0 oy
302 göst.
önce Diğer kategorisinde (10,266 puan) tarafından

dünyada ne kadar deli manyak varsa savaşta, Afganistan, Pakistan savaşta

Allah sonumuzu hayır etsin 

image

3 Cevaplar

+1 oy
önce (6,896 puan) tarafından

İran yönünü şaştı heralde . İsrail hadi neysede diğerleri ne alaka

önce (6,373 puan) tarafından

Ne Amerikaymış dünyaya yön veriyor. Ama bunun sebebi buna susup sessiz kalan ülkeler. Yeni.dünya düzeni artık merkez üssünü Amerikadan çıkarıp ortadoğuya Arap yarım adasına kurmak istiyor. Bunun en büyük sebebi de petrol. 

önce (10,266 puan) tarafından

dünya savaşları sırasında İngiltere güç kaybedince birinci güç uzaktaki amerika oluyor artık. o dönemde petrol, din en büyük sebepti. 

şimdi de aynı aslında. 

o zamanlar devletler bölünürken mezhep ayrımcılığını yönetimde kullanmışlar, x mezhepli halkı y mezhepli lider, aile yönetmiş. haliyle zamanla çatışmalar, ayrışmalar çıkıyor. bu da amerikanın işine geliyor. 

israilin bu kadar büyümesi de öyle, o kadar genç bir devlet olan İsrail, dünyada çok ilerde olan bir devlet konumuna geldi. birileri ses çıkarıyor ama kimse dişini geçiremiyor onlara. 

petrole alternatif elektrikli araçlar, çok hızlı piyasaya girdi ama petrol hala birinci. çok acayip bir endüstri petrol. artık giyimde bile var. 

ortadoğunun aslında dünya merkezi olacakken olamasının sebepleri de, bu petrol gücünü liderlerin kendi çıkarları üzerine kullanması.

şeriati, kendi kafalarından yazması. halkına ger şeyi yasaklarken kendine ve belli bir zümreye her şeyin serbest olması, bu da halkı isyan ettirdi. iran zaten uzun zamandır karışık, halkı isyanda, özgürlük istiyor, kaç kişi öldü bu isyanlarda devlet hiç acımadı gençleri öldürürken.

benzer şey Afganistanda, benzer sözde şeriat uygulanıyor. kadınların adı yok, okula gidemiyorlar, evden çıkamıyorlar. ama şu anki liderin kızı sanırım katarda üniversite okuyor ve kapalı bir kadın değil.

ha ne olacak Afganistan bir süre böyle gider, sonra amerika oraya da özgürlük getirir. 

bi de öyle bir coğrafya ki, insanlık buradan dünyaya yayılmış. daha petrole varmadan, su, konum itibariyle bütün medeniyetler burada kurulmuş.

hititler, Sümerler, babiller, daha batıda lidya, antik roma. 

o yüzden bu coprafyada herkes söz sahibi olmak istiyor ve asla bitmez buradaki savaş. 1000 yıl sonra yine olur. 

önce (6,373 puan) tarafından

Dünya üzerinde savaş hiçbir zaman bitmez zaten. En ilkel medeniyetlerden beri savaş hep vardı ve var olacak. Buradaki önemli nokta hükümetlerin tutumu. Sen ülkeni maddi manevi ne kadar güçlendirdin. Her anlamda vatandaşını ne kadar güvence altına aldın. Eğer bunu doğru stratejiyle yaparsan en az yarayı senin ülken alır ama yok sadece kendini çıkarını düşünür ona göre ülkeyi şekilledirirsen maalesef ilk düşen senin ülken olur. 

önce (1,587 puan) tarafından

@honkiponkitoninok 

İran’ın ‘Ortadoğu’da ki tüm Amerikan varlıkları meşru hedefimiz haline gelmiştir’ gibi bir açıklama yapmış dediğin gibi Türkiye’de bulunan incirlik ve kürecik üsleri tehlikede gözüksede İran ile olan diplomatik ilişkiler sayesinde ucunun bize dokunmayacağını düşünüyorum.(inşallah) Ayrıca Amerika İran’da ki hükümet değişikliğini destekliyoruz İran halkının yanındayız gibi akıl tutulması açıklaması üzerine İran da bir kız ilkokulu vurmuş 25 30 kayıp olduğu söyleniyor. 
Dediğin gibi filler tepinir olan çimene olur.

en son sayının 51 olduğunu gördüm.

üzücü olan da ne amerika ne İsrail bunun cezasını çekmeyecek. 

iran da nato ülkesi olmayanlara saldırıyor gibi 

ama dediğim gibi kaybedecek bir şeyi olmayan her yöne saldırır. olan gariban çocuğa olur. 

-Reklam-
+1 oy
önce (2,757 puan) tarafından

Hiç sorma… Savaş insanın içini parçalıyor. Açmamaya çalışıyordum ama az önce baktım. Yine masum siviller zarar görüyor. 

Katil amerika ve katil İsrail çıkarlarının peşinde koşarken olan hep savunmasız insanlara oluyor..

85 çocuk hayatını kaybetmiş. ilkokulu vurmak nedir 🤦🏼‍♀️

önce (2,757 puan) tarafından

Çocuk katilleri işte. Hiç şaşırmadım ama çok üzüldüm 

Savaş kanunlarına göre davranmıyorlar ki..

Bak Rusya ile Ukrayna'da savaş var ama bunlar gibiler mi

0 oy
önce (16,429 puan) tarafından

Bu istenen bir şeydi uzun süredir orta doğu ki biz de içindeyiz kaynar bir kazan artık eli değen yanar

israildekiler açık açık sırada Türkiye var diyor, amerika yani trump Erdoğana dostum diyor. tabi bu herifin dostluğuna da güven olmaz da 🤦🏼‍♀️

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 78 göst.
6 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 664 göst.
23 Eylül 2020 Diğer kategorisinde && Huzurum Oglum && (526 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,500,572 soru

24,506,582 cevap

358,638 kullanıcı

...