0 oy
682 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,183 puan) tarafından

Çoğunuz biliyor artik yeme sorunum var eskiye gore bi tik iyiyim ama halen rahat yiyemiyorum:( ve emziriyorum acaba tutmasam cokmu gunah:(( napcam bilmiyorum

17 Cevaplar

+8 oy
önce (3,659 puan) tarafından

Kınamak istemiyorum ama bence senin olayın sadece kafanda şu içindeki vesveseyi atsan hiçbir şeyin kalmayacak oruç İslam'ın ilk 5 şartındandir yani Müslümanlığın ilk adımları kendi kendini bu tutmama durumuna alıştırirsan sana tutmamak normal gelir ve gitgide uzaklaşirsin benim fikrim bebeğim 6 ayın üstündeyse gayet tutulabilir ama tutarsan çok zorlanicaksan diğer seneler tutabilirsin ama ömrün yeter mi Allah bilir 

önce (1,610 puan) tarafından

Bebişi daha çok küçük kız 

önce (1,183 puan) tarafından

Bazen bazi seyleri hemen kafada bitiremiyoruz ki keske bitse gitse ama inanin dusunmuyorum kendi gelisiyor belki de artik norolojiktur diye dusunuyorum bayram sonrasi blki beyin mr cektiririm beegim 4 bucuk aylik

önce (3,659 puan) tarafından

Bebeğim de küçülmüş canım eğer sütünü etkilenecekse tutmayabilirsin tabii karar senin seninle Allah arasında olan bir şey biz karışamayız

-Reklam-
+2 oy
önce (27,164 puan) tarafından

Doğum ve emzirme dönemlerinde sonradan kaza etmek şartıyla tutmayabilirsin bu herkesin bildiği genel geçer bir bilgidir buna rağmen yapmasam çok mu günah diye sormanıza bir türlü anlam veremiyorum 

Haklisin....

+1 oy
önce (853 puan) tarafından

O senin kendi tercihin tut yada tutma diyemeyiz ki 

Haklisin canim

+1 oy
önce (9,101 puan) tarafından

Bunun fetvasını vermek bizim haddimize değil. Bebeğim 2 aylık Allah nasip ederse tutmayı düşünüyorum 

Allah kabul etsin canim ,bende deneyecegim yarin

0 oy
önce (3,006 puan) tarafından

tut yada tutma diyemem ya durumunu en iyi sen bilirsin. bende emziriyorum ama tutacağım inşAllah 

Allah kabul etsin canim bende deneyecegim kotu olursam tutmam:( cok istiyorum ama tutmayi

bebeğin kaç aylık, mama içiyor mu

0 oy
önce (10,034 puan) tarafından

günah değil borçtur.

istersen sonra tutarsın istersen fitresini verirsin. 

önce tarafından düzenlendi

Fidye sana düşmüyor canım , sen emzirdiğin için şuan sana farz değil ama sonrasında tutmak zorundasın hepsini 

@DP bişey soracağım bende , hamilelikte oruç tutmayan da mı sonrasında tutması gerekiyor, yoksa fitre mı vermek lazım 

Evet canım hamile olanda sonradan tutmak zorunda , fidye düşmüyor hamilelerede , şafi mezhebinde de hem tutup hemde fidye vermek zorunda 

anladım canım teşekkür ederim 🫶🏻 

önce (1,747 puan) tarafından

Hamilelik geçici bi süre olduğu için borcun kalıyor ağır hasta olanlar yada engel durumu olanlar onlar için fidye vermek gerekiyor(Hanifi mezhebi böyle)

Hayırlı Ramazanlar dilerim hanımlar rabbim bereketliyle kavuştursun 

0 oy
önce (2,862 puan) tarafından

Biz buna karar vermeyiz eğer rahatsizsan doktor tutma diyorsa tutma ama iyileşince tutmalisin onun filtresi olmuyor 

Bebeğin kaç aylık buyukse tutabilirsin küçük sutun kesiliyorsa tutmayip onunda sonra borcunu ödeyeceksin 

Bebegim 4 bucuk aylim canm ,denicem

0 oy
önce (453 puan) tarafından

Bi cami hocasına danışabilirsin. 

Önce can sonra canan  sağlık önemli tabi bende tutmiycam malesef  

Bi sorayim bakalim

0 oy
önce (33 puan) tarafından

Canım sonuç da oruç tutmana engel bir durum var fetva hattını arayıp en sağlıklı bilgiyi oradan edinebilirsin

Evet mantikli cnm arayayim bi

0 oy
önce (74 puan) tarafından

Ya zaten el kadar beben var saçmalama. 

Evet ablam 4 bucuk aylik daha

0 oy
önce (2,083 puan) tarafından

Geçmiş olsun yutkunma probleminin oruca engel bir durumu yok canım. Tutmamak için kendine fetva arıyor gibisin. Emzirıyorsan da zor olacaktır ama tutmanı öneririm. Sonuçta kimse ben çalışıyorum çok yorulacam açlığa gelemem tutmayacam demiyor. Emzırenler yorucu bir işte çalışıyor gıbı halsız düşer. Allah için tutup nefsimizi terbiye etmeliyız. Bebeğin 1 yaşını doldurduysa tutnalısın. Sütün azalsa dahi ek gıda  yiyordur ağırlığı ek gıdaya verırsın. 

önce (585 puan) tarafından

Nurella benimkide öyle valla benımkıde daha ek gıdaya geçmedi bende denicem

önce (36,751 puan) tarafından

Ay banane ben ne darilcam ama şu oruç meselesinde isteyen tutar istemeyen tutmaz zorlama var gibi konuşmak bana doğru gelmiyor . İnşallah zorlanmadan tutarız canım çok güzel zamanlara geldi oruç hem günler kısa hemde havalar serin 4.5 aylık oluyor benim oğlan seninki kaç aylıktı 

Bebegim 4 bucuk aylik.ama bahane aramiyorum yasayan bilemez bu durumu bu surecte cok kilo vermekten korkuyorum bu yuzden ve bise yemsem sutumde gider

önce (585 puan) tarafından

Nurella 6 aylık 15 gün sonra 7 olucak

önce (36,751 puan) tarafından

Ek gıdaya gecmissindir aşko sen benimki yeni 4.5 olcak

0 oy
önce (4,535 puan) tarafından

Daha iyi işte 

Nasıl olsa yiyemiyorsun 

Orucunu tutarsın sevap olur 

Bebe kısmına bişey diyemem 

Yiyemiyorsun yani yutkunma sorunun vardı 

Sahurda bir iki lokma yersin olur biter

Ramazanda amaç zaten yememek değil mi kısaca 

Sende yemiyorsun 

Sen sanki tedavi göruyordun 

Var mı ilerleme 

Kilo vermek istemiyorum ama ,suan eskiye gore daha iyi ama halen korkuyorum yerken aslinda korkmalk istemiyorum ama olmuyor blkide norolojik biseydir beyin mr cektireyi dusunuyorum

0 oy

Canım bebeğin daha çok küçük ve ek gıda almıyor , sana farz değil tutma bir günahı yok seneye Allah izin verirse tutarsın hepsini 

İnalah canim benim 4 bucuk aylik daha 

0 oy
önce (2,270 puan) tarafından

Bende emziriyorum tutmicam bu yıl sütümün kalitesi azalmaması için mecburen bunun günah olduğunu sanmıyorum emzirmeden kesince bunun yerine tutucam ama 

Bende oyle yapatim belki cnm

0 oy
önce (6,300 puan) tarafından

Zaten küçük bebeğin yok mu senin?

Evet 4 bucuk aylik

0 oy
önce (780 puan) tarafından

Kiz zaten emziren anne kendine ya da bebegina zarari olacagini dusundugu taktirde tutmayabilir ruhsati var ya ben oglum 1 yasindaydi ek gida da yiyodu ama yinede hem cok emer hemde gucten duserim diye korkuma ben tutmamistim ben sana tut tutma diyemem sen bilirsin ama asmadin mi bacim sen bunu hala yetmedi mi 

Asmadim blmiyorum blkide beyin ile alakali buseydir norolojik yani

önce (780 puan) tarafından

Gitseydin bi doktora 

Gidicektim randevu bile aldim psikiyatriye esim goturmek istemedi, ama norolojiye yada beyin sinire gidecem

0 oy
önce (8,571 puan) tarafından

Valla sonradan tutmak o kadar zor geliyor ki insana özellikle 30 gün herkes yer içer gezerken sen.mahrum kaliyormussun gibi oluyor hiç tavsiye etmem 

Haklisin canim 

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 446 göst.
10 Mart 2024 Diğer kategorisinde Bayanmerakli (925 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,192 göst.
22 Mart 2023 Diğer kategorisinde Zehra1206ay (247 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 529 göst.
10 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Fatmaaa43 (117 puan) tarafından soruldu