Çocuk yardım başvurumun onaylanıp onaylanmadığını nasıl anlarım?

0 oy
105 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (45 puan) tarafından

Yardıma başvurdum bu şekilde başvurunuz alındı diyor  ilk öğretmenim ailem uygulamasından baktım ama onda da böyle gözüküyor başvuru varmı yokmu anlamadım yardımcı olurmusunuz

image

image

1 cevap

0 oy
(1,367 puan) tarafından

Tamam mesaj gelecektir zaten cnm

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuk yardım başvurusu yaptım, başvurumun onaylanıp onaylanmadığını nereden görebilirim?
Çocuk yardım başvurunuzun güncel durumunu e-Devlet Kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti sayfasından sorgulayabilirsiniz. Başvurunuz alındı uyarısı, işlemin sisteme kaydedildiğini ancak inceleme sürecinin henüz sonuçlanmadığını gösterir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
E-devlet üzerinden çocuk yardımı başvuru durumu nasıl sorgulanır?
E-devlet şifrenizle sisteme giriş yaptıktan sonra Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama ekranına giderek başvurunuzun son durumunu anlık olarak görüntüleyebilirsiniz. Burada yer alan durum bilgisi kısmında başvurunuzun 'değerlendirmede', 'kabul edildi' veya 'reddedildi' şeklinde hangi aşamada olduğu belirtilir.
Başvurunuz alındı ne demek ve bu aşamadan sonra ne yapmam gerekiyor?
Başvurunuz alındı ibaresi, talebinizin sisteme başarıyla düştüğünü ve ilgili birimler tarafından dosyanızın inceleme sırasına alındığını ifade eder. Bu aşamada herhangi bir ek işlem yapmanıza gerek yoktur, kurumun belirttiği inceleme süresi içerisinde başvurunuzun sonuçlanmasını beklemelisiniz.
Çocuk yardımı başvuru sonuçları ne zaman ve nasıl açıklanır?
Sosyal yardım başvuruları genellikle 30 gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılır. Sonuçlar e-Devlet üzerinden bildirildiği gibi, başvuru esnasında verdiğiniz iletişim bilgilerine SMS yoluyla da bilgilendirme mesajı gönderilebilir.
Çocuk yardımı başvurum neden uzun süre değerlendirmede kalıyor?
Başvurunun uzun süre değerlendirmede kalması, dosyanızın gelir tespiti ve sosyal inceleme süreçlerinin kapsamlı bir şekilde devam ettiğini gösterir. İnceleme yoğunluğuna göre bu süre uzayabilir, ancak durumunuzda bir değişiklik olduğunda e-Devlet sistemindeki güncel sorgulama ekranına yansıtılacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 232 göst.
10 Haziran 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Faruk un annesi (125 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 248 göst.
0 oy
4 cevap 681 göst.
0 oy
13 cevap 624 göst.
13 Şubat 2026 Diğer kategorisinde Emine S (39,694 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,007 soru

24,663,593 cevap

366,864 kullanıcı

...