Sivilcelerim geçmiyor, yüz temizliğinde neyi yanlış yapıyorum?

0 oy
347 göst.
Diğer kategorisinde (579 puan) tarafından

Biri bana Allah için krem bişi söylesin ne denediysem yüzümün sivilceleri geçmiyor sabah akşam yüz temizleyici tonik krem hepsini yapıyorum tam tersi bazen daha çok çıkıyor deli olcam artık 

7 Cevaplar

0 oy
(777 puan) tarafından

Sivilceler için salisilik asit kullanabilirsin yüz temizleme jellerinde sivilce karşıtı olanlar olsun ama her marka iyi olmuyor tabi 

(349 puan) tarafından

Bende asit kullandım doğumdan sonra hiç bir ise yaramadı çokta düzenli kullandım boşa onca para verdim 

(777 puan) tarafından

Ne marka kullandın 

(349 puan) tarafından

CALLIEL  Marka çok insan önerdi fenomenler vs aldım hepsınden çöp çıktı 

(579 puan) tarafından

Onuda denedim oda çare olmadı marka model denemediğim kalmadı

(777 puan) tarafından

Onlar güzel değil zaten ben Yves Rocher kullanıyorum mesela şu an the purest ında var celenes var 

-Reklam-
0 oy
(9,972 puan) tarafından

Kesin bol bol onsalri sıkıyorsun dur cogaliyorlardi

(579 puan) tarafından

Hayır sıkmıyorum tabiki 

(9,972 puan) tarafından

Vlla bulgaristanda bir krem varmis kizlar yüzlerine sürüyorlar küçük bir tipte bana demişlerdi alışmışım oraya gidince ama maelwsef ben resmi silmisim o bire birgeliyormus

(579 puan) tarafından

Sorsana oradakilere foto atsınlar

(9,972 puan) tarafından

Malesef artık orda çalışmıyorum o kızlarda isten ayrılmış irtibatim yok

0 oy
(3,582 puan) tarafından

Cildiyeye gitmelisin kafana göre tavsiyeyle kullanma bence

0 oy
(444 puan) tarafından

Demek ki cilt altını temizlemen lazim o nedenle cildiyenin bakması gerekir cok ürün kullanmak degistirmek de cildin ph ini bozuyor düzeltmek zor oluyor.

0 oy
(812 puan) tarafından

Cildiyeye gittinmi hic

0 oy
(1,972 puan) tarafından

Sana bisey diyim mi hayatimda sadece hamileliklerimin basinda sivilcelendim millet bulantiyla falan anlar gebeligini ben sivilceyle anliyorum 28 yasindayim hic sivilcelenmedim desem yeri ama ben makyaj yapmiyorum bi kac bisey var evde surersem oyle suruyorum o da senede 1 falan makyaj malzemeleri cildi bozuyo hep onlardan kaynaklandigini dusunuyorum eger yok yapmadan duramam dersen de kaliteli markalar al belki onlar daha az zarar verir oyle bi cild bakimim da yoktuk biyiklarimi kaslarimi aldimmi bitti nemlendirici bile kullanmam ama benim cildim karma eger kuru olsaydi mecbur nemlendirici kullanirdim seninde oyleyse o zaman onu da kaliteli bi marka kullanirsin bunun disinda bazen kafam esince dustan sonra saclarima yuzume vucuduma gul suyu sikarim bak o cildimi parlatiyo saclarim bile isil isil oluyo ayrica pirinc pilavi yaptigim gun pirinci islattigin o nisastali su varya onu hic israf etmem elime yuzume surerim al sana dogal icerikli tarifler bizzat denemis uygulamis basarili bi cild ornegi 

0 oy
(1,384 puan) tarafından

Cildiye git bence

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yüzümdeki sivilceler için neden temizlik yaptıkça daha çok artıyor?
Yüz temizleme ürünlerinin aşırı kullanımı cildin doğal bariyerini bozarak nem dengesini kaybetmesine ve koruma mekanizmasının zayıflamasına neden olur. Cilt kurudukça kendini savunmak için daha fazla yağ üretir, bu da sivilcelerin artmasına yol açar. Günde ikiden fazla temizleme yapmak veya çok sert içerikli ürünler kullanmak bu döngüyü hızlandırır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sivilce geçirmek için yüz temizliğinde yapılan yanlışlar nelerdir?
En sık yapılan yanlış, cilt tipine uygun olmayan yüksek alkollü tonikler ve kurutucu temizleyiciler kullanmaktır. Yüzü gün içinde sürekli yıkamak, pH dengesini bozar ve bakterilerin daha hızlı üremesine zemin hazırlar. Ayrıca, aktif sivilceleri sert bir şekilde ovalamak enfeksiyonu cilde yayarak daha fazla kızarıklık ve yeni leke oluşumunu tetikler.
Sivilceli bir ciltte günlük bakım rutini nasıl olmalıdır?
Sivilceli bir ciltte rutin; nazik bir temizleyici, alkolsüz bir tonik ve mutlaka yağsız (non-komedojenik) bir nemlendirici ile sınırlandırılmalıdır. Sabah ve akşam olmak üzere sadece iki kez yıkama yapmak yeterlidir. Nemlendiriciyi ihmal etmek cildi yağlanmaya teşvik edeceği için mutlaka su bazlı hafif ürünler tercih edilmelidir.
Sivilceye iyi gelen krem seçiminde nelere dikkat edilmelidir?
Krem seçiminde mutlaka salisilik asit, benzoil peroksit veya çay ağacı yağı gibi aktif içeriklerin yoğunluğuna bakılmalıdır. Ancak bu ürünleri tüm yüze değil, sadece sivilceli bölgelerin üzerine ince bir tabaka halinde uygulamak tahrişi önler. Ürünleri kullanmaya başlamadan önce cildin küçük bir bölgesinde mutlaka alerji testi yapılmalıdır.
Ne zaman bir dermatoloğa başvurmak gerekir?
Eğer evde uygulanan bakım yöntemlerine rağmen sivilceler 6-8 hafta içinde azalmadıysa veya kistik, ağrılı ve iz bırakan bir yapıya dönüştüyse mutlaka bir uzmana görünmek gerekir. İnatçı akne durumlarında profesyonel tıbbi tedavi, kalıcı izlerin oluşumunu engellemek için en güvenli yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 172 göst.
0 oy
4 cevap 502 göst.
18 Şubat 2026 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Amour (2,037 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 69 göst.
23 Mart 2026 Diğer kategorisinde Bbms (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 996 göst.

Kategoriler

1,514,540 soru

24,698,136 cevap

368,759 kullanıcı

...