0 oy
100 göst.
önce Diğer kategorisinde (107 puan) tarafından

Ablam 40 yaşında hamile kaldı ikili ultrason testine  girmiş down sendromlu demiş oda çok üzülüyor sizce yanılma payı var mıdır 

11 Cevaplar

+1 oy
önce (865 puan) tarafından

Fetal DNA yaptırsın%99 doğru sonuç alır biraz pahalı ama içi rahat eder 

önce (8,552 puan) tarafından

Aynen öyle. Ben 31 yaşımda gebeydim yaptırdım. 40 yaşında gebe olsam kesinlikle yaptırırım. 

-Reklam-
0 oy
önce (757 puan) tarafından

down sendomli diyemezki doktor. direk olasilik hesaplar. 35 yastan sonra risk yuksek hesaplio zaten sistem. uzulecek birsey yok . 35 de hamile kalanada aynini der yaş olasiligi yiksek diye

önce (107 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

İnşallah yanılır 

0 oy
önce (36,820 puan) tarafından

Var yengeme dediler almak için çok uğraştılar hatta şuan 8 yaşında sağlıklı bir kizcemiz oda 40 a yakındı o gebeliginde 

0 oy

Yaşı nedeniyle risk yüksek çıkmıştır. Kesinlikle fetal DNA testi yaptırsın, Down Sendromu dışında bir sürü kromozom bozukluğuna bakılıyor. Cinsiyeti de %100 öğrenir. Ücretli bir test ama bence değer. 

Ne kadardır tahminen 

Her laboratuvarda değişir. Çevremde iki kişi yaptırdı birisi 450 Euro verdi birisi 7500 TL. Hangi şehirdesiniz? 

Kastamonu 

Şehirdeki özel laboratuvar ve hastaneleri arayıp sorun. Fetal DNA testi yapıyor musunuz ücreti ne kadar diye. Devlette yapılmıyor maalesef, keşke her annenin ücretsiz yaptırma hakkı olsa 

0 oy
önce (10,125 puan) tarafından

yüzde 100 down sendromlu diyemez. çünkü sonuçlar onu demez. yaş artıkça down sendromlu olma riski artar. 

fetal dna garanti sonuç verir. 

tabii riski yüksek çıkıp down sendromlu olmayan çocuk doğuran da var, tam tersi düşük riskte de down sendromlu olma ihtimali var. 

İnşallah öyledir yanilmistir dua edin 

0 oy
önce (1,416 puan) tarafından

Bir arkadaşın bebeğine söylemişlerdi yüzde 90 down sendromlu diye. Ama çok şükür sapasağlam doğdu şuan 7 aylık . Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah yanılgıdır 

0 oy
önce (9,332 puan) tarafından

Geç kalmadan fetal dna yaptırsın 

0 oy
önce (2,152 puan) tarafından

Kızıma kesin down sendromlu teşhisi koydular. Ardından zekası geri muhakkak aldır dediler 

Ben Allah'a yöneldim dua ettim ne verirsen kabulüm dedim şimdi kızım 6 yaşında ve maşallah hayat iyi ve akıllı bir çocuk 

0 oy
önce tarafından

Keske o testi yaptirmasaymis ben hic yaptirmiyorum test cunku moralini bos yere bozuyorsun. Yanilma payi da cok yuksek

0 oy
önce (737 puan) tarafından

Benım bebeğimdede cıkmıstı fetal DNA yaptırdık temız cıktı sonuç, suan 2. Sınıfa gıdıyor yanılma payı illaki olur ılk oglumdada spına bfıda çıkmıştı oda sağlıklı doğdu sukur

0 oy
önce (51 puan) tarafından

Görümcemin bütün testleri down sendromu çıktı aldırabilirsiniz dedi, aldırmayı istemedi doğdu sapasağlam çıktı, inşallah ablanızında yanlış çıkar 

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 299 göst.
0 oy
5 cevap 1,256 göst.
0 oy
1 cevap 127 göst.
5 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Naremmm (147 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 129 göst.
17 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aslı saray (401 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,499,737 soru

24,495,141 cevap

357,932 kullanıcı

...