Kira sözleşmesini kaybettim, yeni evde geçerli olur mu?

0 oy
464 göst.
Diğer kategorisinde (232 puan) tarafından

1 ay once taşındık eski evimizin kira sozleşmesi var hanü bi ara devlet bize yanlıs evi ev sahibine vermişti bizde o yanlıs evden adamın diyer evine gectik bencr bu da gecerli olur sadrce adres değisti

6 Cevaplar

+2 oy
(8,378 puan) tarafından

Dediğinden bişey anlamadım.. önce kafanı topla sonra yaz ve cevabı kendin vermişsin yani kendin çalıp oynamışsin

(232 puan) tarafından

Kendin calışıp oynamışsın ne demek ya birsry sorduk boyle tersliyecekseniz cevap vermeyin hic

(4,718 puan) tarafından

Yazar sizi terslememiş ve yorumlara bakarsanız çoğu kişi anlamamış neyi anlatmak ne sormak istediğinizi blogunuzu tekrar düzenleyin bence ama bu sefer biraz açıklayıcı olsun gerçekten anlamadık neyi sormak istediğinizi

(8,378 puan) tarafından

Evet terslemedim yazım şeklin anlaşılır değil 

-Reklam-
+2 oy
(854 puan) tarafından

Türkçe altyazı gelirse yardımcı olmak isteriz. 

(232 puan) tarafından

Yok istemez insanı anca terslersiniz lutfen kimse kimseyi terslemek için cevap vermesin

+1 oy
(5,186 puan) tarafından

Hayır sakın oyle yapmayın başınıza dert acarsınız dıger ev dolu gozukur sızın oturugunuz ev boş gelde uğraş bi an once oturdugunuz eve sozlesme yaptırın

(232 puan) tarafından

Ay doğru diyorsun valla nasıl da mantıklı birsry dediniz allah razı olsun canım ya😇☺️

0 oy
(7,165 puan) tarafından

Bina numarasi kat sayısı daire numarası  apartman ismi vs hersey aynı ise belki ama degilse yeni kira sozlesmesi yapmanız lazim ben olsam işimi garantiye alıp yeni yapardım çünkü gectiginiz evin daskı vs farklıdır 

(232 puan) tarafından

Oylemi haklısınız bu arada beni anlamanıza cok sevindim oyle yapalım anca çok tesekkur edrim 

(7,165 puan) tarafından

Yani ben olsam oyle yapardım abonelik actirirken vs sorun yaşarsınız ikametgah alirkende aynı sekilde anladım çünkü eski postlarin aklima geldi hic bilmeyen anlayamaz tabiki cok karışık yazmışsın 

(232 puan) tarafından

Aslında bizim durumumuz çok karışık kime anlatıysam bu ev olayını hayretler icinde kalıyorlar Oyle de abla insanıda tersliyorlar🙂

(7,165 puan) tarafından

Birsey olmaz sende duzeltiver postunu açıklayıcı sekilde kimse terslemez sıkma canını 🫶

(232 puan) tarafından
+1

Yok ya siz beni aydınlatınız yeterli bu bana

0 oy
(2,037 puan) tarafından

Şimdiki güncel ev hangisiyse ona sözleşme yaptırın

(232 puan) tarafından

Guncel evin sozleşmesini evde bulamıyoruz daha yeni taşındik zaten eşim bi yerde unutmuş kesin tekradan yapmaları gerekiyo bakalım nasıl olucak

0 oy
(463 puan) tarafından

Ben anlamadim ama malesef ev sahibi ayni olsa da adres sizin evin adresini degil geçerli olmaz ev sahibinden fotokopisini alabilirsiniz 

(232 puan) tarafından

Maalesef o da diyo bende de yok ama normalde olması gerekir 

(463 puan) tarafından

İnşallah yoktur onda

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kira sözleşmesini kaybettiğimde hukuki olarak ne yapmalıyım?
Kira sözleşmesini kaybettiyseniz öncelikle ev sahibinizle iletişime geçerek sözleşmenin bir kopyasını talep etmelisiniz. Eğer ev sahibi ile irtibat kuramıyorsanız, banka üzerinden yaptığınız kira ödeme dekontları, kira ödemesi yaptığınıza dair yazışmalar veya depozito makbuzları sözleşmenin varlığına dair delil niteliği taşır. Ayrıca e-Devlet üzerinden taşınmazın güncel kira beyan bilgilerini kontrol edebilir veya noter onaylı bir suret olup olmadığını araştırabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eski adresimdeki kira sözleşmesi yeni taşındığım ev için geçerli mi?
Hayır, kira sözleşmesi belirli bir gayrimenkulün adresi ve özellikleri üzerine düzenlendiği için adres değişikliğinde eski sözleşme yeni ev için geçerli değildir. Taşındığınız yeni ev için ev sahibiyle mutlaka yeni bir kira kontratı yapmanız gerekir. Sözleşmedeki adres bilgisi ile oturulan yerin farklı olması, olası hukuki uyuşmazlıklarda ispat sorunu yaşamanıza ve tahliye süreçlerinde zorluklarla karşılaşmanıza neden olabilir.
Ev sahibi ile kira sözleşmesi yapmadan oturmak riskli mi?
Kira sözleşmesi yapmadan evde oturmak hem kiracı hem de ev sahibi için büyük hukuki riskler barındırır. Yazılı bir sözleşme olmaması durumunda kira bedelinin ne kadar olduğu, kira süresinin başlangıcı, evin demirbaş durumu ve depozito iadesi gibi konularda ispat yükü zorlaşır. Olası bir anlaşmazlıkta mahkeme kira ilişkisinin varlığını ispatlamanızı isteyecektir, bu nedenle her zaman yazılı ve imzalı bir sözleşme düzenlenmesi önemlidir.
Kira sözleşmesi kaybolduğunda ev sahibi bizi evden çıkarabilir mi?
Sözleşmenin kaybolması doğrudan bir tahliye sebebi değildir ancak belirsizlik yaratır. Ev sahibi kira ödemelerinizi düzenli yapıyorsanız ve sözleşmeye aykırı bir durumunuz yoksa sadece sözleşme kayboldu diye sizi evden çıkaramaz. Ancak sözleşmenin yokluğu, kira artış oranları veya evin tahliyesi gibi konularda ev sahibinin daha avantajlı bir pozisyon almasına veya kira tespit davası açılmasına zemin hazırlayabilir.
Kira sözleşmesinin örneğine nasıl ulaşabilirim?
Kira sözleşmesinin bir örneğine ulaşmak için öncelikle ev sahibinden veya varsa emlakçıdan fotokopi isteyebilirsiniz. Eğer taraflar arasında güven sorunu varsa, yeni bir sözleşme düzenleyerek haklarınızı güvence altına almalısınız. Sözleşme içeriğinde mutlaka taşınmazın adresi, kira tutarı, ödeme günü, depozito miktarı ve tarafların güncel kimlik bilgilerinin yer aldığına emin olun ve bu yeni sözleşmeyi her iki tarafın imzalamasını sağlayın.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 717 göst.
13 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 207 göst.
0 oy
23 cevap 1,726 göst.
26 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Eylülünannesi (699 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,816 soru

24,702,307 cevap