Reglim 3 gün gecikti, testim negatif hamile olabilir miyim?

0 oy
279 göst.
Diğer kategorisinde (378 puan) tarafından

Hanımlar reglim 3 gün gecikti. Dün test yaptım gecikmenin 2.günü yani negatif çıktı. Hiçbir belirtim yok sadece arada kasıklarıma sızı vuruyor âdet olacakmışım gibi. Birde birkaç gündür grip gibiyim burnum tıkalı çok halsizim. Sizce negatif olup sonradan pozitif olabilir mi? Ayrıca bu ay soğan kürü kullanmıştım onunda etkisi olabilir mi emin olamadım 

5 Cevaplar

0 oy
(2,096 puan) tarafından

Kaset test aldıysanız eğer o zaten yanlış sonuç verebiliyor bir kaç gün daha bekleyip erken gebelik testi ile testi tekrarlayın bence en yüksek ihtimal sonucu o veriyor 

(378 puan) tarafından

Awox aldım erken gebelik o sanırım. Eğer adet olmazsam tekrarlayayım o zaman. Ben olsaydı çıkardı diye düşünmüştüm 

(2,096 puan) tarafından

Ben reglim gecikince 5. Gün yaptım o zaman çıktı 

-Reklam-
0 oy
(751 puan) tarafından

3 gün erken tesrt için bence sabrederim dersen 1 hafta bekle kesin sonuç için 

(378 puan) tarafından

Birkaç gün daha bekleyeceğim olmazsam test yapıcam

0 oy
(8,411 puan) tarafından

Geç döllenme olabilir ozamn çıkmaz . Sabah ilk WC ye çıktığında yap bide 2 gün daha bekle

0 oy
(6,692 puan) tarafından

Eger gebelik varsa silikte olsa gozukur. Ben ikinci gebeligimde adet olacagim gun normal siradan kaset test yaptigimda silik olarak cikmisti. Erken gebelikte ise daha dogruya yakin sonuc oluyor. Bu demek degil ki gec dollenme vs olmayabilir, tabiki ihtimal var. Ama benim kiz kardesimin 10 gun gecikti gecen ay. O da negatif cikiyodu. Doktora gitti doktor stres kaynakli dedi ilac verdi. Kullaninca adet oldu. Eger gebelik suphesi olacak bi durum olduysa isteyerek veya istemeyerek en net kanda gozukur suan.

(378 puan) tarafından

Kuzenim de gecikmenin 6.günü pozitif görmüş, öncesi hep negatif çıkmış. Bende biraz ümitlendim ama beklemedeyim şu an, birkaç gün sonra olmazsam testi tekrarlicam

0 oy
(131 puan) tarafından

Geç döllenme olabilir eğer geç döllenme olmamışsa olsaydı çıkardı, ben adetime 5 6 gün kala yaptım silik çıktı, Rabbim gönlünüze göre versin 

(378 puan) tarafından

Geçen ay lekeli oldu adetim bu ay da gecikti ilk kez böyle şeyler yaşıyorum. İnşallah gebelik vardır 

(131 puan) tarafından

Amin inşallah 🙏🏻 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Adet gecikmesinin 2. gününde yapılan negatif gebelik testi yanılabilir mi?
Evet, adet gecikmesinin 2. gününde yapılan gebelik testleri hatalı negatif sonuç verebilir. İdrardaki beta-hCG hormonu seviyesi henüz testin saptayabileceği eşik değere ulaşmamış olabilir. En doğru sonuç için adet gecikmesinden sonraki 5-7 gün bekleyip testi tekrarlamak veya kan testi yaptırmak önerilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Regl gecikmesi ve kasık sızısı gebelik belirtisi olabilir mi?
Regl gecikmesi ve kasık sızısı hem gebelik hem de adet öncesi sendromu belirtisi olabilir. Gebeliğin erken döneminde rahimdeki değişimler sebebiyle adet ağrısına benzer sızılar hissedilmesi oldukça yaygındır. Bu belirtiler tek başına gebelik tanısı koymak için yeterli değildir, kesin sonuç için mutlaka gebelik testi yapılmalıdır.
Soğan kürü uygulamak adet döngüsünü ve gecikmeyi etkiler mi?
Soğan kürü gibi bitkisel uygulamalar bazı kadınlarda adet düzenini ve hormonal döngüyü etkileyebilir. Bu kürler bazen adet kanamasını öne çekebilir veya gecikmelere neden olabilir. Eğer kür sonrası alışılmadık bir gecikme yaşıyorsanız, vücudunuzun verdiği tepkiyi gözlemlemek için bir kadın doğum uzmanına danışmanız en sağlıklısı olacaktır.
Grip belirtileri ve halsizlik erken gebelik belirtisi midir?
Halsizlik ve gribal enfeksiyon benzeri şikayetler, erken gebelik döneminde artan progesteron hormonuna bağlı olarak ortaya çıkabilir. Vücut ısısındaki hafif artış ve metabolizmanın değişimi, kişide grip olmuş gibi bir yorgunluk ve burun tıkanıklığı hissi yaratabilir. Ancak bu belirtiler spesifik değildir, bu yüzden gebelik testi ile doğrulanması gerekir.
Negatif çıkan gebelik testi ilerleyen günlerde pozitif döner mi?
Testin negatif çıkması gebelik olmadığı anlamına gelmeyebilir, sadece o anki hormon seviyesinin ölçülemediğini gösterir. Döllenme geç gerçekleşmişse veya idrardaki hormon konsantrasyonu düşükse sonuç negatif çıkabilir. Adet gecikmeniz devam ediyorsa, 3-4 gün sonra testi tekrarlayarak hormon seviyesindeki artışı kontrol edebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 277 göst.
16 Haziran 2025 Diğer kategorisinde pinar_klc80 (28 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 633 göst.
0 oy
1 cevap 129 göst.
0 oy
3 cevap 121 göst.

Kategoriler

1,506,131 soru