Bende miyom var şuan 5-6 cm hamilelikle hızı büyüyormuş doktor 10-12 cm olursa normal doğuma engel olur ,sezeryan olur demişti doğumla beraber miyomda alınacak. açıkcası bende sezeryan istiyorum. Aile hekimi eşime miyomlu doğumu her doktor yapmaz özeldede kabul etmeyebilirler devlettede her doktor yapmaz demiş bende bi tedirgin oldum. Şuan 22 haftalığım bilgis olan aydınlatırsa sevinirim
arkadaşım doğurdu bu şekilde sezaryen oldu ama normal doğumu bekledi, sancısı geldi suni de verdiler açılma olmayınca sezaryena aldılar.
3-4 farklı doktora gitti hiçbiri böyle bir şey demedi. şehir hastanesinde doğurdu
Ben ilk normal doğurdum açılma kolay olur bu sefer ama miyomun büyümesi sezeryan istediğim için bahanem olmuştu aslında ama aile hekimi öyle diynce bi panikledim ilk kontrolda doktora sorcam.
Benim ilk hamileliğimde doktor miyom var demisti. Yanlış hatırlamıyorsam büyümüştü biraz da ama boyutu falan neydi hiç hatırlamıyorum. Bilmiyorum da . Doktor bana önemser gibi biseyler soylemedi. Sonuç olarak normal doğum yaptım. Doğumdan bı sure sonra da kontrole gittim miyom için. Doktor miyom falan yok dedi. Seninki de kendiliğinden geçer inşallah.
Benimki büyük bayağı 2 sene önce düşük yaptım. 1 mm falandı 3 tane vardı 2 tanesi doğum kontrol hapıyla düştü ameliyatsız, şimdi büyüyor hamileliktede çok hızlı büyür dedi de aile hekiminin öyle demesi bi strese soktu. İlk doğumum normaldi çok zor olduğu için sezeryan istiyordum buda bahanem olmuştu açıkcası
Evet doktor bana da hamilelikte büyür dedi. Hatırlıyorum. Sezeryan olursa da olsun. Napalim. Sağlıklı olun da bebiş ve sen gerisi sorun degil
Zaten sezeryan istiyorum böyle bi sorunum olmasa bile özelde sezeryan doğururdum ama riskli gibi konuştuğu için korktum
Bişey olmaz Allah'ın izniyle. O bebekle birlikte büyüyormus. Sonra kendi küçülüyor sanırım. Rahat ol yani
İnşallah :) Allah razı olsun
Ayrıntılı bilmiyorum ama komşumda doğumda çıkarmışlar 2 kilo hemde 3 yaşında kızı şimdi
Ayy 2 kilo mu. Resmen ikiz doğum gibi.
Arkadaşımın miyomu gözükmemiş, normal dogumda 10 cm açılma oldugu halde bebek aşağı inmemiş, sonra mecbur sezeryana almışlar, açıp bakıyorlar ki kocaman myom, gormemişler usg ile, cocugun kafası myoma takıldıgı için cıkamamış, başka arkadaşım da tansiyondan ötürü sezeryan oldu ameliyatta myomları temizlemişler, doktor şimdi sezeryan olmasaydın ilerde tekrar ameliyatla bunları aldırmaya gelmen gerekecekti demiş
Valla sezeryanda zor canım 10gün önce ikinci sezeryanımı oldum normal olsa normal denemek istemiştim ama nasip olmadı, tüm şartlar uygunsa normal denenmeli ama büyüyen bir myom varsa onlar başa bela olmadan temizlenmeli kesinlikle, kimisi de normal doğurmuş myomu yok olmuş oda ilginç bir durum
Benimde normal doğulum zulümdü çok zor geçti sonrasında da makat çatlağı oldu ıkınmaktan bi 4 ay da onu çektim travma olduğu için korkuyorum açıkcası. Normal doğumda temizlenmesi küçük ihtimal ama sezaryende garanti. Valla hayırlısı ya
Yaaa normal yaptın demek canım inanki herkes normal iyi diyor diye öyle dedim sen ne yaşadıgını daha iyi bilirsin Allah gönlüne göre versin
İkiside zor valla Allah yardımcımız olsun anne olma kadın olmak çok zor
Kesinlikle öyle
Küçüklü büyüklü 5 miyomum var iki sezaryen doğum yaptım rahimde tehlikeli bir yerde olmadığı için sorun olmadı normal de doğurabilirdim en büyüğü 7cm ben sezaryen istedim ikisinde de. Özelde doğum yaptım birçok kadının miyomu var haberi bile yok çoğunun, ayrıca kanama riskinden dolayı sezaryen esnasında almadı benim dr um
Demekki her doktor almaz derken kanama riskinden ötürü öyle demiş. Valla nolcak bilmiyorum ya dediğin gbi çoğu kadın bilmiyor bede düşük yaptığımda öğrenmiştim 2 sene önce 1 mm falandı şimdi kocaman oldu
1,500,434 soru
24,505,024 cevap
358,505 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın