0 oy
193 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,005 puan) tarafından

Kızlar merhaba son döngüm 10.16 Şubat arasıydı bugün akşama doğru lekelenmem olduğunu farkettim kahvrengi pembe arası çamaşırı kapatacak kadar miktarda olmuş şimdi Peçeteye falan silince lekelenme geliyor internetten araştırdım ama bazı yerlerde tutulmaz bazı yerlerde tutulur yazıyor kafam karıştı sizce bugünki tuttuğum oruç kabul olur mu bir de yarın tutabilir miyim tutabilirsem gusül almam gerekiyor mu 

6 Cevaplar

+1 oy
önce (2 puan) tarafından

Evet bozuluyor Eğer kanamam yoksa mecburen gusül almak zorundasın

-Reklam-
0 oy
önce (382 puan) tarafından

Benim annem lekelenme olduğu zaman bir gün beklerdi fazla olunca bırakırdı oruç tutmayı bende öyle yapıyorum 

0 oy
önce (12 puan) tarafından

Yumurtlama kanaması filan olabilir döngü aralığı çok kısa  yada hep mi düzensiz 

önce (2,005 puan) tarafından

Aylık doğum kontrol iğnesi kullanıyorum canım bu iki ayda 3 kere adet oldum yan etki yaptı herhalde 

0 oy
önce (831 puan) tarafından

Eger 16si da normal akintin geldiyse daha lekelenmen gelse bile ozur sayilir 15 gun dolmadigi icin dunku tuttugunda olur bugun de tutman lazim 

0 oy
önce (1,538 puan) tarafından

temizliğin en az müddeti 15 gündür bu süre zarfında gelen her kanama lekelenme özür kanamasıdır adetin en azı 3 en fazlası 10 gündür hanefi mezhebine göre 15 gün geçmediği için özür kanı sayılır oruç tutabilir namaz kılabilirsin her namaz vakti kanama olduğu müddetçe abdest tazelemelisin. 

Peki şu an tamamen ped dolduracak şekilde adet kanamasına döndüyse yine aynı mı oluyor 

evet kesinlikle önemli olan sadece 15 gün temiz kalınması onun dışındakiler özür kanıdır. az ya da çok fark etmez

şuan oruç tutman gerekli üzerine farz sakın başka kimseleri dinleme şuan adet değilsin namaz oruç üzerine farz kesinlikle

0 oy
önce (237 puan) tarafından

Üzerinden 9 gün geçmiş, temizlik süresi minimum 15 gündür. Bu 15 güne kadar olan lekelenmeler özür kabul edilir. Yani orucuna namazına engel değil. Sadece leke geldiği sürece her vakit namaz için ayrı abdest alman gerekir. Gusül gerekmez yani. 15 gün geçtikten sonra baktın hâlâ leke geliyor, o günden sonrakileri adet sayarsın. Bitince gusül alırsın. Ama lekelenmeleri not al mutlaka hangi gün geldiğine dair. Sonra hesap yaparken karışıklık olmasın 

Şu an tam adet oluyorum gibi lekelenme artık normal adet rengine dönmüş ama 1 hafta önce adet olduğum için hayız sayılır oruç tutupması gerek yazıyor bazı yerlerde bazı yerlerde tutulmaz hangisi doğru :(

Hayır her leke orucu bozmaz, siz yanlış bilgi veriyorsunuz. İnsanların vebaline girmeyin. Adet biteli 15 gün olmadıysa ister leke gelsin ister bildigin kan gelsin özür kanıdır o. Namaz kılıp oruç tutarsın mükellefsin. Her namaz için ayrı abdest alırsın. 15 gün dolduktan sonra gelen kan adet sayılır. Burada yanlış bilgiler vermeyin  

Aylık doğum kontrol iğnesi kullandığım için bu tarz kanamalar lekelenmeler oluyor afedersiniz ama bugün iki ped dolduracak kadar oldu orucu bozmadık nolur nolmaz diyerek geçen ayda 3 kere oldu bu tarz şeyler yani tutmam gerekiyor onu anladım ama bu anlattığım miktar için gusül gerekiyor mu zaten alırım ama bilmek istiyorum gerekir mi gerekmez mi :₺ 

Orucunuza namazınıza engel olmadığı için gusül almanız da gerekmez, özür kanı gusül gerektirmiyor. Yalnız 15 gün geçerse ve 15.günden itibaren en az 3 gün sürerse o kanama o zaman gusül almanız gerekiyor. Yani şu an almanız gerekmiyor

Teşekkür ederim bilgi için bugün iyiki orucumu bozmadım 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 554 göst.
18 Şubat 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 209 göst.
5 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Alca (252 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 202 göst.
0 oy
6 cevap 279 göst.
27 Mart 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Fkolgun (6,668 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,499,938 soru

24,498,181 cevap

358,104 kullanıcı

...