Youtube da gördüm harput köfte ramazanda insallah denemek istiyorum bol baharatli sanirim reyhanda konuyormuş herhalde aldim bugun denemek isterim yapan var mı tam tarif
Hiç yapmadım ama yemiştim güzel bir köfte yengem elazığlı dayımlar elazığda oturuyor orada çok yapıyorlar
Benzerini yapıyoruz biz ama bunun özelliği kuru reyhan bide bol baharat sanırım
İçinde ne var tam bilmiyorum ama baharat ve reyhan sevenin hoşuna giden bir tarif
Severim ben:)
Orijinal tarifi yazıyorum
Yağsız kıymani bir gece önce 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat ile harmanla dolaba kaldırın.
1 gece beklesin daha sonra 1 tane soğan minik doğra maydanoz pul biber ekle birkere yoğur daha sonra kıymadan az olacak şekilde ince köftelik bulgur ekle su ile yoğur. İyice sonra küçük küçük dök köfteyi tekerler şekli yapılıyor normalde ama bende onu bilmiyorum diye yuvarliyorum sadece sonra tereyağı erit biraz yansın salça ekle kavur suyunu ekle köftene göre. Su kaynasın köfteleri ekle 2 3 kere kaynasın kapat. Asla dagilmiyor. Bazıları yumurta irmik felan ekliyor benim yaptığım gibi yaparsan asla dağılmaz yumuşama olmaz.
Hatta sana Bir tarif daha vereyim bu köfte ile büyük cizbiz köfte şekli yap kızart güzelce sonra üstüne su ekle pişmesini bekle harika oluyor.
Salça reyhanda ekliyorduk annemden öyle öğrenmiştim ama orjinali verdiğim tarif gibi kayınvalidem den öğrendim çok çok güzel oluyor Reyhanlı'dansa bu şekilde daha güzel
Teşekkür ederim canım sagol
Elazığlıyım bizimiiler hep yapar ben hic yapmadm güzwl oluyo ama
Neler var içinde
1,499,034 soru
24,485,800 cevap
357,308 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın