Diyarbakır'ın meşhur gırık yemeğini nasıl yaparım?

0 oy
357 göst.
Diğer kategorisinde (1,790 puan) tarafından

Kaç gündür keşfettim de kızlar yapanlar var mı? Tadı nasıl oluyor baya iyi gözüküyor pratik gibide ama tadını bilemedim deneyenler yorumlar mısınız? 

Hayırlı RAMAZANLAR 💫🤍

5 Cevaplar

0 oy
(484 puan) tarafından

Tadı gayet güzel ama kesinlikle pratik yemek değil uğraştırıcı Bi yemek. İnsanın zamanını alıyor 

(1,790 puan) tarafından

İçli köfte daha uğraştırıyor bence tavuğu haşlayıp iç harcını ve hamurunu yapmam 40 dakika mı aldı 

(484 puan) tarafından

Kişiden kişiye değişiyor o zaman bana da içli köfte çok basit 

(1,790 puan) tarafından

Olabilir canım banada içli kofte meşakkatli geliyor

-Reklam-
0 oy
(9,323 puan) tarafından

Çok güzel. Çocuklarım da çok seviyor. Oğlum ara ara istiyor

(1,790 puan) tarafından

Bakalım bende bugün deneyeceğim umarım bizde beğeniriz 🫣

0 oy
(44 puan) tarafından

Dbkırlıyım 30 yıl dbkırda yaşadım hiç yapmadık bende nette görüom belki bigün denerim:) 

(1,790 puan) tarafından

Nereye ait bilmiyorum yokluk yemeği diyorlar eski zamanlarda ki yaşlı insanlar yokluk yemeği buysa 😀 bende bitlisliyim ilk defa duydum denemek lazim bugün yapacagim 

(44 puan) tarafından

Aynen denemek lazım güzel görünüyor:) 

(1,790 puan) tarafından

Ay hiç beğenmedik biz ya :( hüsran oldu

(44 puan) tarafından

Aaa  her yerde çıkıyordu karşıma beğenerek yiyorlardı mantı gibi mi tadı

(1,790 puan) tarafından

Ay yok göründüğü gibi değil izlenme için iştah kabartıyorlar mantı ile alakası yok çok ağır oluyor bizim damak zevkine hiç uymadı canım ya🤭

0 oy
(1,395 puan) tarafından

28 yıllık Diyarbakırlıyım ne gördüm ne yedim ama internette benim de hep karşıma çıkıyor 😄

(1,790 puan) tarafından

Vallahi bende görmedim duymadım baya kesfeti mi sardı bende merak ettim 🫣

0 oy
(13,674 puan) tarafından

ay bunu ben de merak ediyorum 😋 

(1,790 puan) tarafından

Bugün yapiyorum umarım yiyebiliriz aç kalmayız 😀

(13,674 puan) tarafından

sonucu da paylaş 😂 

(1,790 puan) tarafından

Hiç beğenmedik ya hüsran oldu sonuç bizim için 

(13,674 puan) tarafından

aaaa ay ben de yıkıldım şu an🤦🏼‍♀️ hevesle beklemiştim, güzel oldu dersen yapacaktım 😅 

(1,790 puan) tarafından

3 tane zor yedik akşam aç kaldık çorba ile ekmek yedik sonra😀 bizim damak zevkine hiç uygun değilmiş 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Gırık yemeği tam olarak nedir ve hangi yöreye aittir?
Gırık, Diyarbakır yöresine ait, genellikle bulgur ve çeşitli bakliyatlarla hazırlanan geleneksel ve besleyici bir yemektir. Yöresel mutfak kültüründe sıkça yer alan bu yemek, doyurucu yapısı ve ekonomik malzeme içeriğiyle bilinir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evde pratik bir şekilde gırık yemeği nasıl yapılır?
Gırık yapmak için öncelikle bulgur ve haşlanmış bakliyatları uygun bir tencerede kavurduğunuz soğanlı salçalı sosla birleştirmeniz gerekir. Üzerine sıcak su ekleyerek kısık ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirdikten sonra, isteğe bağlı olarak üzerine tereyağlı nane yakarak servis yapabilirsiniz.
Gırık yemeğinin tadı nasıl ve neye benzer?
Gırık, lezzet olarak mercimekli bulgur pilavını andıran ancak daha sulu ve yoğun aromalı bir yapıya sahiptir. İçerisinde kullanılan bakliyatların verdiği yoğunluk ve baharat dengesi sayesinde, damakta doyurucu ve hafif bir lezzet bırakır.
Gırık yemeği yanına ne iyi gider?
Gırık yemeğinin yanına en çok yakışan eşlikçiler taze nane, turp, yeşil soğan gibi taze yeşillikler ve ev yapımı yoğurt veya cacık olmaktadır. Bu yan ürünler yemeğin besin değerini artırırken, lezzet dengesini de tamamlar.
Gırık yemeği hazırlarken nelere dikkat edilmelidir?
Gırık hazırlarken en önemli nokta, bakliyatların ve bulgurun pişme sürelerini birbirine göre ayarlamaktır. Bakliyatların önceden tam haşlanmış olması, yemeğin kıvamının bozulmaması için kritik bir adımdır; ayrıca su oranını iyi ayarlayarak yemeğin lapa olmasını önleyebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 234 göst.
11 Mart 2026 Diğer kategorisinde Mucizelerim (156 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 144 göst.
5 Şubat 2026 Diğer kategorisinde Yamukprenses (2,875 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 852 göst.
19 Kasım 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Mine0666 (602 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 583 göst.
15 Kasım 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Mine0666 (602 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,121 soru

24,614,957 cevap

364,285 kullanıcı

...