0 oy
291 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,665 puan) tarafından

Kızlar ben 6 ay önce spiral taktım hep gününden önce gelirdi bu ay iki gün geçti en son 11 ocakta oldum ama afedersiniz mantar enfeksiyonu oluşmuş bende birkaç gündür onla uğraşıyorum ilaç aldım spiral takanlarda İlk sene hamile kalanlar var mı yapay zeka ya sordum 1000 de 8 ihtimal verdi ama ben çok korkuyorum 😢

12 Cevaplar

0 oy
önce (1,730 puan) tarafından

O kadar gecikme normal ya, çok bi belirtin yoksa korkma

önce (3,665 puan) tarafından

Yok ama korkuyorum inşallah öyledir 

-Reklam-
0 oy
önce (67 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım çok zor spiral ile hamile kalma olasılığı+ prezervatif de kullanırsanız sorun olmaz

Onu zaten kulllanmak istemiyorum eşim sahsi ondan taktım bakır spiral ama bakalım inşallah 

Sağolasın 

mesela ben spiral kullanıyorum eşim çok rahatsız oluyor hissediyorum oraya değdigini diyor bu neden kaynaklı olabilir acaba

Aa ben sormadım ama öyle bir durum yok bence eşim derdi illa kontrole gittinmi bu ara

önce (1,620 puan) tarafından

@Deryadenizmisali eşinin psikolojik canım hissetmesi mümkün değil çünkü spiral rahimde 🥲adet zamanı rahim aşağı indiği için bi o zaman ipini hisseder 

0 oy
önce (8,711 puan) tarafından

Sadece spirale güvenilmez. Ek yöntem var mı

Biz spiral + prezervatif ile korunuyoruz en sağlam yöntem 

Kesinlikle çift yöntem şart. 

İşimizi riske atamayiz canım eşim spiralden çok rahatsız oluyor ileriye gitmiyor ucu değiyor diyo bende diyorum yapacak bişe yok gittiği yere kadar 🤣🤣

Ya ek yöntem prezervatif oda eşim kullanmıyor yumurtlama günlerini takip ediyorum ama  bakır spiral lerde 100 de 99 veriyorlar inşallah 1lik kısımda omam 

Gulistan geri çekilme yapın. Burda kaç kişi spirali kaymadan hamile kaldı. Benimki de kaydı çıkardım

0 oy
önce (1,762 puan) tarafından

Spiralle korundum hep yılda bir kontrolu aksatmassan çok düşük bı risk var tabi bide mesela ben 10 yıllık taktırdım dk dediki onun koruyuculuğu 8 yıl bilgi olsun 

Bide arada erken yada geç adet yapıyo ara kanama arada yapiyo olabiliyo yani

0 oy
önce (4,542 puan) tarafından

Normal canım 

Ben her ay düzensiz olurum ama illa ki olurum

Bir iki gün 5 gün bunlar normal 

0 oy
önce (70 puan) tarafından

Ben 2 senedir takmisim hala adetim duzelmedi bazen erken olurum bazen gec bazen uzun sûrûyor bazen tam.gununde bitiyor spiral oyle aliss :) taktirmadan once gûnû gûnune olurdum simdi hepsi karman ckrman oldu 😅

0 oy
önce (2,483 puan) tarafından

Çok geçmemiş ama benim ablam spiralle hamile şuan 

Ne kadar olmuştu ablanın spiral takılli

0 oy
önce (7,662 puan) tarafından

6 ay önce taktırdınız peki daha sonra kaymışmı diye kontrole gttinizmi ? Bende taktırmıştım benimkisi kaymıştı ben taktırdıktan 5 ay sınra gtmiştim doktora . Spiral var diye kontrole gitmemezlik olmuyor her 6 ayda bir kontrole gidilmesi gerekiyormuş doktorum öyle demişti 

Ben taktırdıktan 2 ay sonra kontrole gittim doktor da dedi senede bir gel bir sorun olmayınca

0 oy
önce (287 puan) tarafından

Antibiyotik kullanmkşsan ondan gecikmiş olabilri 

Hayır kullanmadım 

0 oy
önce (1,123 puan) tarafından

Canım ben de bir buçuk sene önce taktım Çok şükür şu ana kadar herhangi bir şey olmadı enfeksiyon mantar genel olarak  bayanlarda mevcut olan bir durum bazı dönemlerde ama koruyor yani spiral ama 6 ayda bir kontrole gidiyorum ben

Bende de uzun zaman sonra ilk defa oldu

0 oy
önce (6,766 puan) tarafından

Burda okudum spiral taktırdıktan 2 ay sonra hamile kalmış. Tabi sende öyle dir demiyorum ama oladabilir. 

0 oy
önce (1,048 puan) tarafından

Hiçbir ilaç ne bileyim antibiyotik ağrı kesici falan aldın mı ben ilaç falan kullandığımda genelde 8-10 gün falan bir gecikmem oluyor 4 yıldır spiralliyim düzensizlik oluyor genelde spirallerde

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 226 göst.
29 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Sevmm (2,399 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 149 göst.
11 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Balli.lokma (94 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 157 göst.
30 Temmuz 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde Elifff.. (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 157 göst.