0 oy
227 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,733 puan) tarafından

Şimdi kızlar benim kızım olduktan sonra bir oğlum olursa adını hep batın alp koymak istiyordum batın ALLAH'ın 99 isminden bir tanesi duyduğum anda içimin gittiği bir isimdi ama geçenlerde önüne abd harfleri yani abdülbatın olarak koyulabileceği yazıyordu ben sonuna alp i ismin ağırlığı olmasın diye eklemek istiyordum bu konuda bir bilgisi olan var mı yani illa önüne mi koymam gerekiyor sonuna olmuyor mu (şuan hamileyim bebeğin cinsiyeti tam belli değil ama erkek olursa diye soruyorum) 

9 Cevaplar

0 oy
önce (33,621 puan) tarafından

Abdülbatın Batın olanın kulu anlamında sadece Batın diye koymak bazı hocalar tarafından mekruh ya da uygun değil denebiliyor. Benim fikrimce bende doğru bulmuyorum direkt Allahın ismi olarak konulmasını. Rahman ismi de öyle mesela Rahman tek başına kullanılmaz ama Abdurrahman kullanılır öyle düşün abdülbatın daha iyi olabilir ama kısa olan bir isim koymayı düşünüyorsan başka isimlere de bakabilirsin sahabe isimlerine falan 

önce (1,733 puan) tarafından
+1

Anladım teşekkür ederim 

-Reklam-
0 oy
önce (6,766 puan) tarafından

Esmaül Hüsna koyarken başına Abdul koyman gerekir. Yani Kul anlamında . 

Başka isim olmuyor . 

Kardeşimin ismi Samed di tek koymuşlar annemgil . Çok ağır imtihanlar geçirdi. Şimdi 25 yaşında başına Abdul koymak istiyor oda çok uğraştırıcı bir işmiş babama dava felan açması lazımmış. Biz kendi aramızda demeye çalışıyoruz ama unutuyoruz

Ağırlık oluyor o zaman böyle isimler 

0 oy
önce (10,088 puan) tarafından

abdul konulması ve bunun söylenmesi gerek diye biliyorum. isim konulduktan sonra abdul pek denmiyor 

Abdul de koymak istemiyorum aslında ya 

önce (10,088 puan) tarafından
+1

ben de istemem açıkçası ama ben ağır isim de konması taraftarı değilim. çocuğa Muhammed, furkan, yasin gibi isimler konuluyor, yanlış demiyorum tabii ki ama herkes güçlü karakterde olmuyor ve isminin altında ezilenler olabiliyor. sen ne kadar dinine göre yetiştirmeye de çalışsan, özen de göstersen bazı şeyleri engelleyemiyorsun. adı Muhammed olup cinsiyet değiştiren birini biliyorum. cinsiyet geçişinde kendi yaşadığı zorluğun üstüne bir de isim ağırlığı ekleniyor, zaten düşük karakterli biri olunca da işin içinden çıkamaz hale geliyor insan.

tabii ki hepsi böyle olmuyor, isminin ağırlığını taşıyan kişiler de var.

isim bana göre çok önemli enerjisi, çocuğa etkisi, geleceği. öyle amaan ayşe fatma koy geç gibi değil. işin en zor kısmı bence isim koymak. 

Evet çok zor isim koyma işi eski Türkçe isimlerin de bir ağırlığı oluyor anlam önemli seslenişi bile önemli 

0 oy
önce (6,775 puan) tarafından

Batın ismini bende seviyorum hatta batın ismini eskiden koyarım diye düşünüyordum  tek isim bence daha iyi iki isim sokustrurma derim  söylemesi hep zor benim ağzım agriyor sahsen

Aslında sadece batın koymak istiyordum ama isim ağır gelir diye düşünerek ikinci ismi istedimm

önce (6,775 puan) tarafından

Yani cevremdede gördüm batın var suan cocuk 14 yasinda ben bir sorun gormedim tabikide ağır isimleri yıldızı düşük çocuklar zor taşıyor.. 

Ben mesele hep böyle hasta olurdum küçükken dedemde kuranı cokniyi bilirdi hep bu çocuğun ismini değişelim derdi yıldızı düşük diyordu bana muska yazardı taşırdım hep 

Benim eşimin babası da hafız aslında hani sürekli kızımı da okur zaten sorun olmaz o zaman 

0 oy
önce (1,258 puan) tarafından

Allahın ismi diye değil kulağına hoş geldiği için ve kimsede olmadığı için istiyorsun delikanlı gibi itiraf et sende kurtul bizde kurtulalım... 

Yok şöyle kızıma hep Allahın 99 isim ilahisini dinletiyorum doğduğundan beri ilahi ile uyur sadece batın ismine orda çok duydum ve güzel bir isim olduğunu düşünerek koymak istedim yani batın ismini o ilahidrn önce hiç çevremden bir yerden duymadım 

önce (1,258 puan) tarafından

Güzel bi anıymış 🎈 

Kızım hala ilahi ile uyur 2,5 yaşında ve o ilahiyi çok çok sever 

0 oy
önce (88 puan) tarafından

İnşallah erkek olur canım bende öyle istiyorum amin

Bakalım hayırlısı olsun inşallah ikimiz için de 

0 oy
önce (1,614 puan) tarafından

Batın diye ben hiç erkek çocuğu ismi duymadım Allah'ın esmail husnasindan konuluyor genelde ama onlar münasip kulağa asinayiz  ama batın da ne biliyim degisik geldi 

Bana da değişik geldi aslında o yüzden de biraz heves ettim birde iki senedir hep dilimde aileme bile o kadar yabancı geliyor ki isim her söylediğimde ilk defa duyuyor gibiler 

0 oy
önce (27,201 puan) tarafından

Allah'ın ismi Abdul ile konulunca onun kulu anlamina geliyor tek başına konulup söylenince haşa onun sıfatını mı tasiyor gibi bir anlam içerdiği için konulması tavsiye edilmiyor ama öyle de böyle de koysanız maalesef tek söyleyecekler onu düşünerek koyun 

Yani ben birlik olarak denmesi taraftarıyım ama çevre malum haklısınız 

0 oy
önce (5,039 puan) tarafından

El-Batin Allahin varlığının gizli oldugunu ifade eder. Tek başına konulması da uygun olmaz abdulbatin koymak gerekir batının kulu demek ama ben bu isimleri asla tavsiye etmiyorum cunku ya abdü diyorlar ya apo diyorlar ya da batin diyorlar kimse ismi tam söylemiyor. Cok guzel cok anlamlı isimler var insallah içinize sinen baska bir isim bulursunuz 

İnşallah ya bakalım 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 138 göst.
19 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Nazirek06 (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 368 göst.
14 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Nuraydnn (256 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 172 göst.
1 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Ebruuuuliiiiii (6 puan) tarafından soruldu