0 oy
91 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (2,621 puan) tarafından

Youtube da gördüm harput köfte ramazanda insallah denemek istiyorum bol baharatli sanirim reyhanda konuyormuş herhalde aldim bugun denemek isterim yapan var mı tam tarif 

3 Cevaplar

0 oy
önce (8,216 puan) tarafından

Hiç yapmadım ama yemiştim güzel bir köfte yengem elazığlı dayımlar elazığda oturuyor orada çok yapıyorlar

önce (2,621 puan) tarafından

Benzerini yapıyoruz biz ama bunun özelliği kuru reyhan bide bol baharat sanırım

önce (8,216 puan) tarafından

İçinde ne var tam bilmiyorum ama baharat ve reyhan sevenin hoşuna giden bir tarif 

Severim ben:)

-Reklam-
0 oy
önce (884 puan) tarafından

Orijinal tarifi yazıyorum 

Yağsız kıymani bir gece önce 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat ile harmanla dolaba kaldırın. 

1 gece beklesin daha sonra 1 tane soğan minik doğra maydanoz pul biber ekle birkere yoğur daha sonra kıymadan az olacak şekilde ince köftelik bulgur ekle su ile yoğur. İyice sonra küçük küçük dök köfteyi tekerler şekli yapılıyor normalde ama bende onu bilmiyorum diye yuvarliyorum sadece sonra tereyağı erit biraz yansın salça ekle kavur suyunu ekle köftene göre. Su kaynasın köfteleri ekle 2 3 kere kaynasın kapat. Asla dagilmiyor. Bazıları yumurta irmik felan ekliyor benim yaptığım gibi yaparsan asla dağılmaz yumuşama olmaz. 

Hatta sana Bir tarif daha vereyim bu köfte ile büyük cizbiz köfte şekli yap kızart güzelce sonra üstüne su ekle pişmesini bekle harika oluyor. 

Salça reyhanda ekliyorduk annemden öyle öğrenmiştim ama orjinali verdiğim tarif gibi kayınvalidem den öğrendim çok çok güzel oluyor Reyhanlı'dansa bu şekilde daha güzel 

önce (884 puan) tarafından

image

reyhan ve karabiber de ekleniyor ama ben eklemiyorum öylede guzelcoluyor böylede onun sırrı kıyma çok bulgur az olması ve iyi yogrulmasi lazım ve dediğim gibi bir gece önce karbonat ile harmanlasan ilk defa yapmana rağmen çok güzel olacak dağılma olmayacak yumuşama olmayacak 

Teşekkür ederim canım sagol

0 oy
önce (77 puan) tarafından

Elazığlıyım bizimiiler hep yapar ben hic yapmadm güzwl oluyo ama

Neler var içinde

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,499,034 soru

24,485,800 cevap

357,308 kullanıcı