim yere gidiyorum geliyorum tesettür de kendime çok yakıştırıyorum çok güzel yakışıyor
Zorlanmiyorum ama zorla kapatilmadim zorla kapatilsam istemeyebilirdim bu durumda ne desem yanlsi olur
Bnde ergenlik döneminde açıktım aılem muhafazakâr bir aıle abim ımamlık yapardı ama bn hep acık gezmek isterdim onun yanında kapanırdım korkudan heveesimi aldım kolsuz kısa etek kot pantolon gydim hep ama sonunda uyarıcı rüyalar görmeye başladım Allah ıcın tam kapandım suan 30 yasındayım ve ıyıkı kapalıyım diyorum ama gunah olmasa acık olurdum 😁😁😁
1,498,870 soru
24,483,527 cevap
357,193 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın