Günaydın kızlar 🌸
Ramazanda su yemek davetlerini sevmeyen bir benmiyim acaba merak ediyorum?
Kaynana 2 kere çağırdı ama ilkinde eşim yaptı yemeği ikincide ben yani bu nasıl davet elin kolun tutuyor o kadar da elden ayaktan düşme değilsin ki 2.davetinde de yarım saat kala gittikki baktık ortada bişey yok buzluktan içli köfte çıkartıp koymuş kenara onlar diyor haşlama yeriz eşim diyor kızartma 2 çocuk başımda yarım saat kalmış neyse kendi utansın
Eltimde 2 defa davet etti reddettim rahatsızdik sonra ısrarla çağırınca gittik oraya da ama sorun şu ki benimde davet etmemi bekliyorlar ve öyle az değiller kalabalık aile hepsi benim çocuklar durmuyor evi doğru düzgün dip köşe temizleyemiyorum açık açık kaynana davet bekliyorum diyor halbuki Ramazan başında özellikle söyledim kimse bizi çağırmasın bizde kimseyi diye hazırlık o bu derken çocukları ihmal ediyorum bütün uyku düzeni gidiyor duzeltcem diye günlerce uğraşıyorum 2 bebekli evdende davet beklemezsin ya diye düşünüyorum haksız mıyım bilmiyorum
Yapılanı beğenmezler illede memleket yöresel derler ya da arkandan bişey derler hiç o toplara girmek istemiyorum nedense öyle sıradan yemeklere hoşnut olmazlar ağır yemekte yapamam.. eltimi çağırmak istiyorum sadece o sürekli çağırıyor bizi diye onuda pazar günü eşimin evde olduğu güne denk getircem
bence gerekli ayrıca çok da keyifli geliyor bana. yemek yapamıyorsan kıymalı pide yaptır önüne çorba yanına salata yap olsun bitsin. evi de dip köşe temizlemeye gerek yok bence. kimse gelip halı altını kontrol etmiyordur diye düşünüyorum.
ben fazla kasmayanlardanım. beni beğenen olduğum gibi beğensin der gönlüme göre yaşarım
Kıymalı pide mi ? Kahvaltı mi derler bu sizin orda normal olabilir de dışardan yemekte yaptirsan evde kendinde hazırlık yapcan
valla fazla kasan bir çevrem olsa muhtemelen çağırmazdım laf sözle kafamı yoracağım kadar uzun değil hayat.
zaten kaynanama falan iftar yemeği daveti vermem ben. beraber yiyeceksek hazırlarım canım ne istiyorsa gelir o da yardım eder beraber yer toplarız. yabancı değil anne sonuçta. davet gibi olması için arkadaşlarımın falan gelmesi lazım onlara da kıymalı pide vermişliğim var. afiyetle yiyor herkes çok şükür
Bende kiymali pide yanina koz patlican salatasi yesillik domates salatalik ayran icecek seklinde gorumcelerimi agirladim gayette yendi yani birde tatli aldirdim. Esime oh. Mis
Valla Bizde cagırmıyoruz bende sevmiyorum zaten 2 çocuk bazen 2 çeşit kolay yemeği zor yapıyoruz kaldıkı milleti çağıralım eşin evde olduğu gün çagırabilirsşn eltini kaynananı
İkisini aynı gün alamam biri köyde biri burda bizi alın geri bırakın vs diycek kaynanam eşimde o gün çocuklara bakacağı için almaya gidemez sabah erkenden de eve gelmesini ben isteme açıkçası
Tek eltini çağırırsann daha büyük olay yaparlar en iyisi kimseyi çağırma. Mecbur değilsin ki. Ha yemek seçmeyen ne olursa yiyen insanlar olur yada 2 saat önce gelirler yardım ederler o ayrı.
Kaynanan çağırdılklarını davetmi sanıyor kendi çapında 🤭
Tabiki öyle sayıyor içli köfte yaptım onlara demiş bide günler önce yapıp buzluğa atmış .. başka da bişey yoktu ben öyle yapsam 4o yerde konuşur sadece o vardı diye
Yani boyle herseye kadar laf ediyolarsa cagirmasan daha mantiklli, ama yani basit seyler yapip cagirmakda bi alternatif tabi, begenmeyen gelmesin derim ozaman laf ederlerse bidahada konusmam ben.
Konusurlar arkandan çocukta ne varki bahane ediyor derler bide
Ben çok seviyorum iftar davetlerine gitmeyi beş kişiye gittim iki kişi daha var gideceğiz bende annemle ve kaynanamları alıcam sadece dün kardeşim çağırdı ama karşılık beklemez evim şuan kalabalık iftar vermek için uygun değil bide oğlumdan ben yemek zor yapıyorum eşim gelince bir saatte ne varsa onu hazırlarım senin sevmeme nedeninin haklı bu iftar daveti değil ki böyle davet olmaz zaten pazar Günü kayınvalideme gittik aradım yapılacak bir şey varmı yapayım anne gelirken getireyim dedim yok kızım ablanlar var hallederiz dedi ben ısrar ettim çorba yaptım tatlı aldım içeçek aldım gittik seninki de böyle yapsa rahatsız olmazsın
Tabiki olmamm ilk gitmede eşim aldı herşeyi ekmeğine kadar sizde bana öyle yapın o zaman bide evdekini beğenmezler
Anne sana yemek yaptık ya biz hem de iki defa derdim ben
Gitmem de sevmem de Ramazanda kendime yemek yapacak enerjiyi zor buluyorum ben
Aynen bende öyleyim valla gitmeyi de daveti de sevmem
Beni de kaynanam çağırdı iki kere gittik. Bekliyor mu çağırmamı bilmiyorum. Eşime sordum ne zaman çağıralım diye birşey demedi. O da kimseyi çağırmak istemiyor galiba 😀 bu ramazan nedense benimde kimseyi davet edesim gelmiyor. Kendime zor yetiyorum. Biri yorumda iki kere sana yemek yaptık ya desene demiş çok mantıklı 😀 sanki kendi yemek yapmış gibi bir de davet beklemesi çok saçma.
Vallahi sorma ya sinir oluyorum sekiz yıldır bu araba sevdasına 😀
Bizimki bir üst seviyede arabada seçiyor en lüks hangisiyse onu ister
Ahahaha o da iyiymiş 🤣 bizimkinde de var o 😄 önce arabamız yok diye üzülüyordu sonra doğan aldık oğlum Doğan'a biniyor çok üzülüyorum yakıştıramıyorum diyor 🤣 sanki kim bilir ne araba işte da bin git 😄
Ayağını yerden kesiyor mu kesiyor Allah Allah bizimki de köyde 2 oğlu varken bizi arar sen gel ille diye şimdi köydeki oğlu da baya lüks bir araba almış eşim diyor beni arama artık abimin arabası daha lüks bak 😁😁 ne alakası var diyor birde
İyi bari artık sizi rahat bırakır belki😄
Benim kaynana bazen şey der, bizim evimiz sizin eviniz, mutfağa geçin, yapıverin istediğinizi. Öyle dediği zaman davete de gerek yok diye düşünüyorum 😅
Öyle demiyorsa peki ? ☺️
Bu sefer de işte sen öyle de. Senin evin benim evimi mi var anne davete gerek olsun. Sende toplandık zaten de. Bizimki de öyle der davet beklerler ama ben severim misafir gelmesini
Aşko nerden benim evim benim bişey yapar halimmi var vs vs benim kaynana değişik biraz biraz duzelmeler var tabi hakkini yiyemem ama düzelmiş halide bu bunada şükür neyse
Hayırlısı bakalım
Allah affetsin ne ramazanda ne normal zamanda hic ama hic sevmiyorum cunku ben de ozensiz karsilamak istemiyorum geleni e temizlikti ikramdi yemekti derken cocuklar ac susuz mahfoluyor benim canım çıkiyor Allahtan gurbetteyim cok cevre yok.
Bende öyleyim mükemmeliyetçi tarafım ağır basıyor hep böyle olduğum için onlarda alıştı şuan ki özensiz geliyor ve arkamdan konuşuyirlsr ben böyle alistirdim bunları
Zor ya yoruyorlar insanı en iyisi kesin konusup kabul etmemek gerekirse bahane bulmak
Çat kapı gelmesi var bide bunun aşko
Allah yardimcin olsun baci
Valla benimde evimi *** götürüyor bebeğim dibimden ayrılmıyor diş çıkarıyor huysuz eşime kimseyi çağırmayalım bu sene yapamam çocukta hasta zaten her sene çağırıyoruz dedim ama ne mümkün divamız (kaynana) davet edilmezsse olur mu hiç kendide biliyor çocuğum hasta hiç demiyor gerek yok kiradasiniz zaten çocuk ta hasta boşver demiyor anne baba daveti şart diyor eşime gerçekten de bazıları zorla davet edilmek istiyor doğru post açmıştı bi arkadaş bende öyleyim çağırsinlar istemem çağırmak ta istemem
Bokkkk götürmüyor ama bir dağınıklık söz konusu kızım sağolsun..
Kız çocuklarla yeni hastalıktan kurtulduk sayılır yani gerek yok diyorum bende bana kalsa davet yok der kestirip atarım da cat kapı gelirler diye de tedirginim yapar çünkü
Çağırmayı çok severim giderim de , çünkü ne gittiğim yer benim almamı bekler ne de yaptığım hazırlığa bişey derler , senin sevmemen bundan kaynaklı, çünkü laf söz olmazsa seve seve hazırlanır herşey ama sende o isteği bırakmıyorlar maalesef, keşke Ramazan'ın önemini anlasalarmıs
Abisi çok yapıyor genelde .. ona gittiğimizde de ben özel bir yemek hazırlık görmedim açıkçası ama kendi sofralarını över durur sanki çeşit çeşit şey var gibi ben böyle şeylerin lafını etmem ama onlar edince sanki sen ne yaptın ki diyorum kendi kendime ister istemez
Boşver o zaman çağırmamak en mantıklısı çağırıp da günaha girecegime hiç çağırmam 😀
Bizim toplulumuzda gerçekten halden anlamak yok. Özellikle kötü zamanlarımızda. Cenaze olur, yemek/ helva beklenir. Doğum yapılır, hemen gelip görmek istenir. Çocuklu evin her zaman derli toplu olması beklenir. Hayır için iftar verilir karşılık beklenir. Hepsi öyle değilsede büyük bir çoğunluk böyle düşünüyor gerçekten.
Öyle gerçekten ama destek olalım yardımcı olalım demezler hiç
Onlara göre akıl vermek yardım oluyor🤭
Akıl vermekten kolay ne var ben akşama kadar veririm önemli olan destek
benim bebekler seninkilerle yaşıt neredeyse, seni anlıyorum, valla bende davet etmeyi düşünmüyorum kimseyi, oruç halimle bebeğimi mı emzirecem diğer kızıma mı yemek yedirecem zaten salla uyut en az bir saat alıyor, temizlik yemek falan gerçekten de zor olur.
Öyle valla emzir uyut derken bütün enerjini bebeğe harcıyorsun zaten
Davet işlerini aslında sevmem ama bı yandan da yemek hazırlama derdin olmuyo ya o yönden kafan rahat oluyo davet edildigin zaman misafir umduğunu değil bulduğunu yer senin kaynana seçici olduğu için onu cagirmana gerek yok Sadece eltini çağır bacım senin kaynana zaten hazıra konmayi seven bı tip anlaşılan bide hasbamm yöresel lezzet bekliyo şaka gibi yaa . Ben bu sene hamile olduğum için davet vermeyecegimi söyledim goruncelere eltiye falan onlar davet etmeye başladı baştan dedim ben bu sene vermeyecem bedava gelip gidecem kabul ediyorsanız öyle çağırın beni diye olsun sorun yok dediler . Kalça kitlenmesi yaşıyorum az ayakta dursam bı kendi annemlw kaynanamgili çağırdım gene kitlendim normalde iki günde bir ya kaynana da ya bizde açılıyor kendimi yormayacak şekilde hazırlıyorum geçen davet edince kitlenme yaşadım dedik toplu davetle falan uğraşamam sonra acısını ben çekiyorum yuruyemiuorum hak edene sonuna kadar hizmet ederim hak etmeyen de uğurlar ola😀
Bende söyledim başta ama niye öyleymiş vs vs ileri geri konuştu bende uğraşamam kimseyle 2 çocukla dedim açık açık
Genel olarak misafir ağırlamayı mı sevmiyorsun yoksa çevrendeki insanlar her şeyde çok kusur aradığı için mi gereksiz buluyorsun?
hazırlık yapmayı çeşit çeşit şeyler yapmayı çok severim buda hep böyleydi ama çocuklardan sonra hazırlayamamaya başladım eskisi gibi olmadığı için hazırlıklar laf söz etmeye başladılar . Genel olarak çok misafir sevmem yalan yok ama biri geliyoruz derse de çok güzel hazırlık yaparım yedirir içirir kıymet veririm mksafire
Misafir sevmediğini düşünmemiştim zaten. Ben anlıyorım seni. Bütün çocuklu anneler böyle inan ki. Çocuklardan önce iki üç aileyi birden dört dörtlük ağırlardım ben de. Ramazan öncesi eşim arkadaşlarını maya çağırdı akşama kadar mayın yanına dört beş çeşit şeyi anca yaptım. Ben de bu duyguya girdim gerçekten. Sen misafir perver birisin onların küsur araması senin bu güzel özelliklerini kaybetmene sebep okmasın boş ver. Güzel bir çorba bir güveç yemeği tarator ve kuru dolma olacak şekilde iki ara sıcak salata ve Kıbrıs tatlısı gibi kolay ama sevilen tercih edilen bir menü oluştur geç canım. Ne biliyim ara sıcaklarını ve tatlını önceki akşam sahura kadar hazırlarsın yine yaparsın. Çocuklar uyuduğu zaman dünyayı yaparsın yeter ki biraz kendini dinleme fırsatı bul.
Benim çocuklar uyumuyo sorun burda başlıyor zaten onlar uyuduğu gibi bende uyuyayım diye 4 gözle bekliyorum. Eşim Pazar günleri evde bu pazar eltimleri çağırayım da bir kaynanaya bakarız
Kendileri nasılsa sen de öyle yap. Çıkar buzluktan sen de şunu yapıver diye gelenlere yaptır:) Arkandan istediklerini desinler sanki kendileri nasıl karşılıyor.
Kız kendileri padişah sofrası hazırlamış gibi konuşuyor halbuki fırında tavuk patates herr seferinde ama ben onu yapayım patates yemeği yaptı derler burun kıvıra kıvıra yerler kendi sofralarını overler et ağır yemekler beklerler benimde öyle çok etim kıymam yok bir misafir geliyor diyede 3 5 bin verip et kıyma alamam valla herşeye Burun kıvıran insanlara
Çağırmak zorunda değilsin elbette özellikle öyle kaynanayı bir daha çağırmazdım.
Hiç cagirmadim zaten de o Cat kapı gelir gibi düşünüyorum cagirmazsam bile
GGelen senin evine bakmayacak baksana o onun ayibi senin degil sen iki cocukla emek verip bisiler hazirlayacaksan onu kuzu cevirdin saysinlar bence ben severim iftar davetiblni elimden geleni yaparim
Kaynanami ucuncu kez cagirdim. Bugunde o. Beni cagiriyo yabanci degiller bisey dediklerinde yuzlerine vur herkesin duzeni farkli karismayin de iyiyken kotu olmayalim de
Kız ben neler diyorum d işte anlayana.. eşimde ben evdeyken davet edelim çocuklara bakarım diyor zaten . Şöyle bişey var mesela bir başka misafir çağırdım normal bir menü bile olsa neler yapmış neler evde ne var ne yok harcamış gözüyle bakarlar ama konu kendilerini davet olunca çok şey beklerler bunu eşimin ailesi yapıyor dışardan gelen eltiler vs yapmıyor onlarda var bir görgüsüzlük
Ne diyecegimi bilemedim sende sana kim. Ne yapiyosa aynisini yap
Ne pisirecekmissin onu anlamadim. Herkes evinde ne yiyor ki
Ya patates patlican kabak sogan bulgur pirinc kuru baklagillet yani yoresel yoresel
Ney yani
Kaynanama. Gittim kaynanam. Mantar yapmis pilav yaptim salata yaptik
Sehriye corbasi elhamdillah ne olacakki beklenti ney yani 8.9 cesit mi. Olcak yani
Dun messla ben az az sekilde mercimek corbasi kanatli patates pirinc pilavi
Salata yaptim salatalik yogurtladim tatli elhamdillah yeterli yani
İçli köfteler sarmalar kuru dolmalar böyle şeyler bekliyorlar ama benim o kadar zamanım yok 2 çocukla
Anladim. Canim. Beraber yapin toplanin
Bizde herkes bir çeşit bisey yapip götürüyoruz hepbilikte sofra kurup kaldırıyoruz sahibine yük olunmamıs güzel oluyor. Ama işte senin durum farklı benim küçük çocuğum olsa galiba ben çağırmazdım
Ay ne güzel bişey maşallah size
Hiç gerekli değil bence. Ben de gitmedim grip olduk zaten. Kimseyi çağırmadım da . İyileçtikten sonra da çağırmayacağım.
Aile kalabalık hangi birini çağırayım
Bu ailede öyle çekirdek aile olarak bile kalabalık
1,500,844 soru
24,509,582 cevap
358,823 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın