Bir şeyi merak ediyorum. Sizde de öyle bir durum var mı? 30 yaşındayım bulunduğumuz yerde hiç arkadaşım yok. Buna sebepte annem ve ablam. Kiminle arkadaş olsam o kötü falan der ya da arkadaşlarım eve gelip gittiğinde oturduğumuz odaya sık sık girip çıkar annem. Dün akşamda buna benzer bir durum oldu. Yeni gelinimizi ziyarete gittik. Biz gençler bir odada idik. Annem girip çıktı sürekli akşam kız mesaj atmış bana rahatsız oldum kayınvalidemden diye. Bir daha ayrı odalarda olmayalım falan demiş. Şimdi de kızıma aynısını yapıyorlar gibi. Parka götüreyim arkadaşları olsun diyorum yok bahçeye gideceğiz sizde gelin diyorlar. Kızım bahçede ne iş yapacak oynar diyor. Boş bahçede 2 yaşında ki çocuk ne yapacak. Bunu niye anlatıyorum bilmiyorum travmalarım tetiklendi
bence sınır koy. artık vakti gelmiş en azından kızın özelinde sınır koy
Anladım teşekkür ederim
Eviniz ayrı yerdedir diye düşünüyorum,o yüzden ne zaman nereye gideceğini hiç bir zaman söyleme. Kızını oyun alanlarına götür, parka götür, haberi olmasın. Onlarında değişmeyeceğini , senin bağımsız bir birey olduğunu kabul et. Sınır ihlalinde konuş, rahatsız olduğunu dile getir
Gurbetteyim bazı sebeplerden dolayı aile evine geldik. Konuşuyorum ama aynı değişen bir şey yok
Kendi evinde mi yaşıyorsun yoksa eşinden ayrisimisin eğer kendi evindeysen ve herşeye müdahale ediyorlarsa derhal sınır koy ama aynı evdeyseniz bile yine sınırlari koru yoksa herşey zamanla daha kotu olur
Gurbetteyim normalde ama şuan aile evindeyim. Teşekkür ederim
Siz ayrı mısınız annenizle mi yaşıyorsunuz onu anlamadım
Evliyim gurbette yaşıyorum bazı sebeplerden aile evine geldim
Benim annem böyleydi kızımla alakalı herşeye ama herşeye karışırdı ne yedireceğime ne içireceğime saat kaçta uyutacağıma bak herşeye ama herşeye. Üzerine sürekli aşağılardı gelirdi çocuğumu elimden alır giderdi ben neler çektim kızım 3 yaşına gelene kadar. En sonunda bi patladım annemle çok kötü kavga ettim karışma dedim benim anneliğime benim çocuğuma müdahale etme bize yeter artık ama bunları söylerken mahalle ayağa kalktı çok kötü birbirimize girdik. Dayanamıyordum artık annem bana diyordu ki o benim çocuğum onun çeşit çeşit çorbası ocakta hazır olacak meyvesi hazır olacak ama eziyet ediyordu bana bildiğin. Ve çocuğuma çok güzel bakarım o kadar güzel bakarım ki sene de bir defa anca hastalanır. Artık kesinlikle karıştırmıyorum anneme ayda yılda bir gidiyorum çocuğu özleyince o gelir eskisi gibi karışamaz
Bazı anneler öylece koruduğunu sanıyor bnm annem hiç arkadaşlık kurmama izin vermezdi hep varsa yoksa teyzelerine anlat derdi Bi arkadaşım Bi hediye verdiğinde annem hep derdi ne karşılığında veriyor bana baskı yapardı mecbur geri verirdim şuan 24 yaşındayım ailemden uzaktayım son 2 yıldır artık teyzelerim konuşmuyorum çünkü hep bana ve kardeşlerime iftira atılar psikolojik olarak gerçekten çok çöktüm anem bu yıl artık onların gerçek yüzünü gördüğü için bana diyo sakın teyzelerine konuşma ama iş işten geçti malesef bence sende geç olmadan sınır koy ailene yoksa çok yıpranırsın benim gibi.
Bu kdar hayatına müdahale ettirmemelisin canım . Hayatının üzerinde hüküm kuruyorlar resmen
1,499,456 soru
24,491,769 cevap
357,666 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın