0 oy
121 göst.
önce Diğer kategorisinde (427 puan) tarafından

Slm kizar benim oğlum 15 aylik ve ek gidayla hic ama hic arasi yok ne veriyorsam red ediyor süt veriyorum yemiyor mama veriyorum icmiyor yemeklerle de arsi yok hep beni emiyor aksamlar artik cok zorlaniyorum geceleri 6 7kez uyaniyor emmek icin ne yapacam boyle yardim edin

6 Cevaplar

0 oy
önce (13,907 puan) tarafından

Benim kızımda öyleydi 17 aylıkken mecburen memeden kestim bu yüzden sonra yemeye başladı ama kilosu çok iyiydi sadece emmesine rağmen

önce (427 puan) tarafından

Bnmkinin kilosu 9 kilo

önce (13,907 puan) tarafından

Valla ben memeden kestim öyle rahatladım yani. Kilosuda çok yok meme doyurmuyor muhtemelen kes bence ufaktan 

-Reklam-
0 oy
önce (10,024 puan) tarafından

gece emzirmesini 15 ay gibi kesmiştim ben. Gün içinde de ne yerse kar gözüyle baktım. önce hep yedirmeye çalıştım sonra emzirdim.

kimi zaman yedi kimi zaman yemedi. genelde diş çıkarttığın veya hasta olduğunda yemiyordu atak dönemlerinde yemiyordu 

önce (427 puan) tarafından

Bu hic yemiyor gece emzirmesini nasil kestin acaba benimki çok sık uyanıyor emzirmessem surekli agliyacak

önce (10,024 puan) tarafından

ağlamasına katlanarak. 

biraz acımasızca gibi ama ağlar ağlar susar şeklinde yaklaşmadım. o uyandı meme istedi vermedim, ağladı su verdim kucağımda salladım ayağımda salladım, eşime verdim o sakinleştirmeye çalıştı. ama vermedim memeyi, o kadar ağlattıktan sonra vermenin de bir alemi yok. uyudu, 1 saat sonra tekrar uyandı aynı döngü devam etti. böyle böyle uyanma sıklığı azaldı ve nerdeyse 1 hafta içinde tamamen bitti diyebilirim.

sonrasında gazı olursa veya diş çıkarıyorsa falan o dönemlerde kalktı. 1 hafta ağlamasına dayanman lazım bırakmayı düşünüyorsan ve kararlı olman lazım. o kadar ağlattıktan sonra vereceksen hiç o topa girme

0 oy
önce (6,729 puan) tarafından

Memeyi biraktircaksin ondan ne kadar artık gida alabilirki 

0 oy
önce (773 puan) tarafından

Gece o kadar emerse gunduz yer mi gulum zaten gece karni doyuyo beslenoyo birazcik da yemek yemeyi sevmeyen cocuksa hic yemez gunduzleri gece emzirme o kadar sabah uyaninca da emzirme once kahvati ver bi de oyle dene bakalim 

0 oy
önce (1,735 puan) tarafından

Cano benimkide öyle beni emzik olarak kullanıyor arada zorla çorba veriyorum zorla yiyo yani iki lokma yesin diye etmediğim dans şekli kalmıyor bu süreçte böyleler ama sütten kesince daha düzeliyor yemeye basliyorlar

0 oy
önce (644 puan) tarafından

Uyku eğitimi vermelisin . Gece emmeyi tek seferde değil sayıyı azaltarak bırak .her ağladığında yanına gitme .ayrı odası mutlaka olmalı.gün içinde 1 uyku ve bu uykuyu da karanlık ortamda yapmalı bunun için karartma perdesi şart.hatta geceleri de o perdeyi çekmelisin . Bebekler 30 40 dk lık ilerleyen zamanlarda 1 er saatlik uyku döngüleriyle uyurlar . eğerki uyku döngülerinde ufak bir ışık olursa uykusu açılır uyanır yada ağlar senide hemen ağlayınca yanında buluyorsa bunu artık alışkanlık edinir .

Bak nazar etmeyin anlatmakta istemiyorum ama oğlum 22 aylık olacak 2 hafta sonra. Bu zamana kadar en çok uykusuyla uğraştım. Şuan 13. Aydan beri kendi odasında zifiri karanlıkta kendi başına uyuyor . En zorlandığım ay uyku olarak 18.aydı.

Bebek her ağladığında yanına gitmeyeceksin bazen sadece uykusunda haberi olmadan sayıklar ağlar.bekle b 5 10 dj eğer ağır biçimde ağlıyorsa zaten uyuyamax. Ama eğer beklersen baktın yavaş yavaş geri uykuya dönüyor doğru yoldasın. Alışacak oda öğrenecek sende .

Yeterli İSTİKRAR  . Kararlı olacaksın hem güvenini kırmayacaksın hemde kararlı olduğunu bilecek. Uyuturken sitresli olmayın. Uyanınca kızmayın . Uykuyu güvenli bir yer olarak kabullenmeli. Uyanınca hemen gitmeyin .karanlık olursa geri uykuya döner .böyle böyle alışacak . 15 aylık sanırım 12 -13 saat kimi zaman 14 saat bile uyuyabilir günlük toplam .bunun 11-11 buçuk saatini gece , 2-2 buçuk en fazla 3 saatini öğlen 1 kere uyutun .

Gündüz çok uyuyan bebekler gece uykusundan çalar.

Sabah uyandıktan 4 saat sonra uyutmuş olmalısınız. Öğlen ile akşam uyku aralığını da 6-6buçuk saat yapabilirsiniz 

Ben 14.30 da uyandırıp akşam 21.00 de yatırıyorum . Gece sabaha kadar uyuyor .

Sabah 8.20 da kalkarız .öğlen 12 de uyuturum tekrar .

Yemek için ise zorlamayın önüne koyun dokunamadığı bir şeyi keşfedemez,keşfedemezse de yiyemez.

Oyun oynayın yemek yerken alkışlayın adını öğretim konuşun cam kenarında yedirin etrafı izlesin. Mutlaka bebekten olumlu dönüş alırsınız. Bir şeyi sevmemesi için en az 10-15 defa sunmanız gerekir 

Bakın bu bilgileri ekran fotosu Alın isterseniz. Heryerde bu şekilde ulaşamazsınız. Bilgi birikimim çok. Yardımcı olmak isteyen yazabilir.

Dönerim bi şekilde yeterki çocuklarımız huzur ve mutlu olsun .bana kimse yardımcı olmamıştı ...

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,499,064 soru

24,486,196 cevap

357,327 kullanıcı

...