Empati kurmak neden bu kadar önemli?

0 oy
747 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (179 puan) tarafından

....... Boş şeyler 

7 Cevaplar

+1 oy
(316 puan) tarafından

Bence sen cok takıntılısın herseyı takıyorsun ve biraz apartıyorsun gibi geldi 

(3,371 puan) tarafından

Canan oldu Cihan😂

(0 puan) tarafından

image

manyakmisir nedir bana bu msji atti cvp vermemi bile beklemeden engellemis  

senle ayri ne sıkıntim olsunki butun sacma sapan pistlarina hal hareket tavirlarina gayet normal sekilde cvp yazdim. senin ailevi sorunlarin takintilarin eltin kaynanan esin oyun buyun esinin sulalesine lafini sozunu gecirmeye cesaretin yok herkes seni ezmisde ezmis. burda gelip millete diklenip bide utanmadan iftira atip erkek mi diosun.   

(0 puan) tarafından

bide hastamisin rahatsiz  demis 😂😂asil sen hasta rahatsizsin heralde . ben ne dedim tabi gecmis postlarina bakarak yorum yapilir o kisinin hayati durumu yasami nedir ne degildir diye pistu ona gore degerlendirilir dedim . bana gelmis ozelden maj atmissin benle ayri sikintinmi var diye . banane senden ne sikintim olacak. 

bide sacma sal.ak biseyler yazip silmissin sana ne msji atmisim ben ata ata sanami atacam kendi dis gorunusune bile saygi duydurtamayip acik olmak istedigi halde basini kapattiranlara ses cikaramayan kendine saygi duydurtturamayan eltisini kiskanan birine erotik msj atmaya tenezulmu edicem . erkek olmus olsam bile butun libido sifirlanirdi emin ol.  

(9,172 puan) tarafından

Canan onu bana demiş hastamısın die

(0 puan) tarafından

hea onu sana demis . sinrada bana satasmaya baslamis . aman neyse engellemis kendi hesabimdan giremedim dalgasina bunu yazmak icin actim sirf kapatayim bari binu

-Reklam-
+1 oy
(2,039 puan) tarafından

E aynısını sende yapıyorsun geçen ki yorumumda hakaret ettin post sahibi bile yanlış anlamamisken sende empati yap o zaman. Ben senin postuna düzgün yorum yapmıştım oysa ki sende beni kırdın bu mübarek günlerde üstelik hamileyim. Herkes kendine baksın en iyisi

(179 puan) tarafından

Ne yazmışım ben seni Allah'a havale ediyorum tmm mi

+1 oy
(9,172 puan) tarafından

Son postuna yazan kişiyemi dedin

Baktımda bişey dememiş aslında biraz abartıyon demiş

Olumlu yorumlar mı gelecek yani . Olumsuz düşünenler yazmasın die başlığa belirt ozamn 

(179 puan) tarafından

Çokta görüyorum bazı insanların yazdıklarında yapıyorlar 

0 oy
(800 puan) tarafından

Kimi post sahipleri insan aklıyla dalga gecercesine postlar paylaşırlar. İster istemez tepki toplarlar 

Kimileride akla mantığa duyguya uygun sorular sorar.insan gibi cevap verilir kirmadan etmeden yol gosterilir yada yorum yapilir.

Bazen öyle postlar goruyorumki " ne saçmalıyor bu ya ne yedi ne ictide bunu yazdı" demeden gecemio insan ve tepkilerdede haklılık payı goruyorum ki burda birçok kişinin kişilik yapisi pat diye vurmaya elestirmeye musait.yapistiriyorlar lafı kiriyorlar ediyorlar 

Ama doğru düzgün akil mantığa uygun soru veya fikir beyanlarinda yorumun dozunu kaçırıp insanları yok yere boş yere kırıp kendini tatmin edenlere bende karsiyim 

0 oy
(6,910 puan) tarafından

Valla genelde benim paylaşımlarda hep bana yukleniyorlar hic ses etmiyorum çünkü post paylaşınca olumlu olumsuz herseye açık olmaliyiz  senin yaşadığın durumu bilmiyorum ama dedigin gibi anlayış lazim sert tepkilere de sert gitmek yerine tamam teşekkürler deyip kesmek daha iyi oluyor 

(179 puan) tarafından

Çogu değil arada insanları kışkırtmak isteyen şeytan kılıklı pislikler var onlara diyorum 

0 oy
(20,156 puan) tarafından

Sen mi saygı çerçevesinde yorum yaptın ben okudum senin aylize yorumunu bir tarafınla okuma yazmıştın iki kez. Valla cidden ille edep ille edep haklısın 

(20,156 puan) tarafından

Kendim gördüm hanımkız benim de yorumum var altta bu şekilde konuşamazsın yazmışım. Bana beni mi yalanlıyorsun. 

(179 puan) tarafından

Ya Allah aşkına ne demisim

(20,156 puan) tarafından

Onu mu demiş orada bir yerinle okuma başka şey demiş bir yerinle okuma kızın yazdığını. İki kez yazmışsın aynı ifadeyi. Hanımkız Allah sana afiyet versin ama huyun huy değil. İnkar yanlış düşünmeden konuşmak daha yanlış. Yorumun kalkmış diye ona güveniyorsun ya güvenme

(179 puan) tarafından

Sen çok mu düşünerek yaziyorsun

(20,156 puan) tarafından

Sen benim düşündüğüm kadar düşünebilsen şu an zaten seninle bu yanlış bu doğruyu konuşuyor olmazdık. Bak ben demedim diyemedin ne oldu? Çünkü gören var o yorumu yazılı duruyor yorumum hala humakusunannesinin postunda gir bak 

0 oy
(1,211 puan) tarafından

Ey edep sen ne kadar güzel bir şeysin ya hu

Edep yahu edep!!

Kelimelerimin kifayetsiz kaldığı yerdeyim malesef.

(179 puan) tarafından

Aynen öyle artık kimseye iyilik etmemeyi ogrendim

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Empati kurmak günlük ilişkilerde neden bu kadar önemli?
Empati kurmak, karşıdaki kişinin duygularını ve bakış açısını anlamayı sağlayarak iletişimdeki çatışmaları azaltır ve bağları güçlendirir. Bu beceri sayesinde insanlar kendilerini daha değerli hisseder, güven ortamı oluşur ve sosyal ilişkilerdeki gerginlikler yerini yapıcı bir çözüm sürecine bırakır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bir insanla empati kurmak nasıl geliştirilir?
Empati becerisini geliştirmek için öncelikle karşınızdaki kişiyi yargılamadan aktif bir şekilde dinlemeye odaklanmalısınız. Kişinin anlattığı olayları kendi deneyimlerinizle kıyaslamak yerine, onun içinde bulunduğu durumu ve hissettiği duyguları zihninizde canlandırarak anlamaya çalışmak bu süreci güçlendiren en önemli adımdır.
Empati kurmanın ilişkiler üzerindeki etkileri nelerdir?
Empati kurmak, ilişkilerde duygusal yakınlığı artırır ve yanlış anlaşılmaların önüne geçer. İnsanlar anlaşıldıklarını hissettiklerinde savunma mekanizmalarını gevşetirler; bu da daha açık, dürüst ve samimi bir iletişim kurulmasına olanak tanıyarak uzun vadeli ilişkilerin sağlıklı kalmasını sağlar.
Empati kurmak ile duygudaşlık arasında ne fark var?
Empati, başka birinin ne hissettiğini bilişsel düzeyde anlamak ve durumu onun gözünden değerlendirmektir; duygudaşlık ise karşıdaki kişinin hissettiği duyguyu birebir kendi içinde yaşamaktır. Empati daha çok nesnel bir anlayış içerirken, duygudaşlık yoğun bir duygusal paylaşım ve benzer bir hissiyatı tecrübe etmeyi temsil eder.
Empati kurarken nelere dikkat etmem gerekir?
Empati kurarken en önemli nokta, karşıdaki kişinin duygularını kendi deneyimlerinizle gölgelememektir. Kendi hikayelerinizi anlatmak yerine, sadece onun duygularını onaylayan ve anlaşıldığını hissettiren cümleler kurmaya özen göstermeli, çözüm önerisi sunmak yerine sadece yanlarında olduğunuzu hissettirmelisiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 405 göst.
13 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 332 göst.
20 Kasım 2023 Diğer kategorisinde tubas (143 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 402 göst.
0 oy
21 cevap 3,309 göst.
26 Kasım 2024 Diğer kategorisinde kaavimsi (3,898 puan) tarafından soruldu