0 oy
197 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,749 puan) tarafından

Kızlar kızım 2,5 yaşında ve biz ona tuvalet eğitimi için lazımlık aldık hatta onu istemezse diye klozete çocuk oturağı aldık ama kızım korkuyor gibi kendini kasıyor istemiyor bana kendi ailemden de eşimin ailesinden de ne zaman beezi bırakıcak soruları geliyor bende şuan hazır olmadığını korktuğunu söylüyorum naptınız da korkuyor korkacak ne var cevapları alıyorum ki bu da beni ayrı sinir ediyor ama kızıma baskı da yapmıyorum korkuyor çünkü üstüne gidersem iyice zorlaşır diye korkuyorum ne yapabilirim yada kızıma nasıl tuvalet alışkanlığı kazandırabilirim şuan 16 haftalık da gebeyim ikinci bebek gelmeden bu işten kurtulmak da istiyorum 

9 Cevaplar

0 oy
önce (879 puan) tarafından

vocugun kafasininklozete daldirip korkutacak haliniz yok sinucta illaki kendisi korkuodur napacakmissiniz yav:) her cck hazir olmayabilit normal yani

önce (1,749 puan) tarafından

İşte ama anlamayana ne anlatabilirim ki kaldı ki bunu diyen insanlar bir saat benim kızıma bakmamış insanlar yani huyu farklı suyu farklı ne yapabilirim ki elimden gelenin fazlasını vermeye çalışıyorum ama olmuyor 

-Reklam-
0 oy
önce (6,396 puan) tarafından

Küçük daha yaşın korkar tabi acele etme zorlama çocuk da travma kalmasın sonra gene sen uğraşacaksın çevren değil

Evet o yüzden zorlamak istemiyorum ama bu sorular da beni bunaltıyor biri şu yaşında kestim biri bu yaşında kestim yok şöyle yapacaksın böylr yapacaksın alışmıyor diye bişey yok alışır diyorlar ama iki senede toplam 2 ay kesintisiz görmemişlerdir çocuğumu

önce (6,396 puan) tarafından

Ben 3 yaşında başladım bence erken daha. Eğer 3 yaşında olmasaydı 4 ü beklerdim. Kime göre neye göre geç. Her çocuk kendine özeldir o yüzden böyle söyleyenlere ver cevabını geç bana akıl vermeyin benim kimsenin aklına ihtiyacım yok benim aklım kendime yetiyor da artıyor derim ben olsam . Takma kafanı insanların dediklerine. Onlar hep diyecek konu bulur boşver.

Orası öyle tabi ama hamilelik hormonları sanırım kendimi yetersiz hissettim biraz 

0 oy
önce (27,413 puan) tarafından

Her sorulan soruya doğru cevap vermek zorunda değiliz bence geçiştir yazın daha iyi olur ben 32 aylıkken verdim ve beraber girdim tuvalete oğlumu da oturttum lazımlığa 

Öylr benimki de oturuyor sorun kıyafeti çıkarmakta çıkardığı an korkup istemiyor 😂

0 oy
önce (2,347 puan) tarafından

Daha yaşı erken ama en azından korkusunu yenmesi için getirin oturma odasına ilk önce bebeği oturtun kaka çiş yaptiriyormus gibi oyun yapın. Bebeğin poposunu silin falan . Kızınızı altını çıkarmadan kıyafetleri ile oturtun. Tuvalet eğitimi için kitaplar var onları alıp okuyun .korkusunu yenmesi için.  3 yaşına kadar öğrenir. El alemi bosverin. Hem çocuğun hem kendi psikolojiniz bozulur.  

Kıyafetleri ile oturuyor hatta bebeğini kendisi diyor bak kaka yaptı diyor oyun arasında altını falan siliyor ama kendi altı yokken oturmak istemiyor oturmaya mı korkuyor anlamadım o yüzden 

Evet korkması çok normal benim oğlum 2 buçuk yaşında tuv. Eğitimi aldı ciste hiç zorlanmadık kaçırmadı bir kere olsun hep söyledi. Ama kakaya alışması 6 ay sürdü asiri korktu parça geliyor zannediyorlar .6 ay boyunca kakasi geldiğinde söylerdi bez takar yapar hemen çıkarırdım bezi 

Acaba bir çocuk doktoru ile bu durumu konuşsam mı tuvalet iletişimi mi yapmam gerekiyor ne yapmak lazım bilmiyorum ne doğru olur ne yaparsam en az hasarla çıkarız bilmiyorum 

Tabbi konuşun isterseniz ama şuan hazır degilse hiç uğraşma. Rol model olun beraber gidin lavaboya çişim geldi beni bekle deyip beraber girin sifonu çekerken ellerinizj yıkarken görsün sizi .zorlamayın .kolaylıklar diliyorum 

İnşallah Aminn kolay olur umarım 

0 oy
önce (4,279 puan) tarafından

Ilk once aıleyı gorme cocuga etkınkık yaptır tuvalet ıle ılgılı cok guzel seyler var heves eder zorla yaptırırsan cocugun ogrenmesı uzun surer cocuga odaklanırsan cabuk bıter aımdı baslama havalar ısınmaya yakın basla hem tek kıyafet gıyıcek rahat olur ıkınız ıcın

Yaza doğumum var aslında herkes doğumdan önce hallet bu işi doğumdan sonra zorlanırsın alışır ne var alışmakta diyorlar hem moralim bozuluyor hemde stres oluyorum eksik ne yapıyorum yada nerde yanlışım var yetemiyormuyum diye düşünüyorum hep

Hayır yetmemeyle alakası yok alısmak ısteyen normal tuvalette alısır nısanda baslasan olmax mı

Aslında nisan mayıs gibi havalar burda güzelleşiyor yani en azından soğuk olmuyor ağustos başında doğum olacak ağustosa kadar alışırsa iyi olur gibi geliyor ama birde kardeş kıskançlığı olur da beze dönmek isterse diye de korkuyorum 

Nısan gıbı basla severse 2 haftada alısır zorlarsa denemeyı bırak bebek sen toparlanınca baslarsın bezsın olmanın rahatlıgını tadınca beze donecegını sanmıyorum benım kız bebeklerı gorunce bende bez takardım demi anne derdi sonra unuturdu sende kızında rahatlayacaksınız egıtım aldıktan sonra 

İnşallah ya inşallah şu bez konusu beni epey germeye başladı çünkü 

0 oy
önce (214 puan) tarafından

3 yaşına 4 ay kala öğrettim bende oğluma ama almadan önce lazimligi onun yanında tuvalete gidiyorum çişim geldi vs. gibi söyleyerek gittim tuvalete kulağı aşina olsun diye, benim tuvalet alaturka ona hem lazimlik küçük olanlardan dışarıda kolay olsun taşıması diye hem de klozet şeklinde tuvalet aldım çocuklar için olandan, salona koydum klozeti, oyuna yedirdim oyuncaklariyla oynarken oyuncağı konuşturdum tuvaletim geldi diye klozete oturttum çiş yapmış gibi vs. Yaklaşık 1-1.5 hafta böyle geçti ha bir de çiş şarkıları da dinlettim videoları izlettim o 1.5 hafta içinde sonra bezini çıkarıp direkt gece gündüz bıraktım ilk 3 gün sadece yere yaptı hiçbir şey söylemeden ,sonra çişini yapınca çişim geldi dedi yapmış olmasına rağmen yine de klozete oturttum, sonraki 3-4 gün öyle devam etti, sonra çişim geldi dedi ama tutamadı söylediği gibi direkt yaptı öyle öyle birkaç gün sonra tutmayı da öğrendi oyuna dalmadigi sürece söyledi

İnşallah benimki de alışır rahatlıkla aslında tuvalete mesela ben girerken yanıma geliyor çiş yapıyorum annecim diyorum yanımda duruyor elimi tutuyor hatta küçük bir oturağı var ona oturuyor beni bekliyor falan aşina gibi ama bilmiyorum inşallah kolaycana bitiririz bu işi 

önce (214 puan) tarafından

İnşallah canım bir de hiç kızma ben hep olabilir böyle şeyler bir sonrakine daha dikkat edersin söylersin sorun değil yanına sokma belki de o yüzden korkuyordur ben hiç yanıma almadım bilmediği şeyler korkutuyor çocukları 

Kızmam diye düşünüyorum çünkü su istediği zaman da olduğu gibi halılar yerler su oluyor hep daha hiç o yüzden kızmadım birde ben sokmuyorum yanıma aslında ama tuvaletin kapısını kapayınca huysuzluk yapıyor bana aşırı düşkün maalesef 

0 oy
önce (6,924 puan) tarafından

Benim oğlumda 2.5 yaşında 1 2 kere klozet kapağına oturttum keşif yaptı sadece eğitime başlamadım daha

Ben yaza bıraktım. Annesi olarak en iyi ben bilirim zamanını kimseye düşmez

Bez parası ceplerinden çıkmıyor sonuçta ..eğitimi verip günlerce uğraşacak olanlarda onlar değil.. hazır olup olmadığınıda en iyi anne bilir 

Evet aslında öyle ama işte anneye yetersiz hissettirme çabasına dönüşüyor bu durum 

0 oy
önce (895 puan) tarafından

Kizim 2 bucuk yasinda benimde ben ogrenemicek diye dusunuyodum suan tamamladik bizde artik yapiyo gozunun onune koydum ben sonra gercekten umudumu kestim zaman kizim ona yapmak istedigini soyledi hatta iki gün büyüğünü yapmadı sonra yapmaya basladi onemli olan yaninda olmak inanin bir saat boyunca basinda bekledigimi biliyorum ve Pepe'nin sarkisini soyledik birlikte cisimiz tuvallete diye ilk gun çişi geldimi diye surekli sordum gelince olley cisimiz geldi kizim yapti diye çak yaptik ikinci gun karnim agriyo anne korkuyorum dedi sarildik ben burdayim hadi ellerimi tut sonra olley yapicaz diye konustum ve altini kacirinca bisi olmaz annecim yanlislikla oldu ama bak üstün kirlendi cisimizi istumuze degil tuvalete gibisinden konustum ve bu surede gece dahil bez baglamadim disari cikinca sadece ilk bagladim ondada gelince soyle tuvalete gidicez dedim baktik disardada devao ediyo boyle biyle alisti ama klozetinin2 yasinda almistim ozamandan beri goruyoru baska odada ilk gozununde alismasi lazim ve en onemlisi hazir olmasi lazim hazir degilse ne yaparsaniz yapin olmaz milleti dinleme

Çok güzel bir şekilde öğrenmiş maşallah sübhanallah inşallah benim kızım da hemen alışır ya 

Amin insallah sizi anlıyorum banada silurekli soruyolardi ben zamani var daha küçük hazir degil diyip susuyodum 

Ben öyle desem de susulmuyor o kadar saçma sapan tavsiyeler sundular ki yani artık beynim ağırıyor 

Kafana takma cunki hazir oldunda bebegin zaten kendi isticek 

İnşallah öylr olur aminnn

0 oy
önce (148 puan) tarafından

benim oğlum temmuzda 4 girecek yeni igrendi tuvalette yapıyor cok ugrastim olmadi demeki çocuğu kendi haline bırakacaksın ya ilk oğlum 2 bucuk ogrendi bu gec öğrendi  ikinci oglumu gece bagliyorum beze islatmiyor bez Kuru kalıyor miletin ne dediği önemli degil her cocgunun değişimi farkli bir olmaz 

Bazen söylemek istiyorum tabi ama olmuyor çünkü suçlu hissetmek istemiyorum artık 

neden suçlu olasin sen boyle dusunursen seni daha cok ezerler 

Diğer türlü de duygusal manipülasyona çok geliyoruz eşimle ve şuan birde hamilelik var açıklayarak sınır çizmeye çalışarak yıpranmaktan korkuyorum kızıma hamileliğim zaten zehir gibi geçti bunda da aynısı olsun istemiyorum açıkcası 

anladim canim sen he he de bosver kafandan geceni yap kendi bildiğini oku o zaman uğraşmak istemiyorsan

Öyle olacak mecbur çünkü karşımdaki insanlar asla laftan pedagojiden çocuk gelişiminden anlamayan araştırsa öğrenebileceği hiçbir şeyi araştırmayan kendi çocuğunu standart sanan tipler 

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 399 göst.
0 oy
15 cevap 362 göst.

Kategoriler

1,500,896 soru

24,510,182 cevap

358,855 kullanıcı

...