Dünden kalan makarna ile akşam yemeğine ne yapabilirim?

0 oy
255 göst.
Diğer kategorisinde (8,842 puan) tarafından

Bende bir makarna var dünden ne yapsam ki kızlar siz neler yaptınız

9 Cevaplar

0 oy
(5,220 puan) tarafından

Çorba makarnanın yanınada köfte tavuk falan yapabilirsin canım 

(8,842 puan) tarafından

Tavuk yeni yedik canım ıspanak varmıs onu kavurcam yarın gezmeye gıdıcem zaten bugun bıter olanlar

-Reklam-
0 oy
(13,972 puan) tarafından

Yanınada bi yeşil mercimek yap Ohh miss 🤓 

(8,842 puan) tarafından

Ispanak varmıs onu kavurcam canım

0 oy
(13,014 puan) tarafından

Mercimek çorbası

Fırına lahmacun yolladım

Salata yeşillik 

(8,842 puan) tarafından

Afiyet olsun 😇

0 oy
(1,165 puan) tarafından

Cennet çorbası yeşil fasulye makarna yapıcam bende turşu tere taze soğan felanda koyarım afiyet olsun Allah kabul etsin şimdiden 😊

(8,842 puan) tarafından

Afiyet olsun😇

0 oy
(30,111 puan) tarafından

Etli nohut pilav yapacağım ben bugün 

(8,842 puan) tarafından

Afiyet olsun😇

0 oy
(952 puan) tarafından

Kaşarlı poğaça yaptım bide menemen yapıcam 

Bisküvili pasta yaptım 

Bugün canım böyle istedi bide patates kızartması istiyo canım bol kajun baharatlı akşams iftarda kahvaltı var bizde zaten bi ben orucum 

(8,842 puan) tarafından

Ben tatılım bu hafta bızde de tutan yok afiyet olsun 😇

0 oy
(1,449 puan) tarafından

Bugun iki kiz ve 1 erkek kardesim gelcek menu sebzeli mercimek corbasi 

Karisik izgara 

Lahmacun

Salata ve meze cesitleri

Sekerpare 

İcecek

(8,842 puan) tarafından

Afiyet olsun 😇

0 oy
(1,483 puan) tarafından

Sulu köfteli papates yemeği 

Nohutlu pirinç pilavı 

Terbiyeli şehriye çorbası 

Salata 

Bisküvili pasta yaptım 

Yeter vallah yeter ben artık mutfağa girmek istemiyorum 

(8,842 puan) tarafından

Afiyet olsun 😇

0 oy
(38,025 puan) tarafından

İçli köfte yaptım. Artan hamur ile de fellah köfte yaptım o da 1 tabak çıktı 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Elde kalan haşlanmış makarna ile akşam ne yapabilirim?
Elde kalan haşlanmış makarnayı akşam yemeğinde değerlendirmek için en pratik yöntem onu fırınlamaktır. Makarnayı bir borcama döküp üzerine beşamel sos, rendelenmiş kaşar peyniri ve biraz sucuk veya sebze ekleyerek 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz. Bu yöntemle bayatlamış makarnanız taptaze ve lezzetli bir fırın makarnasına dönüşecektir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Makarna yanına en iyi yakışan kolay tamamlayıcılar nelerdir?
Makarnanın yanına en iyi yakışan tamamlayıcılar protein ve taze sebze kaynaklarıdır. Mevsimine göre hazırlanan bol yeşillikli bir çoban salata veya yoğurtlu bir semizotu salatası makarnanın yanına mükemmel uyum sağlar. Ayrıca protein ihtiyacını karşılamak için kısa sürede hazırlanan tavuk sote, köfte veya sade bir yoğurtlu sos makarnayı tam bir akşam menüsüne dönüştürür.
Artan sade makarna nasıl lezzetlendirilip servis edilir?
Artan sade makarnayı lezzetlendirmek için en hızlı yol tavada kısa süre çevirmektir. Bir tavada az miktarda zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve pul biberi hafifçe çevirdikten sonra makarnaları ekleyin. Üzerine biraz taze nane, fesleğen veya ince kıyılmış maydanoz serperek aromatik ve taze bir makarna tabağı hazırlayabilirsiniz.
Makarnadan akşam yemeği için pratik tarifler nelerdir?
Makarnadan hızlı bir akşam yemeği hazırlamanın yolu onu bir sosla birleştirmektir. Domates salçası, sarımsak ve kekik ile hazırlanan hızlı bir domates sosu veya haşlanmış makarnaları bir kasede çırpılmış yumurta, peynir ve baharatlarla karıştırıp omlet şeklinde tavada pişirmek oldukça doyurucu bir seçenektir. Bu tarifler genellikle 10-15 dakika içinde sofraya hazır hale gelir.
Makarna menülerini daha doyurucu hale getirmek için ne yapmalı?
Makarna menülerini daha doyurucu hale getirmek için karbonhidratı dengeli proteinlerle desteklemek önemlidir. Makarnanın içine haşlanmış bezelye, mısır veya ton balığı ekleyerek hem besin değerini hem de tokluk süresini artırabilirsiniz. Yanında bir kase ayran veya ev yapımı cacık tüketmek de öğünün glisemik indeksini dengeleyerek daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
4 cevap 339 göst.
+3 oy
7 cevap 545 göst.
7 Nisan 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde curious (1,185 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 349 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde _GaRDeNYa_ (519 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 240 göst.

Kategoriler

1,505,684 soru

24,580,767 cevap

362,430 kullanıcı

...