Hanımlar 4-5 gündür geceleri uyuyamıyorum. 1de de yatsam 3te de yatsam durum aynı. 2 gibi yattım sahura kalkana kadar 3-4 saat uyurum diye düşündüm ama sahur saati geldi neredeyse hâlâ uyuyamadım. Birkaç gündür böyle gram uykum gelmiyor gündüz biraz mayışıyorum ve başım ağrıyor. İnanın ağladım az önce neden uyuyamıyorum diye. Benim gibi olan var mı ne yapmam lazım doktora mı gideyim nolur yardımcı olun
Kafanıza taktiginiz meseleler mi var acaba
Uykusuzluğa sebep olacak bir durum da yaşamadım aslında. Hep olan şeyler zihnim zaten sürekli konuşur ama bir saat içinde uyurdum genelde. Birkaç gündür hiç uyumuyorum moralim bozuluyor artık doktora mı gitsem
Psikolojik olmuş artık canım bir doktora görün belki faydası olur
Uyumadan önce papatya çayı içmeyi dene birde uykusuzluğa sebep olabilecek ilaç yada yatağın yeri vs gibi sorunları iyice düşün gündüz uyuyomusun?
Şöyle ki ben tek yatınca daha hızlı uykuya dalıyorum eşim yanımdayken bu süre uzuyor ama hiç bu kadar uyuyamadığım bir dönem olmadı. Gündüz uyumuyorum. Birkaç gündür 7-11 arası uykuda oluyorum anca. Papatya çayı denemedim belki işe yarayabilir teşekkür ederim
Papatya iyi gelicektir o zaman 🌸
Gün içinde çok mu yoruluyorsun kafanda biseyler mi var.
İnsanın aklında bişey olsa yatak dar gelirmiş. Gün içinde uyuyorsan yada bilmiyorum telefonla falan oynuyorsan gece bunlarda sebep .
Uyku saati öncesi duş almayı dene belki uykun gelir
Hayır aslında gün içinde evdeyim, sadece ev işleri oluyor parça parça yapıyorum onlarda çok yorucu değil.
Biraz kafam dolu oluyor çok düşünüyorum evet ama önceden de böyleydim bi şekilde uyuyabiliyordum şu an hiç uyuyamıyorum:(
Bazen yavaş yavaş olur öyle şeyler. Bendede oluyordu bazen ama benimkinin tek etkisi telefon. Gün içinde yorgunluktan geberiyorum ama yatağa girince bı bakayım derken saatler geçiyor bnde bu yüzden uyuyamazdim .
Böyle durumlar da gözlerimi kapatarak zikir çekiyorum yada sure okuyorum sonra bir anda dalmış oluyorum uykuya
Bende deniyorum ama olmuyor Allah kimseye göstermesin uykusuzluk çok zor gün içinde her şeyi etkiliyor
Bende aynıyım sahur var diye erken yattım uykuya dalasıya 1 oldu kaç kezde uyandım sürekli aklıma bir şey geliyor uykum kaçıyor uyku ilacı yazdırdım aile hekimine onu içicem artık yarından itibaren yarım dahi içsem iyi geliyor sahur var diye başlamadım ama yapacak bir şey yok
Aile hekimi yazıyor mu bende mi yazdırsam inan o kadar canım sıkılıyor ki şu duruma.
Yazıyor ilacın adını buraya yazardım ama doğru olmaz diye yazmadım özel msj larada senin kapalı oraya da yazmadım doktora sadece uyku için de sakinleştirici özelliği olmasın de
Teşekkür ederim birkaç gün daha devam ederse gideyim bi doktora yazdırayım
Sakinleştirici özelliği olunca ne oluyor cnm ben birz sınırlı oluyrm ve sinirleniyrm oto boka hemn sakinleştirici olsa iyi olmz mı gündüz de mi uyku yapar bende aynı şeyden muzdaripim
Sakinleştiricilerin yan etkileri uyku hali oluyor onlar direk psikolojik için kullanılıyor ya uyku amaçlı olanın olanın huzursuz sinirlilik gibi durumlarda etkisi yok daha basit ilaç oluyor
kafaya takma ben de öyleydim ne zaman hamile kaldım sonra uykum düzene girdi
Evet gün içinde sürekli düşünüyorum ne zaman gebe kalıcam ne zaman çocuğum olacak diye sanırım çok kafaya takmaya başladım belki de ondan böyleyim
Rabbim gönlüne göre versin canım inşallah tez zamanda kucağını doldursun
doğum yaptim
bende öyleydim kafama çok tskmistim
Rabbim hayırlısıyla en kısa zamanda nasip etsin bana da belki kafam rahatlar uyuyabilirim:(
Bende de bu durum var.Bazen sabaha karşı 5 e kadar durduğum oluyor. Kulaklığı takıp sesli kitap dinliyorum. Ninni gibi geliyor. Uykuya dalıyorum o zaman. Siz de deneyin.
Teşekkür ederim maalesef sese karşı çok hassasım en ufak seste uykum kaçıyor. Zamanında denemiştim ama işe yaramadı bende :( Birkaç gün daha tekrarlarsa eczaneden melatonin takviyesi almayı düşünüyorum
Eşin ya da annen vs. Yakınındaysa bı okusun bakalım canım sana bence yani manevi olarak rahatlama gelir belki ben inanırım öyle.
Baktın aynısı devam ediyor bı doktora görün geciktirmeden.
Kız kardeşiminde başına geldi böyle birkaç ay önce hiç uyuyamadı ve o da ağlamıştı artık uyuyamıyorum diye. Üstüste okuduk kendimiz yani hoca falan değil. Bildiğimiz Ayetel Kürsi falan. Geçici bir şeymiş ki zaten durumu da vesileyle geçti
Evet haklısın canım bende inanırım. Çocukken okunmuştum o zamanlarda uyku problemim olmuştu geceleri korkuyordum çok iyi gelmişti. Belki yine şifa olur teşekkür ederim
Kafana bişey takıp bunalmışsın cnm
Hep taktığım şeyler aslında, bir senedir çocuk bekliyoruz olmuyor ama bunu hep düşünürdüm uykumu etkilemezdi. Bu sefer böyle oldu
Çok çok kafaya takıp bu dönemde patlaklık vermiş olabilir . Cnm 5 sene çocuğum olmadı çok kafama taktım inanki 6 aşılama geçirdim gene tutmadı tamamen stresten ve olucakmı düşüncesinden . Sonra ev taşınma işim girdi araya taşınmadan sonra tüp bebek denencekti biraz ara vermiştik tedaviye rahim dinlensin diye ben taşınma telaşından ve tüp bebek biraz ertelendi ya rahatladım psikolojik olarak ve ne oldu biliuomusun hamile olduğımu öğrenmiştim kızım şuan 5 yaşında 🌸 allah ol derse olur kafana takma bak ben canlı kanlı örneğim sana şuam🌸
Maşallah Allah bağışlasın🌸 İnternette görüyorum hep, yıllarca aylarca çocukları olmayıp umursamadıkları ay gebe kalan çok anne varmış. Ben çok kafama takıyorum sanırım o psikolojik olarak etkiliyor beni, uykumu o bozdu belki de. Bana da dua eder misin kısa zamanda gebe kalayım hayırlısıyla 🤲🏻🌸
Tabikide ederim etmez olurmuyum hep ediyorum . Seni yalnızca seninle aynı duyguları yaşayanlar anlarlar . Her zaman dua ediyorum Allahım çocuj isteyenlerin kucağını doldur diye. Ben seni çok iyi anlıyorum ve inanıyorum sen çok güzel bir anne olucaksın🩷
Çok duygulandım inanır mısın 🥺 Şu mübarek günde Rabbim senden razı olsun çok teşekkür ederim ♥️
2 buçuk 3 senedir gece 3 ile 4 buçuk bazen 5 bucugu bulur uyumam. Yani uykuya geçemiyorm iki çocuğum var tüm evi kirklasamda iki evin temziligini de yapsam sabah erken ee kalksam gece genede uykum gelmiyor doktora randevu aldım ama gidemedim geçen hafta onun dışında eczanede satılan melatonin içerikli ilaçlar aldım bı işe yaramadı inanın saat 12 1 gibi uyuyabilmeyi o kadar özledim ki bu arada ne kadar geç uyursam sabah 9 bucuk on gibi kalkarım çocuklar var okul var işte ama randevu alıp gidicem olmuyor
Allah yardımcınız olsun. Benim çocuğum yok şu an. Bir senelik evliyim, bekarken 12-8 arasıydı hep uyku düzenim. Evlenince şaştı maalesef bazen 1 bazen 3 bazen 12 belki de ondan kaynaklıdır bilmiyorum. Ama Allah kimseye vermesin saat 1de yatıp sahura kadar uyuyamadım resmen. :( Sabah da yine erkenden uyanıyorum 10 gibi bari uykusuzum uyuyayım diyorum yok olmuyor
Uyku saati geçiyor bence. Bir de teknolojik aletlerden uzak durmaya çalışın, özellikle uyuma saatinden önce. Yeme içme düzenine dikkat edin
Ben akşam 7den sonra yemiyorum. Çok aç hissedersem hurma vs yerim o kadar. Yemekle ilgimi olduğunu düşünmüyorum ama uyku düzenim çok bozuldu evlendikten sonra. Bazen 1 bazen 2-3, belki o yüzdendir bilemiyorum ama inşallah bir çözüm bulurum
1,499,277 soru
24,489,645 cevap
357,515 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın