Arsa üzerine ev yapmak mı yoksa arabayı tutmak mı mantıklı?

0 oy
272 göst.
Para & Ekonomi kategorisinde (342 puan) tarafından

Merhaba hanımlar sizede sormak istedim açıkçası akıl akıldan üstündür sonuçta 😁 bizim şuan arsa var 500 bin TL eden kamyonumuz var eşim çalışıyor arabayı satmasını söylüyorum çünkü gün gittikçe ev yapmak zorlaşıyor gerçekten siz ne düşünüyorsunuz fikir verin 

4 Cevaplar

0 oy
(777 puan) tarafından

Evler şu an çok pahalı olduğundan ben araba diyorum ya 😂 araba müthiş bir şey 

-Reklam-
0 oy
(4,692 puan) tarafından

Valla zor konu , Arsanin degerlenme ihtimali olabilir  araba da sart bu donemde , arsa ve araba satilinca borcsuz olarak ev alinabilecek mi?

0 oy
(8,378 puan) tarafından

Tabiki ev mantıklı olan 

0 oy
(5,340 puan) tarafından

Balım araba Zarar ya

Bizde de var araba misal 

Her gün birşeyi çıkıyor 

Benzin mazot 

Motoru muayene cart curt 

Gereksiz masraf 

Ha tamam ayağını yerden kesiyor 

Acıl durumda atla git

Canın mı sıkıldı atla gez

Ama şimdi cebindeki paraya göre her zaman araba bulursun ama ev bulunmaz 

Çünkü evler git gide artıyor 

Ama erkekler kolay kolay altındakı arabayı satıp eve yanaşmaz 

Ha ama 500 bin TL az be canım ❤️ 

Yani o parayla ev zor 

Haaa ama arsayı ve arabayı beraber satarsınız ev olur

Ama arabayı satıp arsaya ev yapalım derseniz zor olur

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ev mi araba mı yatırım için hangisi daha mantıklı?
Yatırım amacıyla değerlendirildiğinde ev genellikle uzun vadede değer kazanan ve kira getirisi sağlayabilen bir gayrimenkul türü olduğu için arabadan daha mantıklıdır. Araba ise zamanla değer kaybeden ve bakım, sigorta, yakıt gibi sürekli giderleri olan bir tüketim aracıdır. Finansal gelecek ve varlık birikimi hedefliyorsanız, sabit bir mülk edinmek sermayenizi korumak açısından daha güvenli bir liman olarak kabul edilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Arsa üzerine ev yapmak mı yoksa hazır ev almak mı daha karlı?
Arsa üzerine ev yapmak, inşaat maliyetlerinin arttığı dönemlerde riskli olsa da, hazır konut almaktan daha uygun maliyetli olabilir. Ancak inşaat süreci profesyonel yönetim ve ek bütçe gerektirir. Hazır ev almak ise piyasa değerleri üzerinden hızlı bir mülkiyet sağlar. Eğer arsanızın konumu değerliyse ve bölgede yapılaşma artıyorsa, kendi evinizi inşa etmek uzun vadede mülk değerini ciddi oranda artırabilir.
Yatırım için kamyonu satıp ev yapmak doğru bir karar mı?
Yatırımınızı mobil bir araçtan sabit bir gayrimenkule dönüştürmek, enflasyonist ortamda sermayenizi korumak adına oldukça stratejik bir adımdır. Kamyon gibi ticari araçlar kullanım ömrü ve piyasa şartlarına bağlı olarak değer kaybedebilir ancak arsa üzerine yapılacak bir ev, arsanın kendi değer artışıyla birleşerek toplam varlığınızı büyütür. Bu karar, aylık nakit akışınızı ve ev yapımı sürecindeki ek maliyetleri karşılayıp karşılayamayacağınıza bağlıdır.
Arsa üzerine ev yapmanın maliyeti nasıl hesaplanır?
Ev yapım maliyeti; mimari proje, inşaat ruhsatı, malzeme kalitesi ve işçilik giderleri toplamından oluşur. Güncel metrekare inşaat maliyetlerini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın açıkladığı birim fiyatlar üzerinden baz alabilir ve üzerine müteahhitlik karı veya ek malzeme payı ekleyebilirsiniz. Projenizin büyüklüğüne göre toplam bütçenizi belirlerken, beklenmedik giderler için bütçenize yüzde 20 oranında bir ekleme yapmanız süreci güvenle tamamlamanızı sağlar.
Yatırım yaparken araba neden evden daha az kazandırır?
Araba, doğası gereği eskidikçe değer kaybeden bir varlıktır ve sürekli bakım maliyeti gerektirir. Gayrimenkul ise sınırlı bir kaynak olan arsa payı nedeniyle zamanla değer kazanma eğilimindedir. Yatırım perspektifinden bakıldığında; araba sadece ulaşım ihtiyacını karşılarken, ev hem bir barınma ihtiyacını çözer hem de kira veya satış yoluyla pasif gelir üretme potansiyeline sahiptir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 1,148 göst.
0 oy
3 cevap 269 göst.
30 Ocak 2026 Para & Ekonomi kategorisinde Amour (2,037 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 247 göst.
0 oy
3 cevap 426 göst.

Kategoriler

1,514,610 soru