36 haftalık hamileyim, şiddetli ağrılar için sezaryen olur mu?

0 oy
450 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (29 puan) tarafından

Merhabalar yarın 36 haftalık oluyorum ve bir haftadır şiddetli şekilde kaburga altı ağrısı çekiyorum nefes dahi alırken batıyor. İki ayrı dr gittik bütün tetkikler yapıldı bişey çıkmadı şükür. Yarın kendi doktoruma randevum var söylesem sezaryana alır mı acaba . İlk doğumum normaldi buda normal görünüyor şuan ama ben ağrılara dayanamıyorum nefes aldıkça kaburgam batıyor sırt ağrısını hiç söylemiyorum bile. Karnım aşağıya iyice sarktı sanki Bebek heran çıkacak gibi gerçekten zor durumdayım. Sizlere sormak istedim 

11 Cevaplar

0 oy
(2,011 puan) tarafından

İlki normal olmuş isteğe bağlı yapmazlar ancak bir sorun olursa onlar alabilir

(29 puan) tarafından

Yapmıyorlar demi yarın soracağım gerçi de hiç iyi değilim yani bir ay daha nasıl bekleyeceğim bilmiyorum nefes aldıkça ağlatan bir ağrım var Allah yardımcımız olsun ya 

(2,011 puan) tarafından

Amin canım sen yine sor belki kabul eden doktor olur 

(29 puan) tarafından

İnşallah canım sağolasın 

-Reklam-
0 oy
(5,504 puan) tarafından

Hiç sanmıyorum canım ama yine de şikayetlerini söyle sen belli olmaz. 

(29 puan) tarafından

Yarın sorucam bakalım gerçekten zor durumdayım anlamaları lazım aslında. Nefes aldıkça ağlatan bir ağrım var 

(5,504 puan) tarafından

Bebeğin duruşu normal mi peki ters durunca filan da alıyorlar sezeryana sanırım

(29 puan) tarafından

Yok normal ters duruyor canım ya 

0 oy
(187,101 puan) tarafından

son haftalarda o agrilar gayet normal bence zor kabul etmezler ama bi dene sansini

(29 puan) tarafından

İlk oğlumda hiç böyle olmamıştım bir haftadır sanki kaburgam kırık batıyor gibi öksürmek gülmek nefes almak dahi zehir oldu asla yapamıyorum bunları sürekli sol kaburga altında ön kısımda Ağrı batma var normal mi gerçekten . Bana açıklama da yapmadılar şundan bundan diye sadece herşeyin temiz deyip gönderdiler . Gerçekten dayanılmaz 

0 oy
(454 puan) tarafından

Maalesef devlet son ana kadar sezeryana almaz gelinmiden biliyorum 3 gün sancı çekti doğum olmadı dediler son ana kadar normali deniycez son anda artık bebeğin kalp atışları yavaşladı gece yarısı öyle aldılar 

(29 puan) tarafından

Nekadar tehlikeli aslında ya insanın halinden anlamaları lazım gülmek öksürmek nefes almak haram oldu kaburgam kırık sanki sürekli batıyor niye eziyet çekiyoruz ki son haftaya kadar 

0 oy
(5,908 puan) tarafından

Geçmiş olsun. Ben de öyle çok nefes zorluğu çektim EKG de çekildim ama bişey çıkmadı. Doktorla konuştum gelisime göre erken alabiliyorlar. Benim özelde olduğu için o da en erken 38+2 de aldı. Devlet isteğe bağlı yapmıyor ama bildiğim kadarıyla yapsada süreyi uzun tutuyor 

(29 puan) tarafından

Ben oğlumu özelde yaptım normalden korkmuştum sezaryan istemiştim kabul etmemislerdi 6 yıl önce normal doğurmuştum. Ama bunda berbatim yani bir ay daha nasıl dayanırım bilmiyorum benimde temiz çıktı herşey . Sorayım yarın bende sanmıyorum kabul etsin de işte 

(5,908 puan) tarafından

Benimde ilki normal dogumdu isteğe bağlı oldum biraz da beklemekten korktum ağrı sızı artık nefes bile alamiyordum. Korkutmak istemem ama yanlış da yönlendirmiyim ikisini de yaşamış biri olarak sezaryen doğum zor uzun vadede bana zor geldi. Şimdiki aklım olsa kendi istegimle keyfi olmazdım 

(29 puan) tarafından

Aslında bende korkuyorum sezaryandan ama böylede çok ağrı cekiyorum doğuma az kaldı biseye elimi suremedim hakkımızda hayırlısı olsun inşallah ya nasibimizde ne varsa artık 

0 oy
(4,673 puan) tarafından

29 olduk 3 haftadır sırt ağrım ve kaburgam batıyor öksürme hapşurma çok zor sola yatsam batıyor sağa yatsam ağrıyor sırt üstü yatmak doğru değil daha uzun bir zaman var az kalmış bi de ameliyat ağrısı çekme o da çok zor 

(29 puan) tarafından

Yemin ederim aynısı Allah Allah diye hareket ediyorum çoğu zaman ağlatıyor kaburgam kırık sanki batıyor Allah yardımcımız olsun ya senin erken başlamış inşallah uzun sürmez hayat zehir oluyor 

0 oy
(3,371 puan) tarafından

Asla yapmazlar benm ilk normaldi ikincisini sancı ağrı içindeyken kaç kez dedim asla yapmadilar bebek geliyor sen sezeryan diyorsun demişti yine normal olmuştu heleki son yasaklanan sezeryandan sonra asla keyfi yapılmaz oda Allah korusun kötü birşey olmadığı surece

(29 puan) tarafından

Benim ilk doğumu özelde yaptım onlarda kabul etmemişti özel olduğu halde sezaryani ki ilk dogumumdu herşeyin normal dediler yapmadılar. Devlette yapmıyor sordum bugünde. Yapacak bişey yok ozaman napalim bir ay daha katlancaz bu ağrılara sağ salim kucağımıza alalım da 

0 oy
(4,785 puan) tarafından

İlki normalse direkt sezaryene almazlar. Bebeğin ya da senin canının tehlikeye girmesi lazım. Ya da sancı başladığı halde doğumun olmaması lazım. 

(29 puan) tarafından

Anladım canım evet yapmiolar sordum bugün de. Hayırlısı olsun napalim bir ay daha katlancaz bu ağrıya 

(4,785 puan) tarafından

Hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah canım 

0 oy
(367 puan) tarafından

Canim bir sorun yok diyorlarsa o halde doğurana kadar bekletirler bebeğin gelişi ve gerseyi normalse sezeryan yapmazlar

(29 puan) tarafından

Evet sordum bugünde yapmiolar canım. Ya ben şuan çok acı çekiyorum diye dedim gerçekten hayatım zehir oldu ama yapacak bişey yok artık 

0 oy
(2,153 puan) tarafından

Kız iki sezeryan olmuş biri olarak söylüyorum normal doğumda hemen kalkabiliyorsun ama sezeryanda 1 hafta da toparlayamiyorsun ağrın sizin çabası sen ağrıdan kurtulayım biran önce diye sezeryan olmak istiyorsun ama sezeryanda da doğumdan sonra ağrın sızın artıyor oksuremiyorsun hapsursan dikislerin açısından duramiuorsun kabız olmaman lazım tuvalet alaturkaysa otursan ayaga kalkarken akla karayi seciyorsun çocuğun ağladığında hemen alamıyorsun yataktan kalkmak başlı başına 5 dk ni alıyor zaten bence kendini hemen sezeryana odaklama şuan 3 sezeryanimi olacam Allah'ın izniyle başıma ne geleceğini bildiğim için fazla korkmuyorum ama benim kaynanam 1 hafta falan kaliyo yanımda geceleri çocuğa o bakıyor uyutmasi gazı ona ait ben sadece emzirip altını değiştirip ona teslim ediyorum bana sen dinlen ben bakarım diyo Allah razı olsun bu süreç kolay geciyo diğer yavrularımı da kendi annem götürüyor bir haftaligina ben 1 haftada toparlanıp öyle kavusuyorum yavrularima bence iyi düşün bacim 

(29 puan) tarafından

Ay maşallah Allah daim etsin yardımcın oldu mu ne güzel lohusaligin tadini çıkarıyorsun en azından. Kız okurken korktum ya 

(2,153 puan) tarafından

Allah razı olsun gülüm valla amacım koekutmak değil yanlış anlama ama normal doğum yapma imkanin varsa erteleme 🤭😄💕

0 oy
(17,450 puan) tarafından

Devlette yapmıyorlar diye biliyorum 

İkinci Doğum daha kolay oluyor 

İlk doğum da epidural vuruldum ikinci de istemedim  

Ağrı vs illa oluyor evde bir tane daha çocuk olunca insan yoruluyor 

(29 puan) tarafından

Evet yapmiolar sordum bugün de. Bende ilkinde epidural oldum sozde ama deli gibi sancı çektim ya 

(17,450 puan) tarafından

Doğum anına kadar hiç sancı hissetmedim

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Devlet hastanesinde isteğe bağlı sezaryen yaptırabilir miyim?
Türkiye'deki devlet hastanelerinde sadece anne veya bebek sağlığını riske atan tıbbi bir gereklilik durumunda sezaryen kararı alınmaktadır. Tamamen isteğe bağlı veya talep üzerine sezaryen uygulaması devlet hastanelerinde yasal prosedürler gereği standart bir uygulama değildir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
36 haftalık hamilelikte şiddetli kaburga ağrısı sezaryen nedeni mi?
36 haftalık hamilelikte hissedilen şiddetli kaburga ağrısı, bebeğin büyümesi ve pozisyon alması nedeniyle yaygın bir durumdur. Ancak bu ağrı tek başına sezaryen için tıbbi bir endikasyon oluşturmaz; doktorunuz ağrının şiddetine ve gebeliğin gidişatına bakarak klinik bir değerlendirme yapacaktır.
Doğum şekline nasıl karar verilir ve doktorum önerime uyar mı?
Doğum şekli, gebelik sürecindeki risk faktörleri, bebeğin durumu ve annenin genel sağlık muayeneleri sonucunda doktor tarafından belirlenir. Tıbbi bir engel yoksa normal doğum tercih edilir, ancak anne adayının yaşadığı aşırı ağrı veya kaygı gibi durumlar doktorla paylaşılmalı ve uygun bir doğum planı üzerinde konuşulmalıdır.
36. haftada bebek aşağıya sarkmış gibi hissetmek ne anlama gelir?
Hamileliğin 36. haftasında karnın aşağıya inmesi, bebeğin doğum kanalına girmeye hazırlandığını gösteren normal bir fizyolojik süreçtir. Bu durum, bebek başının pelvise yerleştiğinin işareti olabilir ancak doğumun hemen başlayacağı anlamına gelmez ve bu aşamada düzenli doktor kontrolleri takip edilmelidir.
Hamilelikte kaburga batması ve sırt ağrısı nasıl hafifletilir?
Hamilelikte yaşanan kaburga ve sırt ağrısını hafifletmek için dik duruş egzersizleri yapılmalı, yan yatarken destek yastıkları kullanılmalı ve ağır aktivitelerden kaçınılmalıdır. Eğer ağrı nefes almayı ciddi şekilde engelliyorsa, mutlaka doktorunuza danışarak güvenli kas gevşetici veya pozisyon önerileri almanız gerekmektedir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 544 göst.
+1 oy
17 cevap 1,077 göst.
15 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Bensimdiannemiyim (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 140 göst.
0 oy
0 cevap 131 göst.
31 Ağustos 2025 Para & Ekonomi kategorisinde Frover (79 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,808 soru

24,636,063 cevap

365,478 kullanıcı

...