Çoğunuz biliyor artik yeme sorunum var eskiye gore bi tik iyiyim ama halen rahat yiyemiyorum:( ve emziriyorum acaba tutmasam cokmu gunah:(( napcam bilmiyorum
Kınamak istemiyorum ama bence senin olayın sadece kafanda şu içindeki vesveseyi atsan hiçbir şeyin kalmayacak oruç İslam'ın ilk 5 şartındandir yani Müslümanlığın ilk adımları kendi kendini bu tutmama durumuna alıştırirsan sana tutmamak normal gelir ve gitgide uzaklaşirsin benim fikrim bebeğim 6 ayın üstündeyse gayet tutulabilir ama tutarsan çok zorlanicaksan diğer seneler tutabilirsin ama ömrün yeter mi Allah bilir
Bebişi daha çok küçük kız
Bazen bazi seyleri hemen kafada bitiremiyoruz ki keske bitse gitse ama inanin dusunmuyorum kendi gelisiyor belki de artik norolojiktur diye dusunuyorum bayram sonrasi blki beyin mr cektiririm beegim 4 bucuk aylik
Bebeğim de küçülmüş canım eğer sütünü etkilenecekse tutmayabilirsin tabii karar senin seninle Allah arasında olan bir şey biz karışamayız
Doğum ve emzirme dönemlerinde sonradan kaza etmek şartıyla tutmayabilirsin bu herkesin bildiği genel geçer bir bilgidir buna rağmen yapmasam çok mu günah diye sormanıza bir türlü anlam veremiyorum
Haklisin....
O senin kendi tercihin tut yada tutma diyemeyiz ki
Haklisin canim
Bunun fetvasını vermek bizim haddimize değil. Bebeğim 2 aylık Allah nasip ederse tutmayı düşünüyorum
Allah kabul etsin canim ,bende deneyecegim yarin
tut yada tutma diyemem ya durumunu en iyi sen bilirsin. bende emziriyorum ama tutacağım inşAllah
Allah kabul etsin canim bende deneyecegim kotu olursam tutmam:( cok istiyorum ama tutmayi
bebeğin kaç aylık, mama içiyor mu
günah değil borçtur.
istersen sonra tutarsın istersen fitresini verirsin.
Fidye sana düşmüyor canım , sen emzirdiğin için şuan sana farz değil ama sonrasında tutmak zorundasın hepsini
@DP bişey soracağım bende , hamilelikte oruç tutmayan da mı sonrasında tutması gerekiyor, yoksa fitre mı vermek lazım
Evet canım hamile olanda sonradan tutmak zorunda , fidye düşmüyor hamilelerede , şafi mezhebinde de hem tutup hemde fidye vermek zorunda
anladım canım teşekkür ederim 🫶🏻
Hamilelik geçici bi süre olduğu için borcun kalıyor ağır hasta olanlar yada engel durumu olanlar onlar için fidye vermek gerekiyor(Hanifi mezhebi böyle)
Hayırlı Ramazanlar dilerim hanımlar rabbim bereketliyle kavuştursun
Biz buna karar vermeyiz eğer rahatsizsan doktor tutma diyorsa tutma ama iyileşince tutmalisin onun filtresi olmuyor
Bebeğin kaç aylık buyukse tutabilirsin küçük sutun kesiliyorsa tutmayip onunda sonra borcunu ödeyeceksin
Bebegim 4 bucuk aylim canm ,denicem
Bi cami hocasına danışabilirsin.
Önce can sonra canan sağlık önemli tabi bende tutmiycam malesef
Bi sorayim bakalim
Canım sonuç da oruç tutmana engel bir durum var fetva hattını arayıp en sağlıklı bilgiyi oradan edinebilirsin
Evet mantikli cnm arayayim bi
Ya zaten el kadar beben var saçmalama.
Evet ablam 4 bucuk aylik daha
Geçmiş olsun yutkunma probleminin oruca engel bir durumu yok canım. Tutmamak için kendine fetva arıyor gibisin. Emzirıyorsan da zor olacaktır ama tutmanı öneririm. Sonuçta kimse ben çalışıyorum çok yorulacam açlığa gelemem tutmayacam demiyor. Emzırenler yorucu bir işte çalışıyor gıbı halsız düşer. Allah için tutup nefsimizi terbiye etmeliyız. Bebeğin 1 yaşını doldurduysa tutnalısın. Sütün azalsa dahi ek gıda yiyordur ağırlığı ek gıdaya verırsın.
Nurella benimkide öyle valla benımkıde daha ek gıdaya geçmedi bende denicem
Ay banane ben ne darilcam ama şu oruç meselesinde isteyen tutar istemeyen tutmaz zorlama var gibi konuşmak bana doğru gelmiyor . İnşallah zorlanmadan tutarız canım çok güzel zamanlara geldi oruç hem günler kısa hemde havalar serin 4.5 aylık oluyor benim oğlan seninki kaç aylıktı
Bebegim 4 bucuk aylik.ama bahane aramiyorum yasayan bilemez bu durumu bu surecte cok kilo vermekten korkuyorum bu yuzden ve bise yemsem sutumde gider
Nurella 6 aylık 15 gün sonra 7 olucak
Ek gıdaya gecmissindir aşko sen benimki yeni 4.5 olcak
Daha iyi işte
Nasıl olsa yiyemiyorsun
Orucunu tutarsın sevap olur
Bebe kısmına bişey diyemem
Yiyemiyorsun yani yutkunma sorunun vardı
Sahurda bir iki lokma yersin olur biter
Ramazanda amaç zaten yememek değil mi kısaca
Sende yemiyorsun
Sen sanki tedavi göruyordun
Var mı ilerleme
Kilo vermek istemiyorum ama ,suan eskiye gore daha iyi ama halen korkuyorum yerken aslinda korkmalk istemiyorum ama olmuyor blkide norolojik biseydir beyin mr cektireyi dusunuyorum
Canım bebeğin daha çok küçük ve ek gıda almıyor , sana farz değil tutma bir günahı yok seneye Allah izin verirse tutarsın hepsini
İnalah canim benim 4 bucuk aylik daha
Bende emziriyorum tutmicam bu yıl sütümün kalitesi azalmaması için mecburen bunun günah olduğunu sanmıyorum emzirmeden kesince bunun yerine tutucam ama
Bende oyle yapatim belki cnm
Zaten küçük bebeğin yok mu senin?
Evet 4 bucuk aylik
Kiz zaten emziren anne kendine ya da bebegina zarari olacagini dusundugu taktirde tutmayabilir ruhsati var ya ben oglum 1 yasindaydi ek gida da yiyodu ama yinede hem cok emer hemde gucten duserim diye korkuma ben tutmamistim ben sana tut tutma diyemem sen bilirsin ama asmadin mi bacim sen bunu hala yetmedi mi
Asmadim blmiyorum blkide beyin ile alakali buseydir norolojik yani
Gitseydin bi doktora
Gidicektim randevu bile aldim psikiyatriye esim goturmek istemedi, ama norolojiye yada beyin sinire gidecem
Valla sonradan tutmak o kadar zor geliyor ki insana özellikle 30 gün herkes yer içer gezerken sen.mahrum kaliyormussun gibi oluyor hiç tavsiye etmem
1,499,164 soru
24,487,886 cevap
357,414 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın